Baykal ve Baytok'un ima edilen fotoğrafı

Başbakan Erdoğan’ın, Sırbistan ziyareti sırasında uçakta Baykal ve Baytok’a ait olduğu öne sürülen özel görüntüleri içeren kasete ilişkin değerlendirmesinde “failler tokalaşmıyor” demesi Ankara'nın yeni gündemi oldu.

Baykal ve Baytok'un ima edilen fotoğrafı
Baykal ve Baytok'un ima edilen fotoğrafı
GİRİŞ 14.07.2010 08:12 GÜNCELLEME 14.07.2010 08:12
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sırbistan ziyareti sırasında, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu öne sürülen özel görüntüleri içeren kasete ilişkin değerlendirme yaparken kullandığı, “Failler tokalaşmıyor” ifadesi tartışma yarattı.

Erdoğan’ın, dün TBMM çıkışında gazetecilerin açıklamalarına ilişkin sorusu üzerine, “Onu siz benden iyi biliyorsunuz. Siz yazdınız” sözleri, Baykal ile kasette görüntüleri bulunduğu iddia edilen CHP Ankara Milletvekili Nesri Baytok’un Meclis Genel Kurulu’nda tokalaşmamalarını akıllara getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Deniz Bey ile Nesrin Hanım’ın fotoğrafını kastediyor herhalde. Onlar fail değil, mağdur” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini, “Bunlar çok düzeysiz ifadeler. Senin işin mağdurları suçlamak değil, kendine bak, onların haklarına sahip çık. Asıl failleri ortaya çıkar” diye sürdürdü.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarın yapacağı görüşmede Baykal’ın kasedine ilişkin bir soru sorulması durumunda, “Buyurun, Ankara Başsavcılığı’na müracaat edin, bu işlerin sorumluları bellidir” diyeceğini söylemiş ve, “Bunları bize soranlar faillerine sorsunlar, bize niye soruyorlar” ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan, “Faillerini tanıdıklarını mı düşünüyorsunuz” sorusuna ise, “Hayır, failler birbirleriyle tokalaşmıyor da onun için söylüyorum” yanıtını vererek yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu.

kullan
Baykal, 6 Temmuz’da Meclis’e gelmişti. Çalışmaları izleyen Baykal, Meclis’ten ayrılırken CHP’lilerle tokalaşmıştı. Ancak Baykal, ayağa kalkıp kendisine doğru gelen Baytok’u görmezden gelip elini sıkmamıştı. (Bu kara Milliyet Gazetesi'nde de yayımlanmıştı.)

Gazetecilerin, dün TBMM çıkışında, “Bugün bir gazetede, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili kaset olayına ilişkin ‘failler tokalaşmıyor’ ifadeniz yer aldı. Buna açıklık getirebilir misiniz? Kimler o tokalaşmayanlar” yönündeki sorusunu Erdoğan, “Onu siz benden iyi biliyorsunuz. Siz yazdınız. Ben sizden öğrendim” diye yanıtladı.

Erdoğan’ın bu sözleri, Baykal ile Baytok’u kastediği şeklinde yorumlandı. Baykal, 6 Temmuz’da TBMM Genel Kurul Salonu’na uzun bir aradan sonra gelmiş, çalışmaları izledikten sonra salondan ayrılırken CHP’li milletvekilleri ile tokalaşmış, ancak ayağa kalkıp kendisine yönelen Baytok’u görmezden gelerek tokalaşmamıştı.

Mağduriyetin hesabını sorarız
Kılıçdaroğlu ise daha sonra, Erdoğan ile görüşmesinde bu konuyu gündeme getirip getirmeyeceğine ilişkin soruya, “Uygun ortam olursa evet. Deniz Bey’in uğradığı mağduriyetin hesabını sormak zorundayız” yanıtını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ise, Erdoğan’ın kafaları karıştıracak açıklamalar yapmak yerine, failleri bulması gerektiğini söyledi. Okay, “Olayın failleri, mağduru kim? ’Failler tokalaşmıyor’dan neyi kastettiğini Başbakan’a sormak gerekir” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek de, “O komploda hükümetin parmağı olduğu, hükümetin bu işin içinde olduğu çok açık” diye konuştu.

Milliyet

YORUMLAR 14
  • Yusuf 13 yıl önce Şikayet Et
    Kolay değil onca hakka el uzatmak, bakacak ama göremeyeceksiniz sanıyorum.. İnsanlık onurundan, birazcık ta olsa payını alabilmiş bir mensubunuz varmı acaba chp. Kolay değil elbette memleketin başına örülen çorapların hesabını vermek, kimbilir daha hangi durumlara düşecek ve buna rağmen vaziyetinizi görmeden başı dik dolaşacaksınız. Ar, edeb öyle herkese kolay kolay nasip olmayan erdemler, zannediyorum ki ve öyle görülüyor ki bu camiaya da olmayacak. Bunlar böyle, diğer tarafta hiç evlilik yapmamış bir lider daha, neyin nesisiniz siz yahu? Şu ilericiyiz dediğiniz görüşlerinizi bira
    Cevapla
  • Ali demirlek 13 yıl önce Şikayet Et
    ..... Way be kemal efendinin mağdur dediklerine bakarmısınız. Biri cehapenin koskoca genel başk. diğeri bayan milletvekili. Suçlu kim acaba ? mağdur kelimesinin anlamı mı değişti ne.
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 13 yıl önce Şikayet Et
    kaldırılmadan önce bende izledim. Baykal ve Baytok kimse bunlar zorla yatağa soktuklarını görmedim Baykal işini bitiriyor baytokun kocası para çantasını alıp gidiyor
    Cevapla
  • yusuf korkmazoğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    :):):). Bizim buralarda bunun böylesine" hem kel hem hodul "derler onları o yatağa silah zoruylamı soktular kardeşim hem başbakan 3 çocuk istiyoooo hemde karşı cıkıyosunuz bu kadarda olmaz........
    Cevapla
  • Marko Paşa 13 yıl önce Şikayet Et
    Şu kasedi tam yayınlasınlar. 6 dakikalık olan kasedin tamamı 30 dakikaymış. Yayınlayın kardeşim youtubea koyun 10ar dakikalık 3 bölüm halinde... Kim mağdur kim fail olduğunu seçemeyenler belki 30 dakikalık filmde rahatça fail(ler)i seçebilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!