Darağcındaki Üç Fidan'ın son fotoğrafı

Yusuf Aslan, Deniz Gezmiş ve Hüseyin İnan'ın 5 Mayıs 1972 tarihinde yani idamlarından sadece bir gün önce Mamak Cezaevi avlusunda bir arada çektirdikleri son fotoğraf internette ortaya çıktı.

Darağcındaki Üç Fidan'ın son fotoğrafı
Darağcındaki Üç Fidan'ın son fotoğrafı
GİRİŞ 07.05.2010 08:36 GÜNCELLEME 07.05.2010 08:36
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Marksist Leninist söylem kullanan Devrimci çizgideki sitelerde boy gösteren fotoğrafın Yusuf Aslan, Deniz Gezmiş ve Hüseyin İnan'ın idamlarından bir gün önce Mamak Cezaevi avlusunda çektirdikleri son fotoğraf olduğu ve ilk kez yayınlandığı belirtilirken, üçlünün son sözlerinine de yer verildi ve Son sözleri; " Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm Leninizmin yüce ideolojisi!Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi!Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler, köylüler!” oldu iddiasına yer verildi.

Son sözlerin TCK’nın 141/142. maddelerinin varlığı nedeniyle basın ya da herhangi bir yayın organında yer almadığı ve dillendirilemediği iddia edildi. İşte devrimci sitelerde boy gösteren o fotoğraf. .

kullan

 

(Haber 7)

YORUMLAR 135
  • Oflu 13 yıl önce Şikayet Et
    VAY ANASINI YAHU BU SİTEDE BİR GÜN DENİZ GEZMİŞLERE AĞIT YAKILACAKTI HA. Vallahi biri söylese yüzüne karşı okkalı bir Baydemir "has"ı çeker servetime iddiaya girerdim.Ama demmekki Düşmanımın düşmanı politikası çok iyi gidiyor,TSK ya, Polise,devlete vurmak bu arada belli çevreleri bir araya getiriyor.Ufuk Uras ergenekonun çığlıklarını duymuş AK Partinin kuyruğuna takılmış,bugün Haber 7 Gezmişlere takılmış DUYGUSAL AÇILIM yapmış,vatansever genç devrimci kahramanlarımıza.Aslında güzel şeyler bunlar ama artık çok geç,sahtelik heryandan akıyor vıcık vıcık.
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    sn editör. sizi defalarca uyardım,uyarı içeren yorumlarımıda engellediniz,meil attım,tlf açtım.yorumlardan anlayacağınız üzre haber 7 okuyucusu tepkili.neden başlığı düzeltmediniz?terör örgütü mensubu olan bu kişileri övmenin suç olduğunu nbildiğiniz halde,haber 7 kurallarına aykırı olduğunu bildiğiniz halde bu inat niye?siz izmette keyif çatmaya devam ededurun bu işin arkasını bırakmayacağız..gerekli düzeltme yapılıp okurdan özür dilenecek !
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    avuçların senden hesap soracak. hani şu patlarcasına alkışladığın avuçlarından sözediyorum.her türlü batıl ideolojilerin mensuplarıda ideolojileri uğruna can verebiliyor.mesela binlerce pkk lıda dağda sefil bir hayat sürüyor,yaralanıyor,ölüyorlar.bu mantıkla hareket edecek olursan pkk lı teröristleride alkışlamalısın.tek kriter davaya sadakat,o uğurda her şeyi göze almak ,ölmekse durum böyle.verdiğin mücadele hakmı,batılmı kıstas o olmalı değilmi?veya ebu cehil,firavn,nemruta da bir alkış en avuç patlatan cinsinden (!)
    Cevapla
  • rümeysa hacer 13 yıl önce Şikayet Et
    bu üç gençle aynı görüşleri paylaşmasam da. yiğidi öldür hakkını yeme demişler,davaları için hakkaten herşeylerini ortaya koymuş bu insanlar.onlarla taban tabana zıt görüşte olsamda davalarına sadakatlerini avuçlarım patlarcasına alkışlıyorum....
    Cevapla
  • Hakki Bekar 13 yıl önce Şikayet Et
    Ve de doğru söylemiş o arkadaş. Asalayı yerin dibine sokanlar içerde çürüyor. Şimdi tarih karşısında yıllar sonra aynı şeyler sizin için söylenmeyecek mi? Bunların yaptığı nizami değil idiyse Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yaptığı nasıl masum oluyor? YAZIKLAR OLSUN. Başka sözüm yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!