AK Parti'ye il il aday başvuru listesi/tablo

12 Haziran'daki seçimde milletvekili adayı olmak isteyenler için süre dün dolarken AK Parti'de aday adayı sayısı 5 bin 599 olarak açıklandı. En az aday Bilecik'ten çıkarken adaylık başvurusunda hayli ilginç bir tablo oluştu:

AK Parti'ye il il aday başvuru listesi/tablo
AK Parti'ye il il aday başvuru listesi/tablo
GİRİŞ 15.03.2011 20:10 GÜNCELLEME 15.03.2011 20:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

AK Parti'den milletvekili adayı olmak için 5 bin 599 kişi başvurdu.

12 Haziran 2011'de yapılacak 24. dönem milletvekili genel seçimleri için AK Parti'den milletvekili adayı olmak isteyenler için süre dün saat 17.00 itibarıyla doldu.

Milletvekili aday adaylarının büyük bir bölümü başvurularını il teşkilatlarında yaparken bazıları da dilekçelerini genel merkeze verdi. İl başkanlıklarına yapılan başvurulara ait belgelerin genel merkeze gönderildiğini belirten yetkililer, toplam başvuru sayısını 5 bin 599 olarak açıkladı.

85 milletvekili çıkaracak İstanbul için başvuranların sayısı 885'e ulaşırken 12 milletvekili çıkaracak Şanlıurfa için 323, bir milletvekili seçecek Bayburt için de 12 kişi aday adayı oldu.

Bu arada Ankara için yapılan başvuruların değerlendirmesi sürüyor, akşam saatlerine kadar kayıtlara geçen isimlerin sayısı 389'a ulaştı.

Yetkililer Ankara'dan milletvekili aday adayı başvurusunda bulunanların sayısının ilerleyen saatlerde belli olacağını kaydetti.

AA muhabirlerinin il teşkilatlarından aldığı bilgiye göre, aday adaylarının illere göre dağılımı şöyle:

kullan

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Kayseri Sevdalısı 13 yıl önce Şikayet Et
    Anti CHP yorumunu gerçekten sevdim.. Anti CHP gerçekten güzel bir yorum yapmışın. Biz Hacı Ahmet Bey'in karda kışta eğitim vermek için ilçemize geldiğini unutamayız. Sonuna kadar destekçisiyiz. İnşaallah Cumartesi Temaül yoklamasında da 1. çıkacaktır.
    Cevapla
  • ali aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    ahmet murat a3000 TL ONLAR İÇİN SOKAGA ATILAN BIR PARADIR ÇÜNKİ ONLAR DAHA. zengınlerdır.. paralarına para katmak için mebus oluyorlar. sadece ama sadece kendılerını dusunuyorlar.. onlarda para var ama kendılerıne zengın kimseye bır faydaları olamaz olmazda eger olsaydı şimdi taseronda calısanlar kadrolu olurdu.. şimdi burdakı aday adayları hepsı cokmukemmel sana göre sen öyle sanmaya devam et..
    Cevapla
  • Akil Bilir 13 yıl önce Şikayet Et
    formator terbiyeni takın. MÜZMİN MUHALEFET HASTALIĞINDAN MUSTARİP biri olarak olur olmaz her Akparti haberinde aynı hezeyanları savuruyorsun. 5297 kişiden kaçını tanırsın yada tanımazsın bu ne pervasız TOPTANCILIKtır, ÖNYARGIdır. Akpartiyi ve politikalarını sevmemen olur olmaz her Akparti icraatına yada Akpartiliye düşman olmanı mı gerektiriyor. Bu ne HAZIMSIZLIK, ÇEKEMEMEZLİK bilemiyoruz nasıl bir KUYRUK ACIN var da herşeye muhalifsin. İYİSİMİ GİT BİR MADEN SUYU İÇ RAHATLARSIN.
    Cevapla
  • Anti CHP 13 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri adaylarını inceledim.. Kayseri İl Teşkilatında daha önce görev yapmış olan Avukat Hacı Ahmet Cerenin aday olmasına gerçekten sevindim. Kendisi Kayseri için ve ülke için büyük bir şans olabilir. Sıralamaya girmesi durumunda büyük olasılıkla tecrübesini ve deneyimlerini hazırlanacak olan yeni sivil anayasa çalışmalarında kullanacaktır.. Bütün adayları tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • memince 13 yıl önce Şikayet Et
    AHMET KARAKAŞLI arkandayız. aydında senelerdir mücadeleye devam eden, eğitim cemiasına ve öğrencilere öncülük eden, ihtiyacı olan herkesin işinin görülmesi için uğraş veren, bugüne kadar kendisi yararına hiçbir talepte bulunmayan sayın HOCAM arkandayız. bizleri kırmayıp seneleer sonra hizmetini Ankararaya taşımayı kabul ettiğin için teşekkürler. iliyoruz ki ankaradan Aydınımıza ve bilhasssa Nazillimize katkın büyük olacaktır. senelerdir bizlere anlattığın projeleri hayata geçirme vaktidir. ALLAH yolunu ve bahtını açık etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı