40 yaşın üstüne 'askerlik affı' teklifi

AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, bugüne kadar zorunlu askerlik görevini herhangi bir nedenle yapamayan 40 yaş ve üstü vatandaşların affedilmesine ilişkin TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi. İşte ayrıntılar:

40 yaşın üstüne 'askerlik affı' teklifi
40 yaşın üstüne 'askerlik affı' teklifi
GİRİŞ 06.09.2010 14:40 GÜNCELLEME 06.09.2010 14:40
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Güner, teklifinin gerekçesinde, çeşitli nedenlerden zorunlu askerlik görevini yapamayan 40 yaş ve üstü binlerce vatandaşın büyük sorunlar yaşadığını kaydetti.

Her an askere götürülme endişesiyle yaşayan 40 yaş ve üstü vatandaşların gündelik hayatının sekteye uğradığını belirten Güner, ''Zorunlu askerlik görevini yapmakta olan 40 yaş ve üstü birçok vatandaşımız da firar suçundan askeri cezaevlerinde hüküm giymektedir. Bu kişilerin birçoğunun ailevi nedenlerin vermiş olduğu psikolojik baskı nedeniyle firar teşebbüsünde bulunduğu anlaşılmaktadır. Kışlada askerlik vazifesini yerine getiren 40 yaş ve üstü kişilerin, bakmakta yükümlü olduğu aile fertlerinin sayısı gözönünde bulundurulduğunda, bunların bir defaya mahsus olmak üzere affedilmesi, ailelerinin mağduriyetlerini giderecektir'' dedi.

1111 sayılı Askerlik Kanununa geçici madde eklenmesini öngören teklif, bugüne kadar askerliğini yapamayan 40 yaş ve üstü vatandaşlar ile şu an zorunlu askerlik vazifesini yapan 40 yaş ve üstü kişiler, askeri cezaevlerinde bulunanlar, askeri suçlardan hüküm giymiş olanlar ve firari durumunda görünenleri de kapsıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • selim 13 yıl önce Şikayet Et
    askerlik travması. askere giden insanları çeşit çeşit travmalar bekliyor.normal giden insanlar kasden psikolojileriyle oynanıp güya eğitim adı altında ezilip hırpalanıyor.o zamana kadar aldığı ahlaki, dini, insani, vicdani, imani, ilmi eğitimlere karşı saldıran onları hor gören onların yerine başka şeyleri koymaya çalışan bir süreç travma yaşatıp sağlıklı nesillerin yok olmasını sonuç veriyor.askerlik bu şekliyle akıllara zarardır.zorunlu olmaktan çıkarılması millet ve memleket menfaatinedir.
    Cevapla
  • MURAT UGUŞ 13 yıl önce Şikayet Et
    BENİM VEKİLİM. vatandaşın ayağındaki prangayı sökmeyi kim savunuyorsa vekilim o dur. 549 vekile ithaf olunur.
    Cevapla
  • mehmet arif ak 13 yıl önce Şikayet Et
    Doğum borçlanması haberi gibi efsane. Ağustos ayında çıktığı iddia edilen yasa ile bayanlara 4 yıl erken emeklilik şansı tanıyacak yasadan bahsedildi. Bir çok bayan sevindi umutlandı. SSK müdürlükleri ise bu konuda bilgi vermiyor. Yayınlanması yılan hikayeisne dönen meşhur Genelgeyi bekliyorlarmış. Bu da onun gibi boş bir haber referandum atlasın uygulanmayacak ve unutturulacak.
    Cevapla
  • ali 13 yıl önce Şikayet Et
    REFERANDUMA KADAR SALLAYIN.... Atış Serbest, referandum vaatlerinde sınır yok... Bakalım bu yılki en abes vaat kimin olacak... Yok Maaşları %6, yada 6,5 yükseltecez, yok SSK BAĞKUR VERGİ affı getirecez, olmadı askerliği kısaltacaz... atın bakalım şurda bir hafta sonra hepsi kesilir... tabii oyları alan da alır... sonra bakarsınız ki ne maaşlar yükselmiş, ne askerlik kısalmış, ne memur maaşları o kadar yükselmiş, ne vergiler affedilmiş.... seçim yatırımları bunlar biraz düşünerek okuyun bence..
    Cevapla
  • metin gurbüz 13 yıl önce Şikayet Et
    40 yaşına kadar kaçtın mı tamamdır. askerlik bu,her vatandaşın yapması gereken birşey.ADAMLAR RESMEN KAÇMAYA TEŞVİK EDİYORLAR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi