Kurtulmuş'tan gözü yaşlı istifa VİDEO

SP'de Numan Kurtulmuş, olağanüstü kongre kararını açıkladı. 'Gönül ilişkimiz iftar baskınında kopmuştu' diyen Kurtulmuş SP'den istifa etti. Kongreye katılmayacağını açıkladı. Kurtulmuş gözyaşlarına hakim olamadı.... İZLEYİN

GİRİŞ 01.10.2010 11:10 GÜNCELLEME 01.10.2010 11:10
Bu Habere 256 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinden ve genel başkanlıktan istifa etti.

Ramazan ayında İstanbul'da düzenlenen iftarın Erbakan yanlılarının basılması olayını hatırlatan Kurtulmuş, "Aramızdaki gönül ilişkimiz masamıza tabak çanak atıldığında kopmuştu." dedi. Kurtulmuş'un istifasını, ''Bugün itinbiriyle Saadet Partisi'nden ve genel başkanlıktan ayrılıyorum'' sözleriyle açıkladı.

"Dört kolkan çok iyi hazırlanmış saldırılarla karşı karşıya kaldık" diyen Kurtulmuş, parti aleyhine 14 tane dava açıldığını hatırlattı. Son kayyum davasının Türkiye siyaseti üzerinde büyük etkisi olduğunu belirten Kurtulmuş, "Saadet Partisi iktidarda ya da iktidar ortağı olsaydı iktidardan edilecekti. Bu durum, Türk siyasetinin içinde bulunduğu durumun göstergesidir" diye konuştu.

Herşeyin milletin gözü önünde olduğunu belirten Kurtulmuş, "Ciddi ve kapsamlı bir komplo ile karşı karşıya kaldık" dedi.

"SİYASET YAPMA İMKANI KALMAMIŞTIR"

"Artık bu parti içerisinde birlikte siyaset yapma imkanımız kalmamıştır. Şahıslara değil, ilkelere bağlılığı esas aldık" diyen Kurtulmuş, konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Kurtulmuş sesi titreyerek, "Sırça saraylarda oturarak ahkam kesmedik. Ne başımı öne eğdirecek, ne bu davaya inananların başını öne eğdirecek bir yanlış yaptık" diye konuştu.

KERBELA GÖNDERMESİ

Kurtulmuş görüşmelerden sonra alınan kararı ise, "Yeni kerbela denemelerine, yeni çatışmalara yol açmamak için genel kurul çalışmalarına katılmıyoruz, genel başkanlıktan ve Saadet Partisinden ayrılıyoruz. Yeni bir siyasasi hareketin ilk adımıdır. Bu bir veda konuşması değil, yeni bir başlangıcın önsözüdür" sözleriyle açıkladı.

BAŞBAKAN VE MÜCAHİT NUMAN

Numan Kurtulmuş'un konuşması "Başbakan Numan", "Mücahit Numan" sloganlarıyla kesildi.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 256
  • Ensar 13 yıl önce Şikayet Et
    Milli Görüş Davası Nedir. Davsı Filistin, Irak, Patani, Doğu Türkistan, Afganistan, Çeçenistandır. Davası İslam alemidir. Davsı İslamdır. Gerçekten art niyetli ve hakkı göremeyecek kadar hidayetiniz kararmış değilse Allah için, yok Allah için değil ise şeytan için yada neye inanıyorsanız onun için bir araştırın şu Milli Görüşü. Gerçek Hayat Dergisi 20.06.2008 Cuma sf: 16- Adem Özköse&8217nin yazısını bir okuyun. Az çok anlayacaksınız bu dava nedirne değildir. Unutmayın değerli insanın değerini değerli olanlar bilir.
    Cevapla
  • whitefox 13 yıl önce Şikayet Et
    1 - BABA YA...İŞTE LİDER...GÖNÜLLERİN LİDERİ.... konuşmasında geçen bütün sözlerinin hepsi çok önemliydi,ben 2 tanesinin üzerinde durmak istiyorum..birincisi düşük tutunma düzeyi yada geriye ket vurma..geniş anlamda hakkını vermektir,dar anlamda ise örnek:sana ait bir fener olsun,normal biri için bu herhangi bir fenerdir,ama düşük tutunma düzeyine sahip biri için bu senin fenerindir..hatta içindeki en küçük civatasına kadar senindir(saadetteki durumu kendi doğrularına uygun bulmadı,o yüzden ayrılıyor)..ikinciside toplumun refahını kendi refahının üzerinde
    Cevapla
  • whitefox 13 yıl önce Şikayet Et
    2.... görmek..bunun çok özel kaynakları vardır ve bir taneside olağanüstü gelişmiş vicdandır,başkalarının acılarını kendi acısıymış gibi hissetmektir..bu ikisi yani düşük tutunma düzeyi ve toplumun refahını kendi refahının üzerinde görme birleştiğinde deha nın kapıları açılır ..normal IQ olsa dahi her zaman yaratıcı deha ile sonuçlanır(yaratıcılık,yoktan varetme anlamında değil)..ama eğer bu iki özelik düşük IQ lü birinde birleşirse ruh hastalığıyla sonuçlanır(ör. fatih erbakan)
    Cevapla
  • yüksel pınar 13 yıl önce Şikayet Et
    egoizm mi? hakmı. erbakanın hoşlanmadığım bir yönü vardı haklıymışım. illa baş o olacak. ihtişamlı yaşayacak. numan bey ise kafamdaki adam .yolun açık olsun numan hocam.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 13 yıl önce Şikayet Et
    Numan Kurtulmuş tek başına hareket etmeye kalkınca.... Ve bu durumu 2 ayrı liste rezaleti yaratmasına rağmen başaramayınca kendini parti içinde mağdur etmek ve partiden sıvışmak için elinden geleni yaptı. Kongre çağrı heyetini Kayyum iddaa etti, İftar olayındaki provakeyi bile bile dillendirdi, Şevket kazanın Savla görüşmesini partiyi oyuyor diye gösterdi halbu ki delegenin 5 te 1 i kongre istiyorsa ve sen kalkıp parti tüzüğünü değiştirip bunu yarı yarıya indiriyorsan Şevket Kazan da haliyle tecrübeli yahudiden bile akıl alabilir bu konuda. Allaha havale...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar