Kılıçdaroğlu: Gençleri alkolden vazgeçirirdim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir gencin içki içmesini istemediğini, ikna kabiliyeti olsa alkol kullanan bütün gençleri bundan vazgeçirmeye çalışacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Gençleri alkolden vazgeçirirdim
Kılıçdaroğlu: Gençleri alkolden vazgeçirirdim
GİRİŞ 04.02.2011 04:56 GÜNCELLEME 04.02.2011 04:56
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Gençlere gelecekten korkmamaları tavsiyesinde bulunan CHP lideri, başörtüsü konusunun da hiçbir parti tarafından siyasete alet edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji (ETÜ) Üniversitesi'nde öğrencilere "Sosyal Devlette Üniversite Gençliğinin Önemi" konulu bir konferans verdi.

Konferans sonrası gençlerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, alkollü içkilerle ilgili yapılan yeni düzenlemeye ilişkin görüşünün sorulması üzerine, “Gençlerin içkiden korunması, hepimizin üzerine düşen bir görevdir. Hiçbir gencin içki içmesini istemem. Onları ikna etme yeteneğim olsa, bu yönde ikna ederdim.” dedi.

Bir öğrencinin “Geleceğimden korkuyorum.” sözlerine, “Hiçbir gencin gelecekten korkmaya hakkı yok.” diye karşılık veren Kılıçdaroğlu, başörtüsüyle ilgili bir soruyu cevaplarken, “Başörtüsünü hiçbir parti siyasete alet etmemeli. Eğer siyaset olarak bu konuya harcanan mesai işsizlik konusunda harcansa bugün ülke olarak çok daha farklı bir noktada olurduk.” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara Gemisi'ne ilişkin önceki gün ortaya koyduğu görüşünün hatırlatılması üzerine, “O geminin belgeleri eksikti. İzin verilmemesi gerekirdi. İnsanları bile bile ölüme gönderemezsiniz. Devlet olarak onları korumanız gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir süre önce “Siyasete bulaşmayan her tarikatlara saygılıyız.” sözlerinin hatırlatılıp, “Atatürk, siyasete bulaşıp bulaşmama ayrımı yapmadan bütün tekkeleri kapatmıştı.” hatırlatmasına ise Kılıçdaroğlu, cevap vermemeyi tercih etti. Atatürk'ün tavrına değinmeyen CHP lideri, görüşünün arkasında olduğunu, siyasi bir amaç güdülmediği sürece insanların istedikleri dini inanış çerçevesinde bir araya gelebilmeleri gerektiğini söyledi.

“CHP'de eksen kayması var mı?” sorusuna, “Eksen kayması yok ama yeni CHP var. Halka daha yakın olan, ayrım yapmayan bir CHP var.” diye cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu, soruları cevaplarken partisinin iktidar vaatlerini de gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine CHP iktidarında medya patronlarının direk veya dolaylı kamu ihalelerine girmelerinin yolunu kapatacaklarını, bütün medya çalışanlarına da sendika zorunluluğu getireceklerini kaydetti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konferans öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplarken ise torba yasa tasarısına karşı düzenlenen gösterilere müdahale edilmesini, “Hak arama sürecini siz baskı ile biber gazı ile durdurmaya çalışırsanız toplumda patlamaya yol açarsınız.” şeklinde değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yüksek yargıya ilişkin sözlerine, “Hukuk okumayan birisinin Anayasa Mahkemesi başkanlığına gelmesi onun yüksek yargıyı eleştirmesine olanak verilmemeli. Yapılan o açıklamayı da siyasal bir açıklama olarak değerlendiriyorum.” şeklinde tepki gösteren CHP lideri, Kılıç'ın tarafsız olmadığını ileri sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 46
  • Nabi Kutlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Tutarsızlık Abidesi Kılıçdaroğlu. Bu adam ne diyor? Misyonu nedir? Vizyonu nedir? Sözlerinin tamamının içine oturduğu teorik ve pratik bir bağlam var mıdır? Türkiye için öngördüğü gelecek nedir? Ne yapmak istiyor? Hkmeti-i Varlığı nedir? Stratejisi nedir? Taktik planları var mıdır? Ya bu CHP cidden akıldan yoksun mu? Yönetim ilmi diye bir ilim var. İletişim diye bir ilim var. Siyaset felsefesi diye bir ilim var. Adamların durumu içler acısı. Başta liderleri olmak üzere bir yıldır hiçbir şey söylemiyorlar. Tutarsızlık ve laklak...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 13 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gördüğümüz, CHP.lerin nerdeyse fıçıya girecekler... Birde Akıl veriyorlar Ee..seçim yaklaştıya sineğin ayağından yağı kurtarır gibi her yerden oy hesabı yapıyor..
    Cevapla
  • Samil Bayram 13 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsünü rahat bırakın. O zaman hiçbir parti onu kullanmaya kalkmaz ama bu konu çözülmek istenmiyor çünkü halkı kutuplaştırmak için mükemmel bir araç olarak görülüyor.Sorunun çözümüne yanaşmadığınız için muhtemelen sizde öyle görüyorsunuz.Haşim Kılıça gelince AYM üyelerinin nasıl seçileceği bellidir bunu AKP yapmadı.AYM başkanına boşunna saldırıyorsunuz.Alkol için ise siz gençliği alkolden koruyamazsınız tam tersi alkole boğarsınız Belediyeleriniz bu tür işletmelere aşırı tolerans göstermektedir.
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 13 yıl önce Şikayet Et
    BİRÇOK CHPli TVDEN ALKOLÜ SAVUNDU, YANLIŞ YAPANLARA CİHAD İLAN ETTİLER!... Öyle bir koruma ve kollama mücadelesi içerisindeydiler ki hepimiz şahidiz! Alkol kısıtlaması insanlık suçudur, bunların niyeti belli, din iman, vatan, şehadet esas mesele, alkol bahane, kökünü ya kuruturlarsa alkolsüz bir nesil türererse sonumuz ne olura getirdiler adeta!.. Halbuki sokaklarımız içkinin anası olan BİRACILARIN İSTİLASI ALTINDA! Gencecik çocuklar yan yan yürüyor, yerinde duramıyor, sallanıyorlar 10.9 şiddetinde depremde imişcesine! Gelin görün ki bir CHP bir de Alevi geçinenler rahatsızlar!..
    Cevapla
  • Mustafa Yıldız 13 yıl önce Şikayet Et
    hahaha. zuhahahaha denir ancak günün komedisi çıktı :))))))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak