AK Parti'nin en kıdemli iki milletvekili

AK Parti’nin mevcut 333 milletvekilinin kıdem durumu incelendiğinde ortaya ilginç ayrıntılar çıkıyor.

AK Parti'nin en kıdemli iki milletvekili
AK Parti'nin en kıdemli iki milletvekili
GİRİŞ 09.04.2011 10:00 GÜNCELLEME 09.04.2011 10:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Oğuzhan Şahin'in haberi

AK Parti’nin mevcut 333 milletvekilinin kıdem durumu incelendiğinde ortaya ilginç ayrıntılar çıkıyor. AK Parti’de 178 isim farklı dönemlerde en az iki ve daha fazla dönem milletvekilliği yapmış durumda. AK Parti’nin mevcut listesine göre; 2 milletvekili 6, 7 milletvekili 5, 10 milletvekili 4, 19 milletvekili 3 ve 140 milletvekili de 2 dönemdir parlamenter olarak görev yapıyor.

Hem AK Parti’nin hem de Meclis’in en kıdemli milletvekili unvanını ise, 12 Haziran seçimleri için de başvuruda bulunan Mersin milletvekili Ali Er ile Zonguldak milletvekili Köksal Toptan elinde bulunduruyor. Ali Er ile Toptan, bugüne kadar 6 dönem görev yaptı.


Yücel Kayaoğlu'nun haberi

A TAKIMI KOZMİK ODADA

Milletvekili aday listelerinin kesinleşmesine 2 gün kala AK Parti’de heyecan dorukta. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Bazı milletvekillerinin yanı sıra bakan, parti ve grup yöneticilerini bir dönem dinlendirebiliriz” mesajının ardından aday adaylarının heyecanı daha da arttı. Listeye girememe endişesi yaşayan bazı vekillerin Erdoğan’a “Beni lojistik ekipte değerlendirebilirsiniz. Bu kapsamda farklı görevler üstlenebilirim” başvurusu yapmaya başladığı belirtiliyor.

ODADAN SIR ÇIKMIYOR
AK Parti’nin milletvekili aday listelerini hazırlamak için oluşturulan 11 kişilik heyete ulaşmak ise mümkün olmuyor. Genel Merkez binasında dış dünya ile ilişkileri kesilen 4. katta çalışan bu heyette Başbakan Erdoğan’ın yanısıra şu isimler bulunuyor: Genel başkan yardımcıları Haluk İpek, Ekrem Erdem, Abdülkadir Aksu, Genel Sekreter İdris Naim Şahin, grup başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Ayşenur Bahçekapılı, Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş...

ADAY ADAYLARININ ANKARA NÖBETİ
Milletvekilleri ve aday adayları, başta Başbakan olmak üzere parti yöneticilerinin arama ihtimaline karşı telefonlarını yanlarından ayırmıyor. Birçok milletvekili 24 saat açık tuttukları telefonlarının her çalışında ‘Acaba genel merkezden mi arıyorlar’ diyerek heyecanlarını gizlemiyor. Her hafta sonu seçim bölgelerine giden milletvekillerinden birçoğu da aday listeleri nedeniyle bu hafta sonunu Ankara’da geçirmeyi tercih etti.

SEÇİM BEYANNAMESİ 15 NİSANDA
Öte yandan, 11 Nisan’da milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesinin ardından 15 Nisan Cuma günü Başbakan Erdoğan AK Parti’nin seçim beyannamesini açıklayacak. 18 Nisan’da milletvekili adayları ile Ankara’da yapacağı toplantının ardından da Erdoğan seçim meydanlarına inecek.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 1
  • celal okur 13 yıl önce Şikayet Et
    emekli. madem Köksal bey bu kadar hizmet etmiş emekliliği de hak etmiş!biraz da daha gençler hizmet etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı