Türkiye'de siyasetçilerin kaç adaşı var?

Türk siyasetine damga vuran isimlerle aynı ismi ve soy ismi taşıyan kaç kişi var ya da ismiyle tek olan lideri merak ediyor musunuz? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bu soruların yanıtlarını derledi.

Türkiye'de siyasetçilerin kaç adaşı var?
Türkiye'de siyasetçilerin kaç adaşı var?
GİRİŞ 16.02.2011 17:30 GÜNCELLEME 16.02.2011 17:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye'de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 981 kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de 90 kişi aynı isim ve soyismi kullanıyor.

AA muhabirinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dışında, Türkiye'de aynı isim ve soyismi kullanan 981 kişi daha bulunuyor.

Nüfus kayıtlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aynı isim ve soyismi taşıyan 90 kişi daha yer alıyor.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NUN 1 ADAŞI VARKEN BAHÇELİ'NİN HİÇ ADAŞI YOK

Ülke genelinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı isim ve soyismi bir kişi daha taşırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aynı ad ve soyadını kullanan başka kimse yok.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dışında aynı isim ve soyismi kullanan 2 kişi daha bulunurken, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın ad ve soyadını 12, 5 Kasım 2006'da hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in isim ve soyismini ise 38 kişi daha taşıyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile aynı isim ve soyismi taşıyan kişi sayısı ise 768.

2010'DA 102 ÇOCUĞA ''RECEP TAYYİP'' İSMİ VERİLDİ

Bu arada, 2010 yılında dünyaya gelen 102 çocuğa ''Recep Tayyip'' isminin verildiği öğrenildi.

''Yusuf'', ''Mustafa'', ''Mehmet'', ''Arda'' ve ''Ahmet'' isimlerinin en fazla tercih edildiği geçen yıl, 102 ailenin yeni doğan bebeklerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini vermeyi tercih ettikleri görüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • gülsena 13 yıl önce Şikayet Et
    isim mevzu olan bir habere yorum yazarken nasıl da. kpssyi katabildiniz bravo yani, hazır bu konu açılmışken OSYM sınavlarında oldu olası kopya olayları mevcut idi yani kopyayı AKP icat etmedi ey yorumcu, kalbini biraz temizlersen şöyle düşünürsün.AKP şimdiye kadar süregelen kopya olaylarının açığa çıkmasını sağladı.Zira Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar insanlar fikirlerini hür olarak her mercie iletebiliyor.bu imkanı size kim sağladı bir düşünün.NANKÖRLÜĞE lüzum yok.eğer mert isen yiğidi öldür ama hakkını yeme düsturuna uy
    Cevapla
  • muhammed 13 yıl önce Şikayet Et
    SEVGİLİ AA. şu KPSS sınavındaki kopya olayının sonucu ne oldu bu ülkeye ve adalete hala güvenelim mi bir haber yapıversen bir zahmet...!
    Cevapla
  • Timur 13 yıl önce Şikayet Et
    seçim arefesi. melmekette yağ sıkıntısı çekilme ihtimaline karşı sayın böyüklerimiz ithalata şimdiden başlamışlar...
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Kral Faruk. Hadi biz tavır ve hakaretleri sebebi ile ülkücülerin bir kısmına saldırıyoruz. Ya siz? Önünüze gelene saldırıyorsunuz kardeşim. Kin sizde öfke sizde hırs sizde. Ama proje sizde hiç yok. Liderinizin ismi bile ülkede tek. Belki huyu benzer diye kimse çocuğuna bile vermeye yanaşmıyor.
    Cevapla
  • çoban çeşmesi 13 yıl önce Şikayet Et
    DERHAL. Hemen CHP ve MHP ilçe ÖRGÜTLERİNE bir yazı yazılarak soyadı BAHÇELi ve KILIÇDAROĞLU olanların çocuklarına DEVLET ve KEMAL adı verile... Kızlara da KEMAL adının verilmesi ELEŞTİRİLMEYE... Yoksa onlar da yürüyen merdivene TERS bindirile...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti