Erdoğan: Biz bunu terörde görüyoruz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe - Galatasaray maçından sonra yaşananlara tepki göstererek, kınadığını ve telin ettiğini söyledi.

Erdoğan: Biz bunu terörde görüyoruz
Erdoğan: Biz bunu terörde görüyoruz
GİRİŞ 13.05.2012 17:12 GÜNCELLEME 13.05.2012 18:36
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe - Galatasaray maçından sonra yaşananlara tepki göstererek, kınadığını ve telin ettiğini söyledi.

Partisinin Trabzon'daki Gençlik Şöleni'ne katılan ve Hüseyin Avni Aker Stadı'nda partililere hitap eden Başbakan Erdoğan, kendisinin bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu, buna rağmen Galatasaray'ı şampiyonluğundan dolayı da kutladığını ifade etti. Başbakan Erdoğan, oynanan şampiyonluk maçı sonrası çıkan olaylara tepki göstererek, "Tribünlere terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti de lanetliyorum." dedi.

"Bugün böyle bir şeyi söylemek istemedim ama söylemek zorundayım." diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Spor denilince ağırlıklı Türkiye'de futbol akla geliyor ve maalesef dün akşam işte bir final maçında, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki müsabakada ortaya konulan tablo bir Başbakan olarak şahsen beni üzmüştür.

Ortada bir netice var ve herkesin buna saygı göstermesi gerek. Futbolun 3 neticesi var. Galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet. Bu 3 neticeye de katlanmak durumundasınız. Eğer bu 3 neticeye katlanamayacaksan, bu işi yapma. Fair-play denilen olay budur.

Çok daha ilginci bayanlar tribünlere çekildi ki tribünler çok daha bu noktada ahlaki bir standarda kavuşsun, ulaşsın diye. Ama baktık ki sadece bayanların ve çocukların olduğu maçlarda bile aman Yarabbi küfür gırla gidiyor. Böyle bir spor anlayışı veya böyle bir futbol seyircisi olur mu? Erkekleri kadınlar ıslah edecek diye beklerken baktık ki aman Yarabbi hanımlarda da felaket bir tablo var."

BİR FENERBAHÇE TARAFTARI OLARAK BEN DE GALATASARAY'I TEBRİK ETTİM

Spor Toto Süper Final son haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve 0 - 0 berabere biten maçın ardından yaşananları değerlendiren Erdoğan, "Dün akşamki olaya baktık, dün akşam Galatasaray berabere kalmak suretiyle şampiyon oldu. Tebrik edeceksin, kutlayacaksın, alkışlayacaksın. Ben bir Fenerbahçe taraftarı olabilirim; ama ben tebrik ettim, tebrik ediyorum ve alkışlıyorum ve bunu yaymamız lazım." diyerek, maç sonrasında yaşananlar için ise şunları söyledi:

"Maçtan sonra her tarafı yakıp yıkmak, bütün polis araçlarını her şeyi devirmek; bu nedir ya? Bunu biz terörde görüyoruz; ama bu tribünlere terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti de lanetliyorum.

Burada geleceğiz, adeta eğleneceğiz, dinleneceğiz. Bunu yapmamız lazım. Ve ben bu noktada üzgünüm ve bu anlayışı tel'in ediyorum. Ve Galatasaray'ı tebrik ediyor ve kutluyorum."

YORUMLAR 27
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    törör olmadığı ne malum zaten. bu olayları başlatanları bir araştırıp,bulsunlar bakalım.belki çoğusu pkk yanlısı ,maçı ve sporu bahane edip ,vatana ve millete,devlet malına zarar vermek isteyen törör yanlılarıdır. polisa arabasını devirip ,ortalığı ateşe verdiklerine göre. öyle değilse bile bu şahıslara yakalandıklarında,molotof atıp,devlet malına zarar veren,askere ve polise taş atan törör yanlıları kadar ceza verilmelidir.
    Cevapla
  • Teamo 11 yıl önce Şikayet Et
    başbakansan futbol muhbetıne girme. hani bir laf vardır sen esnaf adamsın işine bak!kaybedersin
    Cevapla
  • ibrahim güneş 11 yıl önce Şikayet Et
    oy kapacam diye ne tavizler verdiydin. trabzon belediyesini chp ye kaptırdıktan sonra türkiyenin en kalabalık ve tutkun taraftarı fenerlilerin oylarını kapmak uğruna ergenekoncu aziz yıldırım için,7 aydır memur zammını bi yola çıkaramayan ve bütçe görüşmeleri sırasında 3 günde aziz kurtarma yasasını çıkaran hükümete ilahi bir tokat... şimdi fenerlilerin hepsi gıcık oldu sana tayyip amca haberin olsun
    Cevapla
  • Emrullah Binzet 11 yıl önce Şikayet Et
    sandık. fenerbahce taraftaarına terör diyen başbakana ufacık bir hatırlatma sandık diyorum..başbakan tayyip erdoğana
    Cevapla
  • hilal71 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakanım. biz de bu olayları fener taraftarında görüyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...