AK Parti'de 15 vekil topun ucuna geldi

Bir önceki seçimde parti grubunu yüzde 50 oranında yenileyen Erdoğan'ın önümüzdeki seçimde de benzer bir değişime gitmesi bekleniyor. Topun ucunda şimdilik 15 milletvekili var..

AK Parti'de 15 vekil topun ucuna geldi
AK Parti'de 15 vekil topun ucuna geldi
GİRİŞ 19.11.2010 03:16 GÜNCELLEME 19.11.2010 03:16
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Haziran ayında yapılacak genel seçim ile AK Parti Meclis grubunda da ciddi bir değişim yaşanması bekleniyor. Bir önceki seçimde parti grubunu yüzde 50 oranında yenileyen Erdoğan'ın önümüzdeki seçimde de benzer bir değişime gitmesi bekleniyor. Topun ucunda referandum sürecinde iyi performans göstermeyen 15 vekil var.

Değişim beklentisi milletvekilleri arasında da iddia konusu oldu. Hürriyet gazetesinin haberine göre AK Partili bazı milletvekilleri "Meclis grubu yüzde 60-yüzde 40 değişecek" diye takım elbisesine iddiaya girdi.

PERFORMANSA GÖRE DEĞİŞİM

Başbakan Tayyip Erdoğan, referandum çalışmalarında milletvekillerinin performans listesini tuttu.

İl örgütleri ve Ak Parti Teşkilat Başkanlığı’nın ortak çalışması sonucunda 15 milletvekilinin referandum karnesi zayıf çıktı. Erdoğan’a verilen bu liste ilk kez, 16 Ekim’deki Kızılcahamam kampında gündeme geldi.

Erdoğan, “Referandum çalışmalarına katılmayan ve son günlerde şöyle bir uğrayan 15 arkadaşımız olduğunu saptadık. Bu süreçte, arkadaşlarımızdan daha fazla performans beklerdik” diyerek sitem etti.

Başbakan’ın sözleri, AK Parti kulisinde 15 milletvekilinin kim olduğu konusunda merak yarattı. Referandum çalışmaları sırasında, milletvekillerinin il örgütleri tarafından belirlenen programlara katılıp katılmadığı, alan çalışmaları yapıp yapmadığı, seçim bölgesine ne sıklıkla geldiği gibi kriterlerden yola çıkılarak hazırlanan liste, Haziran 2011’de yapılması planlanan genel seçimlerde de önemli karine olacak. Parti yöneticileri, “Başbakan’ın sözleri, bu kişilerin seçimlerde listede olmayacağı anlamı taşır” yorumu yaptılar.

Hürriyet 

YORUMLAR 46
  • Gerçekler acıdır 13 yıl önce Şikayet Et
    SADE VATANDAŞA ...... Değerli yorumcu arkadaşım çok doğru yazmışsın haklısın ak partıde on secım yok ,partılı arkadaslardan duyuyorduk burda on seçim dıye bır sey yapıyormuslar bır keresın de eskı ıl baskanları vardı doktor secımde kullanılan oyları ulubat nehrıne atmıslar dıyıyorlardı belkı esprıdır ama onların ıc secımınden çıkanı yapmıyorlar balıkesırde eskı ıl baskanı zekaı vardı onu yaparlardı ,en ıyı iş adam harcıyorlar adıl vardı onu da yedıler burda edıp ağa varmıs herkes ondan çekınıyor bende oy verırken mı cekıneceğim
    Cevapla
  • Gerçekler acıdır 13 yıl önce Şikayet Et
    BALIKESİR YETER ARTIKKKKKK. Burdan Başbakana seslenıyorum dıyeceğim seslenemıyeceğim,varsa danısmanları okursa iletsınler ,veya ankarada bu vekıllerı belırleyenler ,Balıkesırde ak partı nıye oy kaybedıyor dıye ankete para harcamaya gerek yok vekıllerınızı degıstırsınler BASBAKAN ICIN oy verıyoruz ,Basbakan gece gunduz çalısıyor burdakı vekıller halktan kopuk calısmıyor genc dınamık yenı yuzler ıstıyoruz tum yorumları ınceleyın eğer ak partı cıddı çalışma yapmazsa bıter balıkesırde patronların değil halkın vekılı olsun ıstıyoruz
    Cevapla
  • MUHAMMED 13 yıl önce Şikayet Et
    ŞANLIURFA PATLAMAK ÜZERE. Son dört seçimde AK PARTİye oy verdik.Hiçbir liste arzuladığımız düzeyde olmadı ama yinede Tayyip beyin hatırına oy verdik.Ama artık yeter.Olmuyor.Bize kalite, Milletin içinden asil isimler lazım.Son transfer Seydi Eyüpoğlu dahil 9 Milletvekilini asla istemiyoruz.Ya biz,ya onlar.Köylü,aşiretçi,para babası istemiyoruz.Şehirli istiyoruz.Falih Aytar,Fevzi Demirkol,A.Kadir Kol,M.Ali Cevherinin olmadığı bir listeye oy veren namert olsun.Bunları ilk dörde yazın gerisini siz yapın.Falih Aytar benimde favori adayım
    Cevapla
  • Müslüm 13 yıl önce Şikayet Et
    Deistik İlahiyatcı, Oku Bakalım..!. Oturdugumuz yerden kimseyi karalamıyoruz. Sadece yapmıs oldukları cabaları ve calısmaları yeterli görmüyoruz. Bu düsünceyi farklı anlama! Kendisi iş adamıdır iyi biliriz. Ankaraya giden G.anteplilere tabi ki yardımcı olacak. Çünkü kendisini o koltuga G.antepliler getirdi. Demek istedigim, o kişilerin biraz daha aktif olsunlar. Şehirlerine karsı daha ilgili ve daha duyarlı olsunlar. Bunları yapmak cok zor bir sey değil. Faydalı işler yapan M.vekilleri her zaman bastacıdır. Kimsenin hakkını yemeyiz!
    Cevapla
  • Mehmet ARAS 13 yıl önce Şikayet Et
    Van. Vanlı bir seçmen olarak Ak Partinin şu anki milletvekillerinden hiçbirinin Ak Parti misyon ve vizyonuna yaraşır kişiler olmadığı anlaşılmıştır.Umuyoruz ki sayın Başbakan van ilinde aday belirleme konusunda bu kez isabet kaydeder de oya kaybına uğramayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi