Erdoğan'ı ağlatan 12 yıllık veda videosu

ATV'nin konuğu olan Başbakan Erdoğan'a sürpriz yapılarak 11 yıl, cezaevine girmeden önde düzenlenen bir konserin görüntüleri izletildi. O konser Erdoğan'ın veda gecesiydi. Ve Ahmet Kaya da onu yalnız bırakmamıştı.

GİRİŞ 10.09.2010 14:15 GÜNCELLEME 10.09.2010 14:15
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1998 yılında Pınarhisar Cezaevi'ne girmeden önce katıldığı 75. Yıl Cumhuriyet Konseri'nde, Ahmet Kaya'nın kendisi için söylediği sözler ve okuduğu Şafak Türküsü'nün görüntülerini 12 yıl sonra izlerken gözyaşlarına hakim olamadı. 
 
Erdoğan, dün gece ATV'nin canlı yayın konuğuydu. Burada kendisine bir sürpriz yapılarak bu konserin görüntüleri izletildi. Kral FM'den Gezegen Mehmet'in 29 Ekim 1998 tarihinde Kazlıçeşme'de organize ettiği konsere Ahmet Kaya da katılmıştı. Bu, bir anlamda Başbakan Erdoğan'a veda konseriydi.

Ahmet Kaya, "Cumhuriyetimizin 75. yıl dönümünde daha güzel günleri yaşamak, inanca saygının, düşünceye özgürlüğün olduğu cumhuriyetlerde ve artık şarkı söyleyenlerin, şiir okuyan insanların tutuklanmayacağı cumhuriyetlerde görüşmek üzere... Cezaevindeki bütün tutuklular ve cezaevine girecek bütün yürekli insanlar için..." dedikten sonra Şafak Türküsü'nü okumaya başlıyordu.

Stüdyoda o anları izlerken gözyaşlarını tutamayan Erdoğan, merhum sanatçıyı, "Sağolsun orda da bizi yalnız bırakmadı." diye andı.

BOZKURT İŞARETİYLE AHMET KAYA COŞKUSU

Görüntülerde Erdoğan'ın 12 yıl önceki genç halinin yanı sıra Ahmet Kaya'nın şarkılarına eşlik edenler arasında Ülkücü camiayla özdeşleşen bozkurt işaretini yapanların da olması dikkat çekti.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 125
  • Ali Bozbağ 13 yıl önce Şikayet Et
    iki yürekli insan. RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE AHMET KAYA iki yürekli insan sana olan SEVDADAN DÖNEN ALÇAK OLSUN ... BAŞBAKANIM
    Cevapla
  • Alperen Topçu 13 yıl önce Şikayet Et
    Kör Ölür Badem Gözlü olur.... Ahmet KAYA iyi adam diyemem ama kötü adamda diyemem ama avrupada bölücülerin tertip ettiği bir konserde zafer işaretiyle şarkı söylediğini hatırlıyorum. Temennim şudurki herkes özgürce fikrini söylesin ama kimse silah alıp devletin karşısına çıkmasın kimsede hepimizin devletini sahiplenip istediğini istediği zaman ve sebepten cezalandıramasın. Devletin kutsallığını hep birlikte muhafaza edelim.
    Cevapla
  • MUHAMMET AKSAKAL 13 yıl önce Şikayet Et
    ADAM ON YIL ÖNCE BU ŞARKI BURADA BİTMEYECEK DEDİ ,VE BİTMEDİ. Şarkı devam ediyor ve edecek,
    Cevapla
  • pınar 13 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki varsınız. Başbakanımız sizi çok seviyoruz.Siz bu ülkenin başına gelebilecek en güzel şeysiniz.Sizin gibi bir başbakanımız olduğu için kendimizi çok şanslı hissediyoruz Allah sizi başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • hakan hasen 13 yıl önce Şikayet Et
    Şu Cumhuriyet TANIMINA BAK... Cumhuriyet FAZİLET üzerine ERDEM üzerine kurulduğu gün Yıkılmayacaktır. Cumhuriyet ŞUNUN BUNUN DEĞİL 65 MİLYONUNDUR...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi