Atalay'dan TÜSİAD'a destek

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TÜSİAD'ı bir anayasa taslağı hazırlamasından dolayı tebrik etti. Atalay sivil toplum kuruluşlarına da Anayasa hazırlamaları çağrısında bulundu.

Atalay'dan TÜSİAD'a destek
Atalay'dan TÜSİAD'a destek
GİRİŞ 23.03.2011 16:15 GÜNCELLEME 23.03.2011 16:15

Atalay, "Nevruz kutlamaları sırasında BDP'li iki milletvekilinin tutumlarına yönelik tepkilere rağmen BDP yöneticilerin milletvekillerine destek vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz ?" şeklindeki soruya Atalay şöyle cevap verdi:

"Millete havale ettik, millete havale etmek lazım, yargıya ve millete. BDP'nin tutumu kendisini bağlar ona bir şey demeyiz ama sonuçta Valimiz suç duyurusunda bulundu, yargıda bu işlem görecek. Sağolsun basınımız çok duyarlı bir tutum takındı.

Hem yazılı hem görsel medyamız. Bu konudaki hassasiyetini ebeyi ileri planda dile getirdi ve vatandaşımız bunu iyi algıladı. Özellikle o bölgedeki vatandaşlarımız görsünler. Yani sürekli demokrasi diyen özgürlük diyen siyasi partinin bir milletvekili, grup başkanvekili elinde taş ve taş atmaya hazır, birisi ise geliyor orada görevini yapan, onların Nevruz'u daha rahat, huzurlu şekilde kutlaması için görev yapan polise terbiyesizlik yapıyor.

Bunu millet görsün. Orada ben, simgesel görüntü ve tutumu çok önemli görüyorum ve o polisimizi tutumundan dolayı tebrik ediyorum. Bu polis teşkilatımızdaki değişimi de gösteriyor. İşini iyi yapan, hemen bireysel refleks göstermeyen, mesleğinin disiplinini göz önüne alan ve orada hangi tutumu takınacağını hemen karar veren bir polisimiz.

Eğer orada farklı bir tutum takınsaydı. Milletvekilinin o hareketi değil polisin ki tartışılır olurdu. Biz hukuk içinde olacağız, polisimiz kendisini haksız çıkaracak bir tutuma girmedi. Şimdi haklı durumda. O hakkını da hukuk içinde arayacak."

BDP Genel Başkanının dünkü açıklamasını da eleştiren Atalay, yapılan açıklamaları 'özgürlük içinde seçim yapalım 'anlayışından uzak bulduğunu vurgulayarak, "Bir siyasi partiye yakıştıramıyorum" dedi.

TÜSİAD tarafından hazırlanan Anayasa değişikliği önerileriyle ilgili bir soru üzerine ise Atalay şunları söyledi:

"Daha içeriğini almadım. Medyaya yansıdığı kadarıyla genel ilkelerini, yöntemini daha çok takip edebildim. Bütün bunların ötesinde TÜSİAD'ın bir anayasa taslağı hazırlaması ve bunu ilan etmesi çok iyi bir şey, kendilerini tebrik ediyorum.

Diğer sivil toplum kuruluşları da bunu yapsın. Bütün siyasi partiler bunu yapsın. Seçime kadar alternatif çoğalsın, tartışma çoğalsın, hiç kimse seçimden sonra yan çizemesin. Hiç bir siyasi parti artık bu anayasa çalışmasından artık vazgeçemesin.

Bütün bunlar parlamentoyu da artık ilk defa bir sivil anayasa yapmaya mecbur edecektir, onun için ben çok ileri bir adım olarak görüyorum. Çok memnun oldum bu taslaktan ve açıklamadan."  
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?