Tutuklu vekillere serbestlik formülü

Tutuklu vekillerin serbest kalması için görüşmeler sürerken Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülen yargı paketine yapılan bir eklemeyle çözüm bulundu...

Tutuklu vekillere serbestlik formülü
Tutuklu vekillere serbestlik formülü
GİRİŞ 10.05.2012 12:09 GÜNCELLEME 10.05.2012 12:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nevin Bilgin'in haberi

İkinci yargı paketi üzerinde çalışan alt komisyonda CHP ve AK Partililerin uzlaşmasıyla, en fazla 3 yıl hapis cezasıyla yargılananların adli kontrol sisteminden yararlanıp davalarının tutuksuz görülmesine ilişkin hükümde değişikliğe gidildi, cezada üst sınır kaldırıldı. 

Alt Komisyon üyesi AK Partili Recep Özel, CMK’nın 109. maddesinde düzenlenen, adli kontrol sistemi hükümlerinde değişiklik yapılması konusunda uzlaştıklarını söyledi. CMK 109. maddede yapılması planlanan değişiklğe göre adli kontrol sisteminden yararlanıp tutuksuz yargılanma hakkı için üst sınır tümden kaldırıldı.

Böylece kişiler 30 yılla da yargılansa, hakim takdiriyle kontrol sisteminin gerekliliklerini yerine getirerek ‘dışarıda’ yargılanabilecek. Serbest bırakılacak tutuklular cezaevinden çıkabilecek ancak hakim adli kontrol sistemlerini uygulayacak.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 4
  • türk er 11 yıl önce Şikayet Et
    aferin akp.... ustalık döneminde yapılmaması gereken ne varsa yapıyorsunuz..güya ülke zenginleşiyor ama halk fakirleşiyor, asgari ücretliye, emekliye, işçiye, memura doğru dürüst zam yok, ancak milletvekiline gelince bir gecede %40-%70'leri yapmak çok kolay, memur ve emekliler 5 buçuk aydır zam alamadı, alsa da %3 + %3 olmadı %4 + %4 olur ..şike dosyası 1 ayda 2 kez meclisten jet hızıyla geçiverdi fakat yeni anayasa hala ortalarda yok, bakalım yazım sürecine girilmiş bitip onaylanması ve yürürlüğe girmesi bir 10 sene sürer heralde..taşeron firmalardan bütün millet illaah etti ama akp hala ısrarla taşeronluğun arkasında..ve sayamadığım pek çok konu..bir de bu tutuklu vekilleri salıverirlerse işte o zaman dibe vurur akp, kendini elitler için bitirir..olan da yine gariban vatandaşa olur nolacak...yazıkk!!!
    Cevapla
  • Samil Bayram 11 yıl önce Şikayet Et
    haberiniz olsun. tutuklu vekilleri çıkaracağım derken btö başınıda vekil yapıp dışarı çıkartırlar.
    Cevapla
  • RAMAZAN 11 yıl önce Şikayet Et
    eeeee....nolcak şimdi... ergenekoncular dışarıyamı yanii...eğer bunlar milletvekilliği yaparsa mecliste akp ye daha bişey demiyorum........
    Cevapla
  • kenan9 11 yıl önce Şikayet Et
    vay beeee........ adamlar için yasa bile değişebiliyor...!bu adamlara karşılık ne kopartıldı bakalım görecez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'