Şu an seçim olsa anketi: AK Parti uçtu! / ANKET

Son araştırmaya göre, seçimde siyasi partilerin durumunu 'kararsız' ve 'kızgın' seçmen belirleyecek. Oy kullanacak seçmenin 5'inden biri kararsız veya kızgın. Peki hangi parti yüzde kaç alıyor?

Şu an seçim olsa anketi: AK Parti uçtu! / ANKET
Şu an seçim olsa anketi: AK Parti uçtu! / ANKET
GİRİŞ 19.02.2011 13:15 GÜNCELLEME 19.02.2011 13:15
Bu Habere 380 Yorum Yapılmış

Konsensus'un yaptığı son seçim anketine göre, oy kullanacak seçmenin 5'inden birisi kararsız veya kızgın. Habertürk Gazetesi'nde yayınlanan ankete göre en sıkıntılı parti MHP. Önceki araştırmaya göre Saadet Partisi'nin oyları yüzde 75 oranında düşüş gösterdi ve bu sonuç AK Parti'ye büyük katkı sağlamış durumda.

Ak Parti'nin yüzde 37,9'la ilk sırada çıktığı ankette, CHP yüzde 20.5, MHP ise barajın bir hayli altında yüzde 8.5 oranında görünüyor. Kararsızlar ise yüzde 11,9'la "üçüncü parti" konumunda. Ankete göre "boş oy atarım" diyenler de yüzde 8.4 oranında.

KARARSIZ SEÇMENİN GÜCÜ

Yüzde 20.3'lük "Kararsız" ve "Boş atarım" diyen seçmenin oyları partilere dağıtıldığında ise ortaya çok farklı bir sonuç çıkıyor. Saadet Partisi'nin eriyen oylarıyla birlikte Ak Parti yüzde 49,6'yla "yüzde 50 hedefi"ne büyük ölçüde yaklaşırken, CHP'nin oyu yüzde 26',6'ya çıkıyor. Kararsızlar dağıtılmadan baraj altında görünen MHP ise 11,3'le üçüncü sırada yer alıyor.

SP'NİN OYLARI ERİDİ

Konsensus'un bir önceki araştırmasına göre oyları 3,6 artarak yüzde 49.6'ya ulaşan AK Parti'nin bu yükselişindeki en büyük etken ise Saadet Partisi'nin eriyen oyları. Önceki araştırmada 3.2 olan SP'nin oyları 0.8'e gerilemiş durumda.

ANKETİN DETAYLI SONUÇLARI, GRAFİKLERLE YORUMLANDI / GALERİ

BİR AY ÖNCEKİ ARAŞTIRMAYI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 380
  • busra 13 yıl önce Şikayet Et
    atanmak istiyoruz. iptale rağmen kopyacılar öğretmen ya da memur olarak atansın.kopya olayları nedeniyşe mağdur olanları düşünen yok onlar sürünsün.sonra çıkıp eğitim aksıyor diye ek alım yapma.ücretli çalışanlar ek alımı aksatmaz ek alım aksatır tabi ilginç.benim hayatım bi sınava kalmış bide yüksek puan al sınav iptal olsun atanama...adaleti sağlayacak birileri sesimizi duysun
    Cevapla
  • pinar 13 yıl önce Şikayet Et
    atanmak istiyoruz. ataması yapılmayan bir ingilizce öğretmeni olarak söylüyorum öğretmen ve ailelerinin kızgınlığı çok fazla..çünkü her şeyin güzel olması umuduyla referandum da evet oyunu kullandık fakat şu an da kırgınlığımız ve kızgınlığımız had safhada..
    Cevapla
  • asrın 13 yıl önce Şikayet Et
    hayat kopyacılara güzel. öğretmenler kadar kızgın bir kesim bulamazsınız bu memlekette.kopya çekilsin,sınav iptal olsun.2 kere sınava gir.buna rağmen tek bir kopyacı bulunamasın.üstelik öğretmen ya da memur olarak atansınlar.bunlara rağmen meb bakanının anlamsız inadı yüzünden ek alım da yapılmıyor.neymiş eğitim aksıyormuş.sizin verdiğiniz eğitimin her tarafı aksıyor.
    Cevapla
  • asrın 13 yıl önce Şikayet Et
    hayat kopyacılara güzel.... öğretmenler kadar kızgın seçmen yoktur herhalde.sınava gir,iptal olsun....iptale rağmen kopyacılar öğretmen ya da memur olarak atansın.hükümet buna sesini çıkarmasığı gibi hala tek bir kopyacı atanamadı diyorlar.bu kadar açık olsun,sen atama yapma.ücretli çalıştır.300 bin insanın sesini duyma.sonra çıkıp eğitim aksıyor diye ek alım yapma.ya sizin verdiğiniz eğitimin her tarafı aksıyor zaten.2 yıllıklar ücretli öğretmen olarak çalışıyor.canı isteyince de bırakp gidiyor.o zaman eğitim aksamıyor mu.
    Cevapla
  • cemobote 13 yıl önce Şikayet Et
    Ek atama olmasa oy moy yok. Hiç kimse oyunu satıyor gibi boş laflar demesin eğer ortada birileri kopyacılar yüzünden elde ettiği haklar ellerinden uçup gitmişse ve mağdur duruma düşmüsse ve bu hükümet bunca mağduru görmezden gelip atama yapmaaycaksa onların haklarını geri iade etmeyecekse varsın oyumsatılık olsun oyumu bu hükümete vermiyorum adaleti sağlamadaığı içn mağdurları görmezden geldiği için ve daha çok içinler var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı