Kabinedeki üç isim bakanlıktan istifa etti

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Anayasa gereği görevlerinden istifa etti. Üç bakanın yerlerine müsteşarları atandı.

Kabinedeki üç isim bakanlıktan istifa etti
Kabinedeki üç isim bakanlıktan istifa etti
GİRİŞ 08.03.2011 11:34 GÜNCELLEME 08.03.2011 11:34
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Anayasa gereği, seçim kararının alınmasının ardından 5 gün içinde görevi bırakmaları gereken İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım görevlerinden istifa etti.

Bugün 3 bakanın yerine atamalar yapıldı.

Adalet Bakanlığına, Müsteşar Ahmet Kahraman, Ulaştırma Bakanlığı'na Müsteşar Habib Soluk, İçişleri Bakanlığı'na Müsteşar Osman Güneş atandı.

ATAMA KARARI RESMİ GAZETE'NİN MÜKERRER SAYISINDA YAYIMLANDI

Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığına atamaya ilişkin Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Genelgeye göre, seçimlere kadar Adalet Bakanlığı'na Ahmet Kahraman, İçişleri Bakanlığı'na Osman Güneş ve Ulaştırma Bakanlığına Mehmet Habib Soluk atandı.


YENİ BAKANLAR KİMLER

DAHA ÖNCE DE ATANMIŞTI

Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan Osman Güneş Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114 üncü maddesi gereğince 12 Haziran 2011 öncesi tarafsız İçişleri Bakanı olarak atandı.

Daha önce Şırnak ve Kayseri Valiliği yapan Güneş, 2007 seçimleri öncesi de tarafsız İçişleri Bakanı olarak atanmıştı. Önceki Bakanlığı döneminde Muğla’ya giden Güneş, dönemin valisi Temel Koçaklar’ın bir otelde verdiği yemeğe katılmıştı. Yemekte risotto isteyen ve çok beğenen Güneş, aşçıyı çağırarak tarifini istemişti.

Aşçı da bu yemeğe yarım bardak şarap ilave edildiğini söylemiş, bunun üzerine sinirlenen bakan ‘’Bana haram yedirdiniz’’ diye Vali Koçaklar’a çıkışmıştı.

Koçaklar 3 gün sonra da görevden alınınca bunun sebebi olarak Osman Güneş’in risotto krizi gösterilmişti.

İBRAHİM ŞAHİN'İN YERİNE ATANMIŞTI

1950 yılında Sivas’ta doğan Habib Soluk, denizcilik sektöründe uzun yıllar çalıştı. Soluk 2004–2005 yıllarında Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlenen Soluk, Kasım 2007'den itibaren Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na vekalet görevini yürüttü. Ocak 2008'de İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasının ardından boşalan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atandı.

MEHMET ALİ ŞAHİN'İN OKUL ARKADAŞI
Ahmet Kahraman, Resmî Gazete'nin 19 Temmuz 2008 tarihli sayısında yer alan atama kararnamesine göre, Fahri Kasırga'dan boşalan müsteşarlığa getirildi.

Hukuk fakültesinden 1978'de mezun olan Kahraman, 1980 yılında Lice hâkim yardımcısı olarak göreve başladı, savcılık ve hakimlik yaptı. 1990 yılından itibaren Adalet Bakanlığı'nın birimlerinde tetkik hakimi, daire başkanı ve genel müdür yardımcılığı yapan Kahraman, 2000 yılında Ankara hâkimliğine atandı.

YORUMLAR 18
  • Hasan Hüseyin MAYDA 13 yıl önce Şikayet Et
    SAÇMA KANUN. Bu bakanlarımızın görevi bitti diye mi istifa ediyorlar? İstifa etmeden olmuyormu? Bu bakanlıklar çok önemli. Bence bu kanun değişmeli.
    Cevapla
  • abdullah erol 13 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Enerji Bakanı da İstifa Etse. ^bakanın istifa etmesini fırsat bilip Enerji Bakanı da istifa etse de bayram yapsak. Tayyip Bey tek başına geceli gündüzlü çalışırken bütün sorunlar karşısında aciz kalan bakan istifa ederek hem kendini bu yükten hem de bütün vatandaşı bu zulümden kurtarsın.
    Cevapla
  • düşünü yorum 13 yıl önce Şikayet Et
    Vecdi Gönül. MSB nin elinde ki imkanlar, ulaştırma bakanınkinden çok daha fazla. Bence Vecdi Gönül de ayrılmalıydı. Hem belki o hazır ayrılmışken Bedelli Askerlikte çıkardı :)
    Cevapla
  • memet osman zorluer 13 yıl önce Şikayet Et
    Afiyet olsun !. Bu üç kişi geçici süre bakan olacak.Emekli olduklarında ömür boyu" bakan emekli maaşı" alacaklar. Bir defa milletvekili olan da aynı şekilde ömür boyu "milletvekili emekli maaşı" nı alıyor. Haketmiyorlar .
    Cevapla
  • yıldırım ateş 13 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BEŞİR ATALAY. Sayın bakanımızı seçimler sonrası yeniden Kabinede görmek isteriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi