Devlet Bahçeli BDP'lilerle de el sıkıştı

TÜSİAD'ın resepsiyonuna ilk kez katılan Devlet Bahçeli, PKK'ya açık destek vermekle suçladığı BDP'lilere sürpriz yaptı. Bayramlarda kapı bile açılmayan BDP'lileri görünce masalarına gitti, tansiyon düşürdü.

Devlet Bahçeli BDP'lilerle de el sıkıştı
Devlet Bahçeli BDP'lilerle de el sıkıştı
GİRİŞ 10.12.2010 07:02 GÜNCELLEME 10.12.2010 07:02
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Aydın Hasan - Mithat Yurdakul'un haberi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD), bugün yapılacak Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı öncesi Ankara Sheraton Oteli’nde verdiği resepsiyon iktidar ve muhalefeti bir araya getirdi.
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner başkanlığında dün gece gerçekleştirilen kokteyle çok sayıda siyasetçi, işadamı ve diplomat katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hazır bulunduğu kokteylde iktidar kanadını Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu temsil etti.

Devlet Bahçeli ilk kez katıldı

MHP lideri Bahçeli’nin kokteyle katılan BDP yöneticilerinin elini sıkarak siyasi tansiyonu düşürmesi gecenin en dikkat çeken olayı oldu. Genel başkan olduktan sonra ilk kez Ankara’daki bir TÜSİAD kokteyline katılan Bahçeli, salonda gezdiği sırada BDP Eş Başkanı Demirtaş ve milletvekilleri Sırrı Sakık, Hasip Kaplan ve Pervin Buldan’ı gördü.

Bahçeli, BDP’li grubu gördükten sonra güzergâhını değiştirerek Demirtaş’ın yanına gitti. Bahçeli, Demirtaş ile BDP’li milletvekillerine selam vererek tokalaştı.

Büyükelçi Levy’nin çabası

TÜSİAD Başkanı Boyner CHP lideri Kılıçdaroğlu ile de sohbet etti. Boyner’in, “Hem anayasa değişikliği hem de ekonomi konusunda partilerle çalışma toplantıları yapmak istiyoruz” sözleri üzerine, Kılıçdaroğlu, “Üzerimize düşeni yaparız. Sivil toplumun sesi daha gür çıkmalı. Gür çıksın derken aman ha bunlar da öğrenciler gibi yapsın anlamında değil” dedi. Boyner de şunları söyledi:
“Bu seneki genel seçimler Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli. Hem yeni anayasa yapılacak. Hem de Türkiye belli bir büyüme eşiğine geldi. Daha da yukarı taşımalıyız. Özel sektör olarak üzerimize düşeni yapmalıyız.”

Kokteylde en dikkat çeken isimlerden biri de İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy oldu. Türkiye ile İsrail arasındaki krizin aşılması için ciddi çaba harcadığı bilinen Levy’nin resepsiyonda salona giriş bölümünde durarak, bakanlar ve siyasetçiler ile yaptığı sohbetler dikkat çekti.

Cem Boyner’e siyaset çağrısı

Bir dönem Yeni Demokrasi Hareketi’nin başkanlığını yapan işadamı Cem Boyner’le sohbet eden BDP’li Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan, “Tam zamanınız” diyerek Boyner’i tekrar siyasete çağırdı.

Kuzu’dan çift sarılı esprisi

Resepsiyona katılan Ak Parti Milletvekili Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde uğradığı yumurtalı saldırıyla ilgili geçmiş olsun dileklerini kabul etti.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç Kuzu’ya geçmiş olsun dileklerini iletirken iki siyasetçi arasında şu diyalog yaşandı:
Genç: Birkaç tane yumurta ile sizi ziyarete gelmek istiyorum.
Kuzu: 70-80 tane yumurtadan birkaç tanesi çift sarılı çıktı, bunlara üzüldüm aslında.
Genç: Size cılk yumurta atmışlar.
Kuzu: Değil, değil. Komisyon başkanıyım ya “kaliteli yumurta atalım hocaya, ancak karşılar demişler.” Belki sen gitseydin cılk atarlardı, ama bana onu atmadılar yani. Bana gelen çift sarılıydı.

Milliyet

YORUMLAR 88
  • ahmet mete 13 yıl önce Şikayet Et
    mhpnin ve bahçelinin kadrolu hasımlarına. sayın bahçeli hangi iddiasından vazgeçmiştir? Hangi söylemini 180 derece değiştirmiştir? bahçelinin türk kürt ya da alevi sunni ya da sağcı solcu kavga alevlenip tüm yurdu sarmasın diye hassasiyet göstermesi mi suç? Yani el sıkıştı diye PKKyı meşrulaştırıp akıl mı aldı? Federasyon mu talep etti veya önerdi? bölünmeyi mi tartıştı? ne yaptı? ne yaptı? tıkanmış şuurlarınızın açılmasını diliyorum allahtan...
    Cevapla
  • FALÇATA 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyük.büyük konuşanlar ne konuştuğunu bilmeyenler BİRGÜN SÖZLERİNİN. altında böcek gibi eziliyorlar.bunlar siyasetçi olunca söylediklerine kılıf da buluyorlar.12 eylül öncesi 5000 gencin ölümüne sebeb olanlar sarmaş dolaş iktidar oldular.tabiiki olunsun biraraya gelinsin.kardeş-kardeş olunsun.ama 5000 gencin günahı neydi.yine terörden beslenen mhp ve bdp bu gün biraraya geliyo.tabiiki gelinsin özlediğimiz tablo.ama o şehitlerimizin günahı neydi.İNŞAALLAH BUNDAN SONRASI NE OLUR 20 LİK FİDANLARIMIZ ANALARINA SAĞ SELAMET KAVUŞSUNLAR
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    yalnız kurt.sizden ancak terzi olur. herşeyi bir kılıf bulmada üstünüze yok. İşe kendi söküklerinizi dikmekle başlayın. Mesela 2001 yılının hesabını hala veremediniz. Mesela apoyu ipten kurtarmanın hesabını hala veremediniz. Sizi çözen zaten çözdü. Bu yüzden baraj sıkıntısı yaşıyorsunuz. Önceleri diyorduk ki neden bunlar halk düşmanı chpye hiç sataşmıyor. Sonradan SİZLER REFERANDUMDA ÇÖZÜLÜNCE, aslında chpnin kankisi olduğunuzu gördük. Şimdilerde de yine chp ile birlikte maocu, paralı örgüt üyelerini destekliyorsunuz. SİZ DAHA ÇOK ÇÖZÜLÜRSÜNÜZ BU KAFAYLA. Çözülecek bir şey kaldıysa.
    Cevapla
  • yalnız kurt 13 yıl önce Şikayet Et
    İLKESİZ AKPLİLERİN BİNBİR YÜZÜ.... Biz NEZAKETEN el sıkışıyoruz......Sayın Bahçeli uzatılan eli tutmasa bu sefer de MHP kavgacı parti diye yorum yazarsınız..Biz akp lilerin KOKUŞMUŞ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ çözmüş bulunuyoruz............Biz NEZAKETEN el sıkışıyoruz.Siz oturup gizli anlaşmalar yapıyorsunuz..
    Cevapla
  • süleyman uz 13 yıl önce Şikayet Et
    terbiyesizlik yapmayın. mhp ve sayın bahçeliyi açımasızca eleştiren ak parti yalakaları terbiyesizlik yapmayın.daha dün mhp kandan besleniyor şehit kanlarından sebepleniyor vampir bunlar hergün şehitlerin gelmesinden memnun oluyorlar diyen sizler değilmisiniz.bu haber 7 sitesiniin kiralık kalemjörleri ağzınızı açıp gözünüzü yumum mhp ye saldırıyordunuz peki şimd sayın bahçeli bdp lilerle tokalaşınca ne oldu neden şaşırdınız demekki esas barışı istemeyen sizin gibi yalakalarmış.hadi yörüyün yolunuza ben size değil yüzde 58 şaşarım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!