Türkiye, İsrail'e KKTC'nin hesabını sordu

Türkiye, Akdeniz'de KKTC havasahasına izinsiz giren İsrail uçakları için izahat istedi.

Türkiye, İsrail'e KKTC'nin hesabını sordu
Türkiye, İsrail'e KKTC'nin hesabını sordu
GİRİŞ 17.05.2012 15:24 GÜNCELLEME 17.05.2012 18:41
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

 Türkiye ile İsrail, “Davos”, “Alçak koltuk” ve “Mavi Marmara”nın ardından yeni bir krizin eşiğine geldi.

İsrail’e ait bir uçağın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hava sahasını işgal etmesi iki ülke arasında bir kez daha gerginliğe neden oldu.

Olaya tepki gösteren Ankara, hava ihlaliyle ilgili İsrail’den izahat istedi.

Genelkurmay Başkanlığı, dün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Pazartesi günü İsrail’e ait bir uçağın 11.05 -12.49 saatleri arasında KKTC hava sahasını tam 5 kez ihlal ettiğini duyurdu.

Hava kontrol merkezi ihlalleri tespit edip, hemen karargâhtaki Savaş Komuta Merkezi’ne bildirdi.

Savaş Komuta Merkezi, bu gelişme üzerine “hakiki alarm” vererek İncirlik’te konuşlanan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki F-16'ya derhal havalanmaları emrini verdi.

Türk uçakları, çift koldan İsrail uçağına doğru yönelip, KKTC hava sahasından çıkardı.

İsrail uçağının, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) KKTC petrol ve doğalgaz arama sondajı çalışmalarıyla ilgili istihbarat toplamak amacıyla hava sahasını ihlal ettiği tahmin ediliyor.

YORUMLAR 14
  • oguzhan 11 yıl önce Şikayet Et
    o gün gelir insallah. gün gelir ona buna hizmetcilik yapmaktan cikariz insallah.kimseye sormak zorunda kalmadan hareket edebiliriz.bu son olay acikca ellerimizin bagli oldugunun göstergesi.adamlar bir kez iki kez degil 5 kez hava sahasini ihlal ediyor, sen isin bittiyse gel kardesim iki ucak yanina verelim eslik ederek ülkene sag selamet götürsünler diyorsun .olacak is degil !vurmak zorunda da degilsin aslinda, indir ucaklari yere, al pilotleri göz altina sorgula .ne var yani bunda? bu hakkimiz da mi yok ?hava sahani güle oynaya ihlall edip dururlar artik ses cikartmazsan.büyüklük masa basinda degil icraatlarla olur !
    Cevapla
  • h.h.m.e.a.m.h.m. 11 yıl önce Şikayet Et
    diyelimki vurduk ne olacak. ahkam kesmeye gerek yok vur diyenlere soruyorum siz kac kere israil ürünleri boykot edildi hiç yaptınmı hayır yapmadınız simdi ahkam kesiyorsun bizde tuttuk vurduk allah in verdiği cani yine allah alır diyorum..vursaydik dünyada terörist ülke olarak atfedileceğiz nasilsa birgün israil diye bir yer olmayacak yeterki ülkemiz doğruyu görüp insanlarımız birbirine kenetlenip allah in emirlerinden ayrılmasın ki durum tersi su anda allah unutmus bir nesil yetişiyor düşmanı dışarda değil kendi içimizde arayalımm yeter...
    Cevapla
  • Ibrahim Ethem Sümer 11 yıl önce Şikayet Et
    ooofff. "yanlislikla" düsürüverin ucaklari onlar bizden izahat istesin.benim anam agliyacagina onun anasi aglasin
    Cevapla
  • Mehmet Sait Rızvanoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    teknik bir uyarı. değerli arkadaşlar, hava mücadele edecekseniz, önce kendi yazılımlı uçağınız olmalı, nato yazlımlı uçaklarımız natoya kayıtlı hiç bir uçağı düşman uçağı olarak görmüyor ve ona kilitlenmiyor. elbette uçağın vurulması doğru değildi askeri olarak gereken yapılmış, uçak kovalanmıştır. ama biz halk olarak israil hükümetine ne cevap verebiliz? bunu düşünmek lazım bence, arada bir gaza galip geçici süreyle değil sürekli olarak bireysel bazda ambargo uygulamalıyız. bence devlet malları yasaklasın şöyle yapsı böyle yapsın bu çıkışlar gereksiz ve tutarsızdır. vesselam..
    Cevapla
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    bu hava ve sinir ihlalleri . baska bir ulkede olsa her halde saldiriya gecilir bizdeyse anca sikayet edilir.. yahu olmusuz baris elcisi havayida denizide sinirida ihlal eden edene.. milletin iradesinin 1000 de biri meclise genelkurmaya v.s ilgili yerlere yansimiyor ben savas istemiyorum ama sinir namus tur diyorlarya onu iste söylüyorum bu irza namusa tecavüz kapsamina girmiyormu ben bunu anliyamiyorum bir vatandas olarak yahu gerekirse o ucagi dusureceksin bu yunanistan icinde ayni israil icinde ayni hic fark etmiyor ha yunan olmus ha israil olmus rusyada olsa bunu yapicaksin senin hava sinirini deniz sinirini kara sinirini ihlal eden kim hangi devlet olursa olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler