Meclis'te 'cemaat' tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda özel yetkili mahkemelerle ilgili başlayan tartışma ‘cemaat’ tartışmasına dönüştü

Meclis'te 'cemaat' tartışması
Meclis'te 'cemaat' tartışması
GİRİŞ 21.06.2012 02:29 GÜNCELLEME 21.06.2012 02:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Meclis Genel Kurulu’nda, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında tartışma çıktı.

Tartışma Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın AK Parti döneminde demokratikleşme yönünde atılan adımları öven sözlerine CHP'li Malik Ejder Özdemir tepki göstermesiyle başladı.

Özdemir, son dönemde cezaevlerinde yaşanan olayları gündeme getirdi.

''Bu iktidarın insan hakları konusunda konuşmaya hakkı yoktur'' diyen Özdemir, ''Cemaate gücünüz yetmez, özel yetkili mahkemeleri kaldırmazsanız. onların en son yargıladıkları sanıklar siz ve başbakan olacak'' diye konuştu.

Özdemir’in bu sözlerine AK Partili vekillerin tepki göstermesi üzerine ortam gerildi ve Meclis Başkanvekili Sadık Yakut oturuma ara verdi.

YORUMLAR 8
  • aydın alal 11 yıl önce Şikayet Et
    hel fodul. kusura bakmayın cemaat ecevitle gürüşürdü ama milli gürüş lideriyle gürüşmezdi . eğer gürüşmüş olsaydı 28 şubat sürecinde ceaata darbeyi yerdi. cemaat hükümete göre iyi siyaset yapar daha düne kadar tv kanalalrında başörtülü haber sunucuları kapdan içeri sokmayanlar bügün haber sunucuları başörtülüdür.. biz kımın ne olduğunu çok iiy bilirz
    Cevapla
  • 1299 11 yıl önce Şikayet Et
    ellerinden birşey gelmiyor. tek umutları: fitne. chp nin derdinin ne olduğunu bilmeyen kaldıysa bir kez daha yazalım: milletin sırtına kurdukları saltanatlarının altlarından kayıp gitmesi. başka bir dertleri yok. bunlar eski türkiye yi istiyor. istikrarın olmadığı, imf nin, çetelerin kucağında, darbe tehlikesinin ensesinde olduğu türkiye yi istiyorlar. özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını da bunun için istiyorlar. bunu açıkça söyleyemediklerinden nasıl atatürk'ün, laikliğin arkasına saklanarak iş görüyorlarsa şimdi de, cemaati bahane ederek, fitne sokarak işlerini görme derdindeler. bağırsaklarını temizlemiş tüm ülkeler diyor ki; bu iş, bu mahkemeler olmadan olmaz. bu mahkemeler modern dünyada hala var. ama chp zihniyeti istemiyor. zaten onların, ülke menfaatine bir şey istediklerini tarih yazmadı, bu gidişle yazamayacak.
    Cevapla
  • Seda Seda 11 yıl önce Şikayet Et
    cemaat ve hükümet. sürekli cemaat ve hükümeti karşı karşıya getirmenin anlamı nedir?cemaat manevi bir birliktir.hükümetin bu devletin siyasi bir organıdır.artık saldıracak başka yerler bulsunlar...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    chp nin bütün gayesi ö y m kaldırtmak. ben hayır diyorum. !. tutuklu subaylar, vekiller,kck lılar serbest kalıp türkiyede kaos oluşturmak.hiç fark etmez diyorlar bu hükümet düşsünde ne olursa olsun isterse türkiye batsın, biliyorlar akp olduğu müddetçe kendilerine yönetim yok.
    Cevapla
  • seniha kazancı 11 yıl önce Şikayet Et
    öym ler kalkarsa cuntacılar serbest kalır!. şimdi özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını isteyen chp iktidara gelse ilk işleri öym leri tekrar başka adla kurmak ve ak partilileri yargılamak isterler işte bu yüzden asla öym lere dokunulmamalı ergenekoncular ceza almazsa ses kayıtlarında dedikleri gibi çoluk çocuk demeden rövanş alırlar!é
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor