Çelik'ten Bakan Şahin'e 'figüran' eleştirisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Uludere'de ölenler için kullandığı 'figüran' sözünü eleştirdi.

GİRİŞ 24.05.2012 12:17 GÜNCELLEME 24.05.2012 15:34
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Gazeteci Ömer Şahin'in sunduğu Kanal A'da yayınlanan Görüş Farkı Programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in dün bir TV kanalında Uludere'de ölen insanlarla ilgili söylediği "Ölen insanlar olayın figüranlarıdır" ifadelerini eleştirerek, şunları söyledi:

"Şimdi bakın şunu göz ardı etmeyelim Ömer Bey, bu bölgede yıllardan beri kaçakçılık yapılır. Devlet gidin kaçakcılık yapın demiyor. Kaçakcılık yapanlar bir şekilde birilerine rüşvet vererek bu işi yaparlar, bu da ortada olan bir şey. Ha şimdi o bölgede o dağlarda, Kuzey Irak'ta, sözünü ettiğimiz bölgede, onun kısa bir mesafe ötesinde PKK'nın kampları var. Şimdi oralarda PKK vatandaşlardan ister sigara kaçakçısı olsun, ister mazot kaçakçılığı yapsın haraç alıyor, alabilir nitekim PKK'nın haraçtan geçindiğini, ciddi paralar elde ettiğini biliyoruz. Ama şimdi elde bir delil yokken, ortada ispatlanmış bir şey yokken hayatını kaybeden bu insanları PKK'nın figuranı olarak isimlendirmek doğru değil. Ben bu konuda Sayın Bakana katılmıyorum. Ayrıca bu yaklaşımı, bu üslubu da çok insani bulmuyorum. Evet Sayın Bakan bizim bakanımız, hükümetimizin bir üyesidir. Sayın bakanın bu üslubunun ve yaklaşımının hükümete ait bir üslup, partiye ait bir üslup olduğu kanaatinde de değilim acıkçası."

YORUMLAR 15
  • ali aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın çelik in kürt damarı kabarmıs. demekki dokunca hemen kürt damarı kabarıyor
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaa. ermeni terör örgütü pkk o kaçakçıları figüran olarak kullanarak kendi kirli ve kanlı emellerine alet etti, daha sonra da o ölümleri istismar etti. o ölen insanların gerçek katilleri kürtçülüktür, pkk'dır veeee terör örgütünün sözcülüğünü yapan bir kısım siyasetçilerdir.
    Cevapla
  • kenan an 11 yıl önce Şikayet Et
    bu bakan..... bakan şahin bence konuşmasa bence daha çok hayrı dokunacak...
    Cevapla
  • Halil ŞAHİN 11 yıl önce Şikayet Et
    bu sözde ne varki. anlaşılan sayın bakan birilerinin işine gelmiyor ..eleştiri bunun için..ama biz bakınımızın arkasındayız...
    Cevapla
  • ahmet Bilir 11 yıl önce Şikayet Et
    hüseyin çelik kürtleri rahatlatırken;. lütfen doğruları söyleyen bakanı hedef tahtasına koydurmayın. altına imza atılmayacak birşey mi demiş? az bile söylemiş, figüran yerine daha gerçekleri anlatsalar da dinlesek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası