Destici: Kırım Türkleri'ni destekliyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kırım Türkleri'nin ana vatanlarından sürgünün 68. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Destici: Kırım Türkleri'ni destekliyoruz
Destici: Kırım Türkleri'ni destekliyoruz
GİRİŞ 18.05.2012 16:50 GÜNCELLEME 18.05.2012 16:50

Açıklamasında Orta Asya'dan ayrılan Türklerin tarih boyunca birçok tuzakla karşı karşıya kaldığını ifade eden Destici, "Dünya ve insanlık medeniyetine içinden çıkardığı değerlerle katkı yapan Türk milletini bu 'farklılığından' dolayı çekemeyen kavimler, emperyalist güçler O'nun önüne her daim set çekmeye çalışarak vahşiyane zulümler yapmışlardır. 21. asırda Türkler, dünyanın her tarafında, Doğu Türkistan'da, Balkanlarda, Kafkaslarda, Irak'ta, Kırım'da 'insanlık dışı vahşi cinayetler ve sürgünler içerisinde bırakılmışlardır." dedi.

Yapılan sürgünü 'utanç levhası' olarak niteleyen Destici, bu sürgün ve sonrasına yaşanan katliamları 'tarihe sürülmüş kara bir leke' olarak değerlendirdi. Sovyet rejiminde yaklaşık 3.5 milyon Kırım Tatarının 68 yıl önce yurtlarından çıkarılarak vagonlarla Sibirya ve Orta Asya çöllerine bırakıldığını hatırlatan Destici, şunları kaydetti: "Katarlarda hayvanların dahi konulmayacağı yerlerde yaklaşık bir ay süren yolculuk boyunca yüz binlerce Kırım Türk'ünden 200 bin kadarı sürgün yolculuğu, soğuk, hastalık ve açlıktan hayatlarını kaybederek âlemlerin sahibine ruhunu teslim etmiştir." Yaşanan olaylar ışığında Kırım Türkleri'nin acılarını paylaştığını dile getiren BBP Lideri, Anayurtlarına dönmek için çaba sarf eden Kırımlıların mücadelelerine destek verdiklerini ve BBP olarak bu çalışmalarında her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu