AKP İstanbul temayül yoklama sonucu

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı üyeleri, 12 Haziran 2011'de yapılacak milletvekili genel seçimlerinde yer alacak adayları belirlemek için sandığa gitti. Saat 10'da başlayan seçimde 862 aday adayı için oy kullanıldı.

AKP  İstanbul temayül yoklama sonucu
AKP İstanbul temayül yoklama sonucu
GİRİŞ 20.03.2011 23:17 GÜNCELLEME 20.03.2011 23:17
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Saat 10.00’da başlayan temayül yoklamalarında 3 bölgede 862 aday adayı için oy kullanıldı.  Ak parti teşkilatlarında görev yapan 5450 kişinin oy kullandığı yoklamalarda İl Başkanlığı’ndaki görevinden ayrılarak milletvekili aday adayı olan Bülent Turan birinci olarak çıktı. 

Açıklanan sonuçlara göre:

En çok teşkilat mensubunun oy kullandığı 1. Bölgede eski Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya geçerli 1805 oyun 1330'unu (yüzde 77) alarak birinci oldu.

2. Bölgede geçerli 1671 oy’un 1372’sini (yüzde 82) alan Bülent Turan ilk sırada yer aldı. Bölgesindeki geçerli oyların yüzde 82’sini alan Bülent Turan İstanbul’daki en yüksek oy oranına ulaşmış oldu. 

3. Bölgede Nurettin Nebati geçerli 1663 oyun 1242’sini (yüzde  75) alarak birinci oldu. 

2. Bölge’den aday adayı olan isimler arasında yapılan oylamada 1671 kişiden 1372 kişinin oyunu alarak temayülden ilk sırada çıkan Bülent Turan,  "Temayül yoklamaları, teşkilat mensuplarımızın görüşüne verilen değerin bir göstergesi olarak parti içi demokrasinin en önemli kurumlarından biridir. Partimizin teşkilat yapısı düşünüldüğünde bu temayül yoklaması, bizim için 12 Haziran'da yapılacak genel seçimin prototipi olmuştur. Bu nedenle, şahsıma gösterdikleri teveccüh için teşkilat mensuplarımıza teşekkür ederim” dedi.

Siyasi çalışmalarda makam ve mevkinin değil millete hizmet etmenin önemli olduğunu kaydeden Turan,  “AK Parti'de uzun yıllar gençlik kolları ve ardından teşkilatlanmadan sorumlu il  başkan yardımcısı olarak görev yaptığım için şahsıma verilen bu desteği teşkilatımızın kendisine verdiği bir destek olarak görüyorum. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı kendi bünyesinde siyaset yapan, bölgesinin sorunlarını bilen ve çözüm önerileri üreten, kendisiyle birlikte hareket eden adayları desteklediğini göstermiştir.  Biz bundan sonra da bizim sesimiz olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Temayül Yoklamasına nezaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ‘Teşkilatın görüşü Ak Parti için önemlidir. Bize yakışan bir çalışma yaptık ve teşkilatımızın görüşünü sorduk. Bundan sonra adaylar üç aşamadan daha geçecek. Salı günü adaylarla birebir görüşmelerimiz başlayacak,” dedi.

HABER 7

YORUMLAR 14
  • şükrü ertaç 13 yıl önce Şikayet Et
    FİKRİ KÖSE,nin meclisde olması lazım.. Geçen dönem Maltepe bl bşk olarak Maltepeye çok büyük hizmetler yapan sn Fikri Köse,nin kesinlikle mecliste olması lazımdır kendisi genç dinamik çalışkan bir kişi olarak Maltepe halkının kalbinde taht kurmuştur bundan sonra vekil olarak halkına hizmet etmesi gerekir.
    Cevapla
  • Bilgi Doğan 13 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Okumak...(2). Yine bu temayul sonucuna ragmen kimse vekil olamaz. Bu sadece bir basamaktı diyor il başkanlığı sitetinde şimdi diğer aşamaları da görmek gerekir. Birinci aşamada başarı gösternelere şimdilik başarılar... Çok çalışmak lazım çok... Hizmete talip olmak kolay değil...
    Cevapla
  • Bilgi Doğan 13 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Okumak.... Akparti il başkanlığı sitesinden takip ettim. Oylamya şu an teşkilatlarda çalışan kişler oy vermişler.Yani teşkilat kendi bünyesinde görev yapanlara tam destek verdi.Zira bu kişileri kongrelerde seçenler zaten onlardı şimdi teşkilatlar vefasını gösterdi.Bu uyumu gösteriyor. Ankarada bir ekip olarak çalışma yapılcağına göre acaba bu oy alan kişlerin bilgi birikimi mesleki tecrübelerine ihtiyaç duyulan bir noktada olurlarsa tercih edileceklerini düşünüyorum. Yoksa bu temayüle göre kimse vekil olamaz...
    Cevapla
  • osman demirkol 13 yıl önce Şikayet Et
    teşkilat sadakati. 1 bölgede çıkan sonuçlar teşkilatların ahde vefaya olan inancının saygısının göstergesidir. sayın erol kaya beyi ve sayın metin külünk beyi tebrik ediyorum. allah yollarını acık etsin
    Cevapla
  • hakanasil 13 yıl önce Şikayet Et
    metin ci değilimmmmmmmmmmmm. AMA AZİZ bey yakışmıyor. EKREM ERDEM onu by-pass etti. aziz beyin bir ilçe başkanı dahi ataması yasak. onun görevi verilen defteleri dağıtıp sonra jkontrol etmek. kardeşim sen mürebbiyemisin. koskoca ilbaşkanı aziz babuşcunun arabsını polis o içindeyken kaldırıyor adam sesini çıakrtamıyor. bir tane iş yaptıramazsın. murat hazıroğlu ise evlere şenlik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası