Turgut Özal'ın güldüren ABD anısı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte, İstanbul'da TÜMSİAD'ın iftarına katılan Kuzu, Özal'a danışmanlık yaptığı yıllarda bizzat kendisinden dinlediği olayla salondakileri güldürdü.

Turgut Özal'ın güldüren ABD anısı!
Turgut Özal'ın güldüren ABD anısı!
GİRİŞ 23.08.2010 09:15 GÜNCELLEME 23.08.2010 09:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ali Cansev'in haberi

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ait ilginç bir anıyla 'referandumda evet' çağrısı yaptı.

 Özal'ın dil öğrenmek için 5 arkadaşıyla beraber Amerika'ya gitmeye karar verdiğini ve yan yana bilet aldıklarını anlatan Kuzu, Özal'ın ağzından olayı şöyle aktardı:

"İngilizce hiç bilmiyoruz. Bir 'yes' bir de 'no'yu biliyoruz. Oradan bir hostes geldi. Bir şeyler söyledi, anlamadık. Bizim arkadaşlar korktu ve 'no' dedi.

Bana geldiğinde ben de bir şey anlamadım 'yes' dedim. Sonra biz gülmeye başladık. Biz neye 'yes', neye 'no' dedik diye...

Biraz sonra 'yes' diyenlere yemek geldi. Diğerlerine hiçbir şey gelmedi. Dolayısıyla 'yes' dediğin zaman olumlu bir şeydir. Dayak da gelir, yemek de gelir. Somut bir şeydir. 'No' korkak adamın işidir.' dedi."

Bakan Taner Yıldız da, ''Değişimden korkmamamız gerek." diyerek Türkiye'nin normalleşmeye devam ettiğini savundu. Yıldız, bu konuda Türk milletinin sağduyusu ve sezgisine güvenilmesini istedi.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 3
  • Yusuf Cirit 13 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk Neferine. Hiç de Atatürkün neferine çekmemişsin.Atatürk Muassır Medeniyet için Batıyı işaret etmişti.Ne varki Atatürkün bu işaretini sadece elbiselerin boyu ile ilgili sandınız.80 yılda batının teknolojisine hiç heves salmadınız.Enerji,teknoloji,savunma sanayi alanında sınıfta kaldınız.Bu hamleleri yapacak olanları ya astınız,ya suikast ile gönderdiniz yada cuntaları işbaşına çağırarak engellediniz.Atatürkün ordusu yine Atatürkçüler tarafından yıpratılıyor. İçindeki 4-5 haini bile temizleyemeyecek hantallıkta.
    Cevapla
  • Atatürk Neferi 13 yıl önce Şikayet Et
    Cinsi Batasıcalar Cinsine Çeker. 12 Eylülcülerin Başbakan Yardımcısı Amerikanın sızıntısı Turgut Özal da çok korkak adamdı, yardımcıları da sadece Amerikadan aldıkları destekle fütursuzca, hiç bir etik kurala uymayan anormal davranışları vardı. Bu yüzden siyasi yasakların kalkmaması için NO NO T-shirtleri ile sokaklarda gezer propoganda yaparlardı. Demokrasi anlayışları o kadar dı. Onu ve Menderesi demokrasi yıldızı belirleyenler ise onlardan daha da gerideler. Biz ise Hayır diyoruz Padişahlığa Kuvvetler Birliğine Hayır.
    Cevapla
  • adam turk 13 yıl önce Şikayet Et
    HAYIRSIZLARA BAKARAK EVET OYU VERİYORUZ. HÜKÜMETİN İYİ NİYETLİ adımları menfaatleri çakışan 7 cüceler partilerini birleşmeye sevketti, öyleki millete panzehir olacak deselerdi imkansız birleşmezlerdi. darbeler DÖNEMİNE BAKILDINDA YİNE BU PARTİLERİN OLDUĞU GÖRÜLECEK, darbelerin SERVİS SAĞLAYICILARI. şimdi gene sahnedeler. terör hareketlerine sp de katıldı, asarız keseriz ayağı..biri TUTUKLUK YAPARSA öbürü DEĞİŞİK ÇAKMAKLARDAN kıvılcım ÇIKARILIYOR.MALUM PARTİLERİ ÇOK İYİ BİLDİMİZİÇİN FARKLI ÇIKIŞ YAPAN AKP YE EVET.7 ŞİRİN CÜCELERİMİZE PAYDOS
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!