Canan Arıtman meclisi karıştırdı GALERİ

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna bıraktığı siyah çelenk ve çelenkin üzerinde yazılı olan mesaj mecliste gerginliğe neden oldu.

Canan Arıtman meclisi karıştırdı GALERİ
Canan Arıtman meclisi karıştırdı GALERİ
GİRİŞ 08.03.2011 17:17 GÜNCELLEME 08.03.2011 17:17
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna, üzerinde ''yaşam hakkı istiyoruz'' yazılı siyah çelenk bırakması gerginliğe neden oldu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, gündem dışı söz alarak, kadın cinayetlerinin yoğun yaşandığı bir ülkede, 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlamanın anlamsız olduğunu savundu.

AK Parti iktidarı döneminde 5 bine yakın kadının öldürüldüğünü öne süren Arıtman, ''Artık biz kadınlar hak değil, can mücadelesi veriyoruz iktidarınızda. Rakamlar, çok çarpıcı, acı verici bir geriye gidişin sonucu. Kadınlarımız güçsüz bırakıldı. 4 milyon kadın okumaz yazmaz durumda. Kadınlar artık size oy vermeyecek'' dedi.

Arıtman, konuşmasının ardından, üzerinde, ''yaşam hakkı istiyoruz'' yazılı siyah çelengi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna bıraktı. Bu duruma tepki gösteren AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, yerinden kalkarak, çelengi koltuktan alıp, CHP sıralarına dönen Arıtman'a ''al bunu götür'' diyerek vermek istedi. Öztürk'ün, Arıtman'ın almaması üzerine çelengi CHP sıralarının önüne atmasına CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ve CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır tepki gösterdi. Ergin, Öztürk'ün üzerine yürüyerek,, ''Sen kimsin'' diye bağırdı.

Bu arada, AK Parti'li bazı milletvekilleri, Arıtman'a, ''işin gücün şov yapmak, işini yap terbiyesiz'' şeklinde tepki gösterdi.

Gerginliğin sürmesi üzerine, Başkanvekili Yakut, birleşime 5 dakika ara verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 45
  • mahmut güçlü 13 yıl önce Şikayet Et
    ...... hadım yasasına karşı çıkan bazı vekilleri daha iyi anlıyorum baykalı koruma altına almakmış amaçları
    Cevapla
  • HASAN KARABASAN 13 yıl önce Şikayet Et
    hehe biride teşekkür etmiş.. kızların okumasına engel olan birimi kadın haklarını savunuyor. kızların okumasına engel olan birimi kadınların okuma yazma oranından şikayet ediyor. bir kadında buna teşekkür ediyor gerçekten trajı komik.
    Cevapla
  • huriser gul 13 yıl önce Şikayet Et
    Tesekkürler C. Aritman. Bu arkadaslar anlasilan saksakcilar. Gene baslamislar saksak görevlerine yaziklar olsun AKPnin güttügü yolu, hala ve hala göremeyenlere..Hicmi okumuyorlar acaba bazi ciddi gercekleri? Kadin haklari hep es geciliyor "Orta yerde birakiliyor,sahip cikilmiyor,8 seneden beri ne degisti kadinlar konusunda? bir kadini hakkini aramaya kalksa susturuluyor,öldürülüyor.Sizler birazda muhalif tarafi dinleyin tek tarafli yargidan vazgeciniz.Kadin haklari sadece türban olayi degil.Yurt disinda yasiyorum bu yil oy
    Cevapla
  • hayat 13 yıl önce Şikayet Et
    hemcinslerinin yüzkarası. acaba bu kadın iklim hanfendinin hem baykal hemde ince efendi tarafından tacizi hakkında ne diyecek bir tarafta bir kadın var doğru ise tacize uğrması var diğer tarafta gözyaşı döktüğü devrik lideri ve yine kendi partisinden bir vekil var keşke bir çelenk kendi boynuna assa birertanede baykal ile ince efendinin koltuklarına koysa ama kadın artık işi şirretliğe dökmüş işi gücü cazgırlık etmek ama okadarda yakışıyor bazı kadınlara hanım hanımcık yakışıyor bazılarınada cazgırlık herkes kendineyakışanı yapıyor
    Cevapla
  • levent 13 yıl önce Şikayet Et
    acik cagri. Canan aritman i gazetecilik gorevini yaparken roportaj yapmaya gittigi siyasetci tarafindan taciz e ugrayan Sn Iklim Bayraktar a destek olmaya cagiriyorum - ama onun derdi kadinlar degil onun derdi baska
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor