Van'da itfaiyeler tank gibi kullanılmış!

Van'ın BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya, KCK terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu. Kaya’nın başını yakan deliller belli olmaya başladı.

Van'da itfaiyeler tank gibi kullanılmış!
Van'da itfaiyeler tank gibi kullanılmış!
GİRİŞ 10.06.2012 16:30 GÜNCELLEME 10.06.2012 16:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başkan Bekir Kaya'nın, belediye araçlarını tank gibi şehir merkezinde yürütüp gövde gösterisi yapması, molotofla yakılan bankayı söndürmeye giden itfaiye aracını engellemesi gibi deliller sonucu hapse atıldığı öğrenildi.

KCK terör örgütüne yönelik 07 Haziran'da Van merkezli olmak üzere 3 ayrı ilde 33 farklı adreste düzenlenen operasyonda Van Belediye Başkanı ve bazı Van ilçe belediye başkanlarından oluşan 14 kişi gözaltına alındı. Van belediye Başkanı Bekir Kaya, Van BDP il başkanı Cüneyt Caniş ve Başkale belediye Başkanı İhsan Güler tutuklandı, 4 şüpheli serbest bırakıldı. 7 kişinin savcılık işlemleri devam ediyor.

İddialara göre KCK şüphelisi şahısların gözaltına alınma gerekçelerini 19 Nisan'da Diyarbakır'da görülen KCK duruşmasını protesto etmek amacıyla Van genelinde düzenlenen gösterilerdeki şiddet unsurları oluşturdu. PKK/KCK yürütme konseyinin talimatı ile 19 - 21 Nisan 2011 tarihlerinde Van merkezinde Van Belediye Başkanlığı’nın koordinesinde düzenlenen izinsiz gösterilerde pek çok kamu kurumu ve banka molotof kokteylli saldırılara maruz kaldı. 19 Nisan 2011 tarihinde meydana gelen olayların başlamasından önce sabah saatlerinde Van Belediyesi’ne ait onlarca itfaiye aracı, iş makinesi ve kamyon belediyeye ait garajdan çıkış yaparak şehrin merkezindeki Cumhuriyet Caddesi’ne yürütüldü. Van'daki bu gösteri, 28 Şubat sürecinde Sincan'da tank yürütülmesine benzetildi. Olaylar neticesinde bir bankaya yapılan molotoflu saldırı sonrası banka görevlisi bir hamile kadın çocuğunu düşürdü. Bu olaylar sonrasında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, yangın çıkan yerlere giden itfaiye araçlarının önünün kesilmesi için talimat verdi.

Bekir Kaya’nın, bu olaylar sebebiyle tutuklandığı öğrenildi.

YORUMLAR 5
  • orhan ayyildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    pkk yi destekleyenlerde yardim edenlerde övenlerde ayni haindir. bazi pkk yandaslarida burayi mekan secmis galiba itfaiye araci tank olurmu olmaz amma yeri gelir bintakin yapmadiginida yapar bir kibrin koca ormani bir sehri yakmazmi yakar yani bir kibritin bintankin yapamiyacagi zarari yeri gelince yapabiyormmus demeki bir arabayi ambulas gibi can kurtarmak icinde kulanilabilir yeri grlir bir cankurtaranin veya yanginin söndürmek isteyen bir itfayiyenin veya polisin gecini engeleyerek insanlarin ölmesinede evlerin yanmasinada sebep olunabilir yani amac ihanetmi yoksa amac devlete milete hizmetmi hayinlerin yani pkk lilar ve yandaslarinin amaci olsa olsa alcaklik hainlik olur hainlerde alcaklarda kendine yakisani yapiyorlar zaten
    Cevapla
  • murat güney 11 yıl önce Şikayet Et
    haber editörlerine sonrada yorumculara. haber yaparken kimleri hedef haline getirebileceğinize dikkat edin bugünkü haberlerde karayolları çalışanlarını - belediye bşk göz altına alan polisleri göstermekte ne oluyor. gelelim yorumculara sizler olayların yaşandığı yerde veya şahıslarla yakın ilişkidemi yoksa sizlere bizim bilemediğimiz bilgilermi ulaşıyorda herşeyi yalanlayıp; karşıt dezorformasyonla insanların adalet hak duygularını kullanıp güvensizlik ortamı oluşturmaya görevlisiniz..
    Cevapla
  • Selahaddin 11 yıl önce Şikayet Et
    itfaiye aracı tank mıymış.peki hortumundan su değil füze mi çıkıyormuş... yuh artık.alkışlıyorum,ayakta alkışlıyorum bu adaleti bu yargıyı.kemalist yargıyı aratan bir cemaat akp yargısı ile karşı karşıyayız.
    Cevapla
  • amed2123 11 yıl önce Şikayet Et
    rezalet!!!. bu tutuklama kürt siyasi hareketine resmen pranga vurmuş bir harekettir...demokratik açılım, sivil anayasa çalışmaları yürütüldüğü bir dönemde kürt temsilcilerini içeri tıkmakla karşıda bir temsilci bırakmadı hükümet...bu iş daha da çıkmaza girmesi ve ülkenin önü kapanması hiç kimsenin yararına değildir, ülkede bir çok kürt'ün oyunu alan akp umarım bu tutumundan vazgeçer ve mhp nin bakış açısını bir an önce bırakır...
    Cevapla
  • cengiz 11 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık ötesi,çöpçüler asker,çöp arabaları füze,itfaye aracı tank...gerçek nedir açıklayın gerekçe saçma. "belediye araçlarının şehir merkezinde yürütlmesi" böyle dünya saçması bir gerekçe olabilir mi.çöp arabalarını tanklarla bir tutan bir yargıyı düşünemiyorum.bütün şehirlerimizde belediyeler yeni aldıkları araçları halka tanıtırlar.çöp arabasını füzeye ,itfaye aracını tanka,çöpçüleri askere , vanı sincana benzetmekten komik ve saçma bir şey daha olamaz.kardeşim buna çocuk olsa inanmaz..artık bu açıklamadan sonra ben de adaletin hukukun üstünlüğüne olan inancım sarsıldı.gerçekler bu olamaz.neler dönüyor neler oluyor halk olarak bizler de bilmek istiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?