Aksakal: İktidarımızda kadının adı olacak

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, DSP iktidarında kadın-erkek eşitliğinin gerçekleşmesi için yasal düzenlemelerin yapılacağını belirterek “DSP iktidarında kadının adı olacak” dedi.

Aksakal: İktidarımızda kadının adı olacak
Aksakal: İktidarımızda kadının adı olacak
GİRİŞ 30.05.2011 15:04 GÜNCELLEME 30.05.2011 15:04

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, DSP iktidarında kadın-erkek eşitliğinin gerçekleşmesi için yasal düzenlemelerin yanı sıra zihniyet dönüşümünün de gerçekleştirileceğini ifade ederek, “DSP iktidarında kadının adı olacak” dedi.

Aksakal, seçim çalışmalarını Aydın’ın Bademli, Böcek, Çiftlik, Çakırbeyli ve Bahçearası köylerinde sürdürdü. Tarlalarda çalışan köylüleri ziyaret eden Aksakal, çapa yapan kadınlarla sohbet etti. DSP'nin kadınlara ilişkin programını anlatan Aksakal, “DSP kadınlarımızın geçim kaygısı taşımadan, çocuklarının geleceğine dair ümitsizliğe kapılmadan, yuvasının daha mutlu ve huzurlu olabilmesi için her türlü ekonomik ve sosyal altyapı çalışmalarını hazırladı. Gündelik işlerde ve yevmiyeli geçici işlerde çalışan kadınlarımız mutlaka Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamına alınacak” dedi.

Ülke nüfusunun yarısını teşkil eden kadınların, sağlık, eğitim gibi hizmetlerden, istihdamdan, Gayri Safi Milli Hasıla’dan alınan paydan ve siyasi temsil gibi olanaklardan dünya standartlarının altında yararlandırıldığını belirten Aksakal, “DSP, kadın-erkek eşitliğinin gerçekleşmesi için yasal düzenlemelerin yanında zihniyet dönüşümünü gerçekleştirecek. DSP iktidarında kadının adı olacak” diye kaydetti

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!