Bahçeli'den 'Genel Af' iddialarına tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "PKK'ya yönelik Genel Af" iddialarıyla ilgili AKP'nin dilinin altındaki baklayı sonunda çıkardığını öne sürdü.

Bahçeli'den 'Genel Af' iddialarına tepki
Bahçeli'den 'Genel Af' iddialarına tepki
GİRİŞ 17.05.2012 17:17 GÜNCELLEME 17.05.2012 17:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "PKK'ya yönelik Genel Af" iddialarıyla ilgili AKP'nin dilinin altındaki baklayı sonunda çıkardığını öne sürerek "Başbakan Erdoğan evelemeden, gevelemeden; eyyamcılığa ve yuvarlak ifadelere başvurmadan bu alçakça gündeme taşınan görüşlerin doğruluğu hakkında milletimizi bilgilendirmeli ve durduğu yeri acilen netleştirmelidir" dedi.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ'ın PKK'ya yönelik olarak genel affı açıkça dillendiren ve gündeme getiren düşüncelerinin Türk milletini bekleyen büyük bir hıyanetin varlığını ve mevcudiyetini yeniden teyit ettiğini savundu. MHP Lideri "Bir yanda vatan evlatları şehit düşerken, diğer yanda şehitlerimizin kanını döken insanlık artıklarını ödüllendirme ve ödün verme arayışları karşılaşabileceğimiz en vahim trajedilerden birisi olmuştur" dediği açıklamasında bugün sabah saatlerinde Hatay'dan gelen şehit haberlerini de milletin yüreğini yaktığını belirterek şehitlere rahmet, aileleri ve Türk milletine de başsağlığı diledi.

"PKK terör örgütünün hunhar eylemlerini tüm gücümle lanetliyorum" diyen Bahçeli şunları kaydetti:
"Bu çerçevede vatanımızı bölmenin, milletimizi ayrıştırmanın ve bin yıllık kardeşlik bağlarını koparmanın hesaplarını yapan melun ve bölücü zihniyetin iyice fütursuzlaştığı anlaşılmaktadır. Ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın; kanlı terör örgütüyle müzakere arayışlarına esas ve zemin teşkil eden "Silahı bırakır masaya gelirsiniz" veya "PKK silah bırakırsa operasyonlar durur" sözlerindeki asıl maksadın, bölücü örgütü aklamak ve teröristleri affetmek amacına matuf olduğu gittikçe netlik kazanmaktadır. Zira sözde Kürt sorunun çözümü kapsamında, Başbakan'ın bizatihi talimatıyla bir haftadır çalışmalarda bulunan beş AKP milletvekilinden birisi olan Mardin Milletvekilinin beyanları bunu güçlendiren delillerle doludur. AKP zihniyeti anlaşıldığı kadarıyla sonunda dilinin altındaki baklayı çıkarmıştır. Hükümetin yaptığı iddia edilen hazırlıkların merkezinde de, PKK militanların bağışlanması, elebaşlarının başka ülkelere gönderilmesi ve siyasi afla taltif edilme hedefleri maalesef kamuoyuna yansımıştır. Bu gelişmeler Habur kafasının, İmralı zihniyetinin, Kandil zehrinin ve bölücülük mikrobunun AKP marifeti ve himmetiyle saman altından su yürüttüğünü göstermektedir."

-"BAŞBAKAN EVELEMEDEN, GEVELEMEDEN MİLLETİMİZİ BİLGİLENDİRMELİDİR"-

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslendiği açıklamasında "Erdoğan evelemeden, gevelemeden; eyyamcılığa ve yuvarlak ifadelere başvurmadan bu alçakça gündeme taşınan görüşlerin doğruluğu hakkında milletimizi bilgilendirmeli ve durduğu yeri acilen netleştirmelidir" ifadelerine yer verdi. Oslo görüşmelerine de değinen Bahçeli "Oslo'da Başbakan'ın elçiliğini yaparak PKK militanlarıyla görüşmeye katılan şahısların dile getirdiği ve hükümetin üzerinde çalıştığı gizli kalan vaatlerin de bir an önce kamuoyuna açıklanması AKP'nin şeref meselesidir" dedi.

MHP Lideri'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "PKK'yı temize çıkarmak, dökülen şehit kanlarını silmek ve etnik nifakı meşrulaştırmak amacıyla neredeyse seferberlik ilan ettiği görülen iktidarın, Türk milletinin başına çuval geçirmek ve varlığına kefen giydirmek için her şirret yola başvurduğu, her adi oyuna müracaat ettiği artık gizlenemeyecek kadar meydandadır. Öyle ki anadilde eğitim korosu, bölücü ittifakın şeref fukarası yüzleri ve bunlara kol kanat geren AKP hükümeti Türkiye'yi sonu meçhul bir zindana hapsetmek ve burada da yok etmek için eylem ve fikir birliği içindedir. AKP ile PKK'nın mayınlı, silahlı ve kurşunlu pazarlıklarının, maalesef tüm karanlık noktaları bu açmaza işaret etmektedir. Bu itibarla Türk milleti bu rezilliklere daha fazla muhatap kalmamalı ve tezgâh altı sürdürülen hain emelleri muhakkak ve şaibesiz bir biçimde Başbakan'dan duymalıdır. Unutulmamalıdır ki, Milliyetçi Hareket Partisi olduğu sürece Türk vatanı harabeye, Türk milleti etnik kalıntıya asla dönüştürülemeyecek, Türkiye Cumhuriyet'i hasar alsa da yere düşmeyecektir. Bunun için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa gönül huzuruyla yerine getirilecektir. Terörün affedilmesi için tertibat içinde olan gafiller, yeni yetme ihanet erbabı ve BOP kartvizitli yıkım memurları bunları asla aklından çıkarmamalıdır." (ANKA)

 

YORUMLAR 3
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    gündemde yoksa vekil niye dedi. dedimi dedirttilermi..vesselam
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    söyleyen akp li vekil. bayram değil seyran değil...vesselam
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    ya dur dur, kimse öyle bir şey söylemedi, parlama hemen !. zırt diye havaya atlama hemen, adalet bakanı tv da söyledi. gündemimizde yok böyle şey diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü