CHP'nin görmediği belgeleri açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığı iddiasına ilişkin iddialarına İçişleri Bakanı Beşir Atalay cevap verdi. Atalay, Kılıçdaroğlu'nun bazı belgeleri sümen altı ettiğini ifade etti.

CHP'nin görmediği belgeleri açıkladı
CHP'nin görmediği belgeleri açıkladı
GİRİŞ 15.12.2010 12:07 GÜNCELLEME 15.12.2010 12:07
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP'nin politik menfaat umarak büyük bir ciddiyetsizlik içinde Kayseri'deki olayı gündeme getirdiğini belirterek, "Bu büyük bir zayıflıktır, tam bir aymazlıktır. Bir anamuhalefet partisi bu kadar aciz, çaresiz. Bu kadar kurgu bazı olaylarda medet umuyor." dedi.

Atalay, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenledi. Konuya ilişkin dosyaları incelediğini dile getiren Atalay, CHP'nin dağıttığı belgeler dışındaki belgeleri de basın mensuplarına verdi. Atalay, gelişmeleri tarih tarih açıkladı.

Bakanlığın bu konuda üzerine düşeni yaptığının altını çizen Atalay, rüşvet iddiasıyla ilgili savcılığın ikinci kez soruşturma yapılmasını istediğini kaydetti.

Görevi ihmal, görevi kötüye kullanma konusunda soruşturma yapılmasının bakanlıktan istendiğini dile getiren Atalay, başsavcılığın rüşvet konusunda izin almasına gerek olmadığını belirtti. Anamuhalefet partisi CHP'nin işine gelen kısmını dosyanın bir bütünlüğü içinde aldığını anlatan Atalay, "Böyle bir oyuna başlıyor. Bu çok üzücü, buna tenezzül ediyor. Bunların sanki açıklanmayacağını mı sanıyorlar?" dedi.

"GÖREVİNİ YAPANLARA ÇAMUR ATMAK ACINACAK BİR DURUMDUR"

Vali Yardımcısının bazı konuların soyut ve iddialara ilişkin delil olmadığı için soruşturmaya gerek olmadığına karar verildiğini söylediğini aktaran Atalay, ön incelemeye de gerek görülmediğini söyledi.

Bakanlığın incelemeleri sonucu bu kararın onaylandığını anlatan Atalay, soruşturmaların kanun çerçevesinde yapıldığını, bu konununda aynı şekilde işlem yapıldığını vurguladı.

Valilerin kararname çıktığında hemen yerini değiştirmesine gerek olmadığını dile getiren Atalay, atandığı yere başlamadıkça yeni statülerini de alamadıklarını ifade etti. 4 Aralık 2007 tarihinde Kayseri'deki görevinden ayrıldığını anlatan Atalay, hemen Ankara'da görevine başladığını belirtti.

Bunları Kılıçdaroğlu'nun bilmemesinin mümkün olmadığını vurgulayan Atalay, "Görevini yapanlara çamur atmak acınacak bir durumdur." diye konuştu.

Atalay, şöyle devam etti: "Bunları politik menfaat umarak büyük bir ciddiyetsizlik içinde gündeme getirmek üzüyor. Bu büyük bir zayıflıktır, tam bir aymazlıktır. Bir anamuhalefet partisi bu kadar aciz, çaresiz, bu kadar kurgu, bazı olaylarda medet umuyor. Söyleyecek hiçbir şeyi yok, teklifi yok. Yalan yanlış bilgiler getirilmiş, anamuhalefet lideri de çıkıp bunu kullanıyor. Milleti kandırması, istismar etmesi affedilecek bir durum değil. Telaş, tam bir çaresizlik, polemiklerden medet ummadır."

"BELEDİYE AKSİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU"

Hamurcu'nun kendisinin şikayet etmediğini, aksine belediyenin suç duyurusunda bulunduğunu, bunu söylememenin de yalancılık olduğunu vurgulayan Atalay, savcılık ve bakanlığın üzerine düşen görevi yaptığının altını çizdi.

Bakanlığa ihbar edilen ve şikayetlerin dikkate alınmaması, işleme konulmamasının söz konusu olmadığını vurgulayan Atalay, "Söz konusu olay hakkında da daha önceki olaylardaki gibi uygulama yapılmıştır. Siyasi kimliklere göre davranılmaz. Yasalar herkese aynı şekilde uygulanır. Dönemimizde en çok mücadele ettiğimiz organize suçlar ve çetelerdir. Bu konularda bizim hiç müsamahamız yoktur. Görevden aldığım belediye başkanları içinde en çok AK Parti'lidir. Yaklaşık 35 belediye başkanı görevden alındı, bunların çoğunluğu AK Partilidir. Gerçekler bile bile saptırılmakta, görevini yapanlara çamur atılmaktadır. Milletimiz ibretle izlemektedir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin böyle bir muhalefeti hak etmediğini dile getiren Atalay, bu durumun kendilerini üzdüğünü ve herkesi üzmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin büyüdüğünü eski Türkiye olmadığını ifade eden Atalay, Kılıçdaroğlu'nu memleketin geleceğinin ilgilendirmediğini savundu.

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa gelişine ilişkin söylediklerine ilişkin bir soruya da Atalay, "Başbakan 'yine çaktın' dedi ya. Onun açılımı, öyle kabul edin." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 11
  • fatoş altunkaynak 13 yıl önce Şikayet Et
    L.Atilla Özdemire katılıyorum,. Syasetçi demek çıkarcı demektir,öncelikleri yandaşlarını korumak,güçlünün yanındayer almak,ilkesi olmayan sadece şahsi menfaatleri için ,hangi parti güçlü ise totan onun yanında yer alan insanlardan oluşurlar ,cebini doldurana kadar yetkililere yalakalık yapar onlara şirinn görünmeye çalışırlar,bütün partiler aynıdır al birini vur ötekine,parti yetkililerine şaşırıyorum ,olabilirmi bir araştıralım demiyorlar sorgusuz sualsiz aklama youna gidiyorlar yazık çok yazık.
    Cevapla
  • eyupkamil 13 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna dememişler atalarımız.. Kuyuya biri taş atmış.40 akıllı çıkartamamış.ispat et dur,anlamazlar.bu millet ne böyle bir muhallefete layık değil.nede böyle bir muhallefeti iktitara getirecek karaktere saip değil.az kaldı altı ay sonra meclise de giremiyecekler bu kafayla.eskisi gibi değil bu millet.ne iki anahtara inanır.ne de 600 tl maaşlara.bu milleti kandırmazsınız.gerçekci olun biraz.bu iş tivitırda yazarak, teknoloji yakalanmıyor. ileri düşüneceksin.geliceğin başbakan adayının kelime daarcına bakın.adamsa yüreği yetiyorsa.gülüçsün
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 13 yıl önce Şikayet Et
    L Atilla özdemir.... Böyle genel konuşma ve karalamaları DAndi KemALdan mı öğrendiniz.Sanki birşeyler varmış gibi ortaya laf at!Cevap versen birtürlü vermesen bir türlü...Kayseri olayında Ak Parti temiz,bu net ortada!her kurumda yalnış yapanlar olabilir,oluyordas.önemli olan ayıklanmaları.Dokunulmazlıklar konusunda ençok laf edenlerin ençok suç işlediğini,dolandırıcılık,çek,evrakta sahtecilikte CHPnin dosyalarını Hüseyin ÇELİK okudu!BDPlilerin dosyasının çoğunuluğu siyasi,ikinci sıradaki CHPlilerin dosyaları üçkağıtçılık,dolan
    Cevapla
  • mustafa erdoğmuş 13 yıl önce Şikayet Et
    açıklanan belgeler??. ben mi göremedim yoksa haber metninin başlıkla alakası mı yok? "...belgeleri açıkladı" deniyor ama ben açıklanan bir belge göremedim..bir de değerli haber 7 editörleri aynı haber metni içerisinde iki defa aynı paragrafı yazmak doğru değil bence..kaçıncıya denk geliyorum..haber metinini hazırlayan kardeşlerimiz biraz dikkat etsinler lütfen..
    Cevapla
  • L.Atilla ÖZDEMİR 13 yıl önce Şikayet Et
    Sütten Çıkmış Ak Kaşıkmı?. Önce şunu belirleyelim... Burada AKPyi sütten çıkmış Ak kaşık gibi göstermeyin.. Biz neyin ne olduğunu biliyoruz... CHPnin de AKP.ninde ne olduğunu iyi biliyoruz.. Bu ülkede hiçbir siyasi partinin birbirinden fazlaa bir farkı yok bir tarafı üstün göstermeye çalışmayın, hepsi aynı, hepsi yandaşını koruma peşinde, bu kadar basit..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi