Yüksek Askeri Şura, toplantısı yapılıyor

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantı, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda saat 10.15'te başladı. YAŞ üyeleriyle öğle saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Yüksek Askeri Şura, toplantısı yapılıyor
Yüksek Askeri Şura, toplantısı yapılıyor
GİRİŞ 30.11.2010 10:30 GÜNCELLEME 30.11.2010 10:30

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahında toplandı.

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı Karargahına gelişinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner tarafından törenle karşılandı.

Şura'nın olağan toplantısı, Çakmak Salonu'nda saat 10.15'te başladı. Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Genelkurmay II nci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı katılıyor.

Yüksek Askeri Şura toplantısının gündemini, başta personel, eğitim, disiplin konuları olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinin planlı faaliyetleri oluşturuyor.

Toplantı öncesinde, basın mensuplarının kısa süreli görüntü almalarına izin verildi. Görüntü için basın mensupları iki grup halinde salona alındı.

Şura üyeleri, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında öğle saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret edecek.

ŞURA ÜYELERİ, BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BAŞKANLIĞINDA ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Yüksek Askeri Şura üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yürütülen çalışmaların ardından Anıtkabir'e gelen Şura üyeleri, üzerinde ''YAŞ üyeleri'' yazan kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde Aslanlı Yol'dan yürüdü.

Erdoğan'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Erdoğan başkanlığındaki heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, deftere yazdıklarını yüksek sesle okudu.

Başbakan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

''Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şura'nın 2010 yılı Aralık ayı toplantısı vesilesiyle huzurunda bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti niteliklerini daha pekiştirerek, hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın çabası içerisindeyiz. Türkiye her alanda kaydettiği gelişmelerle bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Küresel sorunların pek çok ülkeyi derinden sarstığı bir dönemde Türkiye bölgesinde güven ve istikrar sembolü olarak örnek gösterilen bir konuma ulaşmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de ülke içinde üstlendiği savunma görevleri yanında, ülke dışında yürüttüğü uluslararası misyonları da başarıyla yerine getirmektedir. Demokrasi ve kalkınma alanında elde ettiğimiz başarılı neticeler iç huzurumuzu güçlendirmekte, barış ve adalet çağrılarımız bölgemizde olumlu makes bulmaktadır. Bu düşüncelerle gerçekleştireceğimiz Aralık 2010 Yüksek Askeri Şuramızın ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil