Bahçeli: MHP açılımın hesabını soracak

Devlet Bahçeli, ''Erdoğan, kiminle yürüyorsa yürüsün; Amerika'yla mı kol kola gezer, AB ile mi her gün görüşür, Ortadoğu'da padişahlık, sultanlık hevesini mi giderir? Ne ediyorsa etsin ama bilsin ki MHP iktidarında, demokratik açılım zırvasının hesabı sorulacak''dedi.

Bahçeli: MHP açılımın hesabını soracak
Bahçeli: MHP açılımın hesabını soracak
GİRİŞ 13.03.2011 14:03 GÜNCELLEME 13.03.2011 14:03
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Recep Tayyip Erdoğan, kiminle yürüyorsa yürüsün; Amerika'yla mı kol kola gezer, AB ile mi her gün görüşür, Ortadoğu'da padişahlık, sultanlık hevesini mi giderir? Ne ediyorsa etsin ama bilsin ki MHP iktidarında, demokratik açılım zırvasının hesabı sorulacak''dedi.

Bahçeli, İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Yayakent beldesinin Belediye Başkanı Halil Hakkı Ergül'ü ziyaret ettikten sonra belediye binasının balkonundan vatandaşlara seslendi.

Toplumda tek bir siyasi partinin iktidara gelmesi yönünde istek oluştuğunu ve halkın Adalet ve Kalkınma Partisi'ni, ''başka bir partiye, yakın siyasi geçmişte nasip olmayan destekle'' iktidara getirdiğini ifade eden Bahçeli, ''Adalet ve Kalkınma Partisi, bunu hazmedememiş ve ülkeyi iyi yönetememiştir'' dedi.

Bahçeli, sıkıntılarla karşı karşıya kalan Türkiye'nin, önemli bir yol kavşağında olduğunu, bu nedenle seçimlerin önem taşıdığını söyledi.

Şimdiye kadar ''Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlerin tercihlerine saygı duyduklarını'' belirten Bahçeli, bundan sonra vatandaşların ''işsizliğin çözülmediğini, yoksulluğun giderilmediğini, yoksullukla mücadele sağlanamadığını ve bin yıllık kardeşliğin sürdürülemediği gerçeğini'' düşünmesi gerektiğini dile getirdi.

Bahçeli, iktidarın, ülkeye bundan sonra vereceği bir şeyin kalmadığını ileri sürerek şöyle devam etti:

''Seçimden seçime 'sadaka ekonomisi' diye nitelendirilen bir yaklaşımla oy avcılığından başka bir şey yapılmadığını görüyorsunuz. Kömür, şeker, yağ dağıtılıyor ama bunu sürekli alabilecek bir iş sağlanamıyor. Bugünkü iktidardan bir şey olamayacağına göre bundan sonra 'birlikte yürüyelim' sözü bir anlam ifade etmiyor. Millet, kendisine karşı duruşu sergilesin, Recep Tayyip Erdoğan kiminle yürüyorsa yürüsün; Amerika'yla mı kol kola gezer, AB ile mi her gün görüşür, Ortadoğu'da padişahlık, sultanlık hevesini mi giderir? Ne ediyorsa etsin ama MHP iktidarında, demokratik açılım zırvasının hesabı sorulacak. PKK'nın siyasallaşmasını heveslendiren davranışın hesabı sorulacak. Bir de yandaş ve hanedanları zengin etmenin hesabını vermeden de Recep Tayyip Erdoğan'ın kurtuluşu yok.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • mahmut güçlü 13 yıl önce Şikayet Et
    ...... hesap sormak için biraz hesap bilmek lazım ..şu çoook meşhur hesabınla hesap sormayı planlıyorsan yandık gitti .....
    Cevapla
  • kısanta 13 yıl önce Şikayet Et
    ya sen. anadolu nun toprağında yetişmiş kadim hakları birbirine kırdıttıran,onları düşmancasına karşı karşıya getittiren bi çare akıl peki sizden kim hesap soracak.Bu dünyada demokrasi inşallah.Öteki taraftada verirsiniz hesabınızı.bu kadim haklar demokrasi adında birleşip güçlenen Türkiye olacaktır.Biz ne zaman biz olarak birleştik tüm dünyaya meydan okuduk.Akılsızlara inat akıllılar durmak yok yola devam
    Cevapla
  • bahri 13 yıl önce Şikayet Et
    bahçei. sen ancak lokantada hesap sorabilirsin. millet senin endamına göre don biçti zaten.
    Cevapla
  • Mikail GÜNAY 13 yıl önce Şikayet Et
    Sor BAHÇELİ sor sorda bu kafa ile iktidarı rüyanızda görürsünüz...... Bahçeli önce kendilerine şunu sorsa iyi olur.Yahu bu aziz TÜRK milleti neden bizi iktidar yapmıyor?Biz milliyetci isek bu millet başka milletmi?Neyimiz eksik,yoksa bizim bozkurtlar tabanda milleti çokmu rahatsız ediyor,anti patimi topluyorlar,hoş ciddi bir projemizde yok ama tanrı dağları kadar milliyetcilik UHUDdağı kadar dindarlık vs. söylemlerimiz ve 9 ve 9un katları hesaplarımız var yetmiyormu acaba ? ....diye sormalı :))
    Cevapla
  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    Önce Chp Ulusalcılıgın. Mhp de Kemalist liğin hesabını verinde- 1. 28 Şubat da inançlı halkın iç düşman ilan edilmesi ni,Kuran kurslarının kapatılmasını,üniversitede başörtüsü yasağını,Meslek liselerine eğitim engelini yürürlüye koyan koalisyon hükümetleri kuruldu.Şimdi de Chp ile Mhp hükümetin üniversiteler den başka yerde yani kamusal alanlarda da başörtüsü istememesini şart koşuyor çünkü.Başörtülü insanlarımızın devlet bürokrasisin de çalışmalarına ve milletvekili olmalarına,yüksek yargının yeniden yapılanmasına neden bu kadar karşısınız.Sebebi ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi