AK Parti Balıkesir teşkilatı istifasını verdi

Yaklaşık 3.5 yıldır AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı görevini sürdüren Adil Çelik ve 50 yönetim kurulu üyesi, görevlerinden istifa etti. İstifanın gerekçesi ve ayrıntılar ise şöyle:

AK Parti Balıkesir teşkilatı istifasını verdi
AK Parti Balıkesir teşkilatı istifasını verdi
GİRİŞ 12.10.2010 21:40 GÜNCELLEME 12.10.2010 21:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çelik, il başkanlığında, başkan yardımcıları Mahmut Poyrazlı ve Hasan Demirezen ile düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 3.5 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini söyledi.

İstifasının referandum sonuçlarıyla ilgisinin olmadığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''İstifa olayı uzun süreçtir konuşulan bir şeydi. Buraya gelmesini arzu etmezdim. Bir süre önce verdiğim bir demeçte 'partime yeteri kadar faydalı olamadığımı hissettiğim anda bu görevi bırakırım' demiştim. Benim her zaman düsturum bu olmuştur. Yaptığım değerlendirmede, bundan sonraki süreçte benim başkan olarak devam etmemin partime yeteri kadar katkı sağlamayacağı, hatta zarar bile verebileceği gibi bir kanaat hasıl oldu. Başkan olarak devam etmemin partiye katkı sağlamayacağına inandığım için görevimden istifa ettim. Tabii sorulacak bazı sorular da vardır. Bu sorular, şu an yanıtlanabilecek sorular değildir. Ama şöyle soru sorulabilir. 'Başkan böyle bir talep geldi de mi istifa ediyorsun' denilebilir. Bu tamamen sürecin değerlendirilmesi ve bundan sonraki sürecin sağlıklı işlemesi adına kendi adıma verdiğim bir karardır. Genel merkezden bir talep gelmemiştir.''

Sürecin bir geçmişinin bulunduğunu dile getiren Çelik, şunları söyledi:

''Şöyle ifade edeyim; 24 Eylülde Ankara'daki il başkanları toplantısında yaptığım istişareler sonucunda verdiğim istifa kararımı teşkilat başkanımıza ve başkan yardımcımıza ilettim. Ayrılmamın parti açısından isabetli olacağını ilettim. Arada çok spekülasyonlar oldu ama bunun nihai değerlendirmesi dün yapıldı. İstifa kararımın yürürlüğe konulmasının isabetli olacağı beyan edildi. Hem genel merkezimizin isteği doğrultusunda hem de dün akşam yönetim kurulumuzda yapılan değerlendirme sonucunda hep birlikte istifa etmeyi uygun bulduk. Bu doğrultuda yapılacak yeni görevlendirmede partinin önünü açmak için, yönetim kurulundaki arkadaşlarım da istifa dilekçelerini vermiş durumda.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • KARADAVUT 61 13 yıl önce Şikayet Et
    AKP liler ve MUSTAFA YILMAZ.. Arkadaşlar ne zaman doğruları alkışlayacak ,yanlışa da yanlış diyeceksiniz, bu sizin akp de olsa, nasıl diyebiliyorsun mhp ye gidenler menfaatcidir, menfaatciler akp de olmaz , herhalde şaşırdın dil sürçmesi falan mı oldu olay TAM TERSİ DEĞİLMİ? menfaatciler NEREDE??? bir de numan efendi derken ,bilmem ama seviyen himalayalarda falan mı da öyle diyebiliyorsun,bildiğim bir şey var cahiller cesur olur, çok cesur duruyorsun ,akp de bir numan bulabilirsen hemen adını adresini bildir de bilelim,herkes dahil.!!!!
    Cevapla
  • ahmet bölükbaşı 13 yıl önce Şikayet Et
    birokratlar ne zaman istifa ediyor acaba. isabetli bir karar olmuş. iktidar partisinin linden belediyeyi kaptır. referandumda hayırcılara gecit ver. bir balıkesirli olarak inanın bu durumdan utanıyoruz. birde acilen icrat başında olan birokratların istifa etmesi veya görevden alınması lazım.sadece partinin il yönetminin istifası yetmez. haka tepeden bakan vekiller ne olacak. onlarda şapkalarını önlerine koyup uzun uzun düşünsünler
    Cevapla
  • M/Y 13 yıl önce Şikayet Et
    Balıkesir Memleketim,. Balıkesirin MHP ye kayması çok içimi burktu, Eğer Balıkesirli son 8 senede AKP tarafından yapılanları görmüyorsa kör olmuş demektir.. On yıllarca oy verdiğiniz Süleyman Demirelin Balıkesirde çakılı çivisi yok, İş yapan çalışan bir partiyi, es geçip MHP ye oy veriyorsunuz.. Yazıklar olsun, Çok merak ettim bu güne kadar MHP den ne gibi bir hizmet aldınız.. Ayrıca istifalar çok isabetli olmuş beceriksizlerin parti içinde barınmaması lazım.. gitsin işleri güçleri ile uğraşsınlar.. Hizmet edecek olanlar gelsin.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 13 yıl önce Şikayet Et
    Balıkesir de olanlar.... Balıkesirde MaHaPe seçimi bazı provokatif olyların ardından kazanması düşündürücü!hatırlarsınız bir türk-kürt çatışması olmuştu...Tabi asfalt parasınında etkisi olmuştur ki sanmam.Ancak asfalt parası yüzünden akpli olmasına rağmen MaHaPeye oy veren menfaatçidir,akpli olamaz!Cebine üçkuruş para koysaydı o zaman o başkan çok iyiydi!Böyle mantık,böyle menfaate dayalı partililik olmaz!belkide ayrılanlar Kurtulmuş efendiye gideceklerdir,kendilerine vaatleri vardır,vekillik sunulmuştur.Olabilir!ayıklanmaları iyi.
    Cevapla
  • ibrahim özkan 13 yıl önce Şikayet Et
    AHMET HOCA - HOCA AHMET. Yapılan değişim bukadarcık hiç bir yararı olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı