Belediyeden liseliye prezervatif skandalı

CHP'li Kadıköy Belediyesi bünyesindeki Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı (KASDAV) tarafından 13.'sü düzenlenen Liseler Arası Müzik Yarışması’na katılan 13-17 yaşları arasındaki öğrencilere prezervatif dağıtıldı.

Belediyeden liseliye prezervatif skandalı
Belediyeden liseliye prezervatif skandalı
GİRİŞ 09.03.2010 12:20 GÜNCELLEME 09.03.2010 12:20
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Kemal Gümüş'ün haberi

Aileler ve eğitimciler söz konusu uygulamaya sert tepki gösterdi.

Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği ve İstanbul’da özel ve devlet liseleri öğrencilerinin yarıştığı 13. Liselerarası Müzik Yarışması’nda bir skandala imza atıldı.

Yarışmaya katılan 115 liseden 13-17 yaş arasındaki 150 öğrenciye sponsor firma tarafından prezervatif dağıtıldığı ortaya çıktı.

Önceki günkü Kadıköy Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte dağıtılan promosyon hem öğrencilerde hem ailelerinde şok etkisi yaptı.

Yarışmayı izlemeye gelen aileler, öğrencilerin ellerinde paketlerinden çıkan prezervatifleri görünce büyük tepki gösterdi.

AİLELER TEPKİ GÖSTERİP SALONU TERK ETTİ

Küçük kızıyla yarışmayı izlemeye gelen bir anne, yapılan uygulamanın ahlaksızlık olduğunu söyledi. İsmini vermek istemeyen bir öğrenci velisi ise, “Çocukların ellerinde o şeyleri görünce şaşırdım. Böyle rezillik olmaz. Buradaki çocuklar daha 13-14 yaşlarında. Onları ne amaçla dağıttılar anlam veremiyorum” ifadelerini kullandı.

Müzik yarışmasında okuluna destek olmak için gelen B.T. adlı öğrenciyse giriş kapısında kendilerine uzatılan prezervatifleri görünce şaşkınlık yaşadığını söyledi.

B.T, “Herkese veriyorlardı, ben de aldım. Burası öğrencilerin katıldığı bir etkinlik. Burada bunların dağıtılması çok yanlış” dedi. Yarışmayı izlemeye gelen ailelerin birçoğu rezaleti görünce salonu terk edip gitti.

SİLAN: SPONSOR FİRMA DAĞITTI

KASDAV Basın sorumlusu Bircan Silan ise sorularımıza verdiği cevapta eleştirilerin haksız olduğunu söz konusu prezervatiflerin sponsor firma tarafından Milli Eğitim Bakanlığından alınan izinden sonra dağıtıldığını iddia etti.

Eğitimciler de tepki gösterdi

Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı (KASDAV) tarafından 13.’sü düzenlenen Liselerarası Müzik Yarışması’na katılan öğrencilere prezervatif dağıtılmasına eğitim sendikasından tepki gecikmedi.

Kadıköy Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılan Liselerarası Müzik Yarışması’ndaki skandalla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, “Utandıran hediyeden utanması gerekenler; edepli, hayalı aileler ve çocuklarımız değil, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve KASDAV’ın sorumluluk makamında bulunan büyük(!)lerdir” dedi.

Yarışmayı izlemeye çocukları ile giden velilerin tepkisine neden olan “Utandıran Hediye” konusunda Kadıköy Belediye Başkanı ve KASDAV yetkililerine tepki gösteren Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın, “Yapılan densizlik cezasız kalmamalıdır.

KASDAV’ın öğrencilere yönelik faaliyetlerinde bu tutumlar göz önüne alınmalıdır” diye konuştu. Ali Yalçın, “Belediye öğrencilerden tam olarak ne yapmalarını istiyor? Neyi tetiklemeye çalışıyor, 4 yılda okullarda 169 cinsel saldırı, Belediye ve KASDAV tarafından az mı bulunmuştur” diye sordu. Yalçın; Belediye Başkanı Selami Öztürk ve KASDAV yetkililerini ailelerden ve kamuoyundan özür dilemeye davet etti.

KAYNAK: VAKİT
YORUMLAR 58
  • Ahmet1 9 ay önce Şikayet Et
    Ben avrupada yasiyorum avusturyada.37 yildir Amma türkiyedekiler burdaki avrupalilari gecmisler ahlaksizlikda gecen sene eylülde istanbulda besiktasta geziyordum okulun önünde gectim burdaki o liselilerin yaptiklarini burda hic göremezsin mesale bir giyim magzasina girdim ümraniyede canparkda kizlar ve erkekler o kadar mustehcen konusuyorlar ve acik giyinmislerki bu da o kadargöremezin
    Cevapla
  • gercekci 14 yıl önce Şikayet Et
    lise 2. sahıl kentleri ve daha gelismiş!!! illerde bu zıvanadan cıkmış durumda.ben koskoca halımle mınıbus veya otobuse bındıgımde o ogrencılerın halını gorunce utanıp sıkılıyorum ama bızım genclerımızde masallah ne utanma var nede sıkklıma.gayet rahat oturu ve yolculuk ederler.e bıde bu işin sınıf tarafı varki,gunumuz gorsel medyasının dayattıgı fılm ve goruntulerle buyuyen erkek cocugunun aklının nerelerde olacagı herkezce malumdur.genc nesılımız gercekten bana gore elden cıkmış durumda.Allah ıslah etsın
    Cevapla
  • gercekci 14 yıl önce Şikayet Et
    lise. arkadaşlar neden chp ye laf soyluyorsunuz.cagdaş zihniyet olarak onlar,onlara normal gelen şeyleri yapıyorlar.burda asıl olan ve uzerıne saatlerce tartısılacak olan mevzuu,o okul ogrencılerının cogunun zaten prezervatifi gorelı cok olmus olması.turkıyede cınselliğin tehlıkelı boyutlara geldıgını herkez gormekte.lıselı bır talebenınetegının boyutu herşeyı acıkca anlatmakta zannedersem.şimdi boyle yazıyorum dıye yobaz dıyebılırsınız ama,gercekler de ortada.anadoluda buna bır nebzede olsa dıkkat edılır ama
    Cevapla
  • GÜVEN TÜRKÖZ 14 yıl önce Şikayet Et
    LİSE. Yıllar öncesinden bu işlerin buralara varacağı belliydi.bundan 25 yıl öncesinde yatılı kız öğrencilerden kürtaj yaptıranlarını biliyoruz.ama hiç olmazsa onlar üniversiteliydi.e artık çağdaşlaşmamız tavan yaptığı için liselere inmiştir bu işler.yahu ne diyeyim allah kahretsin artık yuh çüş.iki kız evladım var ne diyeceğimi şaşırıyorum.ar haya ne bileyim nasıl anlatılır.birileride yazmış vay efendim avrupada şöyle bilmemnerde böyle.burası türkiye bizim inançlarımız böyle şeylere müsait değil.saçmalamayın.
    Cevapla
  • mehmet alp kara 14 yıl önce Şikayet Et
    Haya İmandandır.. Yazık bu ülkenin gençlerine geleceğin babalarına ve Anne lerine. Ama şunu unutmayın bu millet kökleri olan asil bir millet asırlarca islamın sancaktarlığını yapmış olan bir millet. İnşallah bu çirkin oyunlarınız boşa çıkacak ve bu millet tekrardan özüne dönecek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?