Yaşasaydı ittifakı konuşacaklardı iddiası

İddialara göre DP, TP, BBP ve Yaşar Okuyan başta olmak üzere eski siyasetçilerle SP çatısı altında ittifak arayışlarını sürdüren Erbakan, ölümünden önce bu hafta ittifak arayışlarıyla ilgili son toplantısını yapacaktı.

Yaşasaydı ittifakı konuşacaklardı iddiası
Yaşasaydı ittifakı konuşacaklardı iddiası
GİRİŞ 01.03.2011 10:57 GÜNCELLEME 01.03.2011 10:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Abdullah Karakuş'un haberi

Vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın ölümünden önce, bu hafta ittifak arayışlarıyla ilgili son toplantıları yapmayı tasarladığı öğrenildi.

Erbakan; DP, TP, BBP ve Yaşar Okuyan başta olmak üzere eski siyasetçilerle SP çatısı altında ittifak arayışları için uzun süredir görüşüyordu. TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener ittifaka sıcak yaklaşırken, DP ittifakın kendi çatısı altında olmasını istiyordu. Erbakan, güçlü bir ititfak için eski ortağı Tansu Çiller’e bile mesaj göndermişti.

Erbakan’ın ittifak arayışları için görüştüğü DP ve TP liderleri, dün SP Genel Merkezi’ne başsağlıği ziyaretinde bulundu.

SP ziyareti çıkışında açıklama yapan DP lideri Namık Kemal Zeybek, Erbakan’ın son hastene ziyaretinde kendisine söylediği sözleri dile getirerek, “Ayrılırken, benim gözlerime bakarak, dedi ki ‘Namık Kemal, vatan ve memleket tehlikede. Vatanı ve memleketi kurtarın’. Kazan, ‘Bu bir vasiyettir’ diyerek, ağlamaya başladı” dedi.

Erbakan ile daha önce pazartesi günü görüşmek için sözleştiklerini belirten Zeybek, ittifakla ilgili sorular üzerine, şunları söyledi: “Hocamız bütün zamanını memleketin içinde bulunduğu sıkıntılardan nasıl kurtulacağına ilişkin düşünmek ve planlar yapmak, bu düşüncelerini de ilmi anlamda değerlendirmekle geçirmişti. Dolayısıyla böyle bir düşünce, evet vardı. Biz zaten birbirine dünya görüşü çok yakın insanlarız. Hayata, kainata, varlığa, yaratılışa ve ülkemize bakışımız arasında çok büyük farklar yok. Bu görüşmeler sürdürülüyor.”

Çiller: Bize de haber gönderdi

Erbakan’ın eski ortağı Tansu Çiller ise önceki gün yaptığı açıklamada kendisine de ittifakla ilgili mesaj geldiğini söyledi. Çiller, “Son ana kadar bu siyasetteki varlığına ve davasına olan inancında, hiç kırık çizgisi olmadan devam eden bir kimlik ortaya koydu. Son zamanlarda bize de haber yolladı. Demokrat Parti çerçevesinde bir araya gelir miyiz gelmez miyiz gibi birtakım tartışmalara ışık tuttu. Bunlara enerji kattı” demişti.

MİLLİYET

YORUMLAR 3
  • Kenan 13 yıl önce Şikayet Et
    sonuc koca bir sifir. simdi ölen bir insanin üzerinden rand calismasi basliyor. yasasaydida birsey deyismeyecekdi alacaklari oy belliydi barajin altinda kalacaklardi bosuna ümitlenmeyin sze bu vakitten sonra oy cikmaz
    Cevapla
  • Hakkı Özbek 13 yıl önce Şikayet Et
    İYİ ANLAMAK LAZIM. Bir kere bu ittifak da Yaşar Okuyan yoktu orası yanlış DP çatısı altında SP-TP VE BBPyi seçime sokarak yeni bir muhafazakar milli alternatif ekol oluşturma çabasıydı Erbakan bu ittifakı meclise soksa koltuk mu kazanacaktı amacı sadece Erdoğanı mı devirmekti bu kadar sığ düşünmeyin Erbakanı ve ittifak çabasını anlamak lazım yorumlamak lazım bu ittifak Türkiyede ki inançlı insanları küresel güçlerin baskısından ve etkisinden kurtarmak için kurulacaktı ve kurulacak da Allah yollarını açık etsin hayırlı olsun
    Cevapla
  • hayat 13 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun hala aynı kafa aynı zihniyet hiç uslanmayacakmısınız. 28şubat benzeri biroyun,ortaklık yuh yani sırf Erdoğan kaybetsin diye ne ortaklıklar (daha doğrusu oyunlar oynanıyor)yapılıyor dikkat ediyorumda ülke uçuruma sürüklen,iyor kimin umurunda ve bu birlikteliklerde kim var hepsi oyunun figüranları namık kemal efendi abdüllatif efendi,pamukoğlu,okuyan efendi... varsa gelin Sayın Recep Tayyip Erdoğana karşı ittifak kurun belki bir zarzor barajı aşarsınız ama bilinki bu kafayla size kararlı seçmenden oy yok siz yinede piyon olarak kullanılın Allah fırsat vermesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?