28 Şubat Komisyonu eski bakan Ekinci'yi dinledi

Eski bakanlardan Hasan Ekinci, 28 Şubat'ın demokrasiye yönelik bir darbe olduğunu belirterek, "28 Şubat'ta mağdur olan DYP, hedef DYP" dedi.

28 Şubat Komisyonu eski bakan Ekinci'yi dinledi
28 Şubat Komisyonu eski bakan Ekinci'yi dinledi
GİRİŞ 21.06.2012 19:57 GÜNCELLEME 21.06.2012 19:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan '28 Şubat 1997 ve 27 Nisan 2007 Askeri Müdahalelerini Araştırma Alt Komisyonu', zamanın DYP'li bakanlarından Hasan Ekinci'yi dinledi. Ekinci, 28 Şubat öncesinde iş dünyası, yargı, medya ve tüm kesimler tarafından hükümetin kuşatıldığını savunarak, Necmettin Erbakan'ın başbakanlıktan istifasının ardından Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in anayasaya ve teamüllere aykırı olarak hükümeti kurma görevini Tansu Çiller yerine Mesut Yılmaz'a verdiğini söyledi. Mesut Yılmaz'dan sonra Tansu Çiller'e 'asker de sizi istiyor' denilerek yeniden başbakanlık teklif edildiğini belirten Ekinci, ancak Çiller'in 'Ben silahların gölgesinde ne böyle bir hükümetin içinde olurum, ne de destekçisi olurum' dediğini anlattı.

28 Şubat'ı 'Bu bir demokrasi darbesidir' diye nitelendiren Ekinci, "28 Şubat'ta mağdur olan DYP, hedef DYP. 'Efendim DYP çürük çıktı' dediler. Hayır DYP ayakta durmuştur. İkinci kez Tansu Hanım'a teklif gitti. Ama 'Hayır milli irade çalınmıştır, ben yokum' demiştir. Dik duran Tansu Hanım, mağdur olan da Tansu Hanım, Ama seçim sonrasında mağdur olan milli görüş oldu" diye konuştu.

Ekinci ayrıca, o dönem Hüsamettin Cindoruk'a parti kurdurulduğunu, para ve ikbal vaatleriyle milletvekillerinin bu partiye geçtiklerini iddia ederek, "Cumhurbaşkanının emri olmasa, Cindoruk partisinden ayrılır da parti kurar mı? Arkadaşlarını oraya alır mı? DYP'nin sayısını düşürmek için yapıldı bu. Cindoruk, Demirel'in en yakını, onun bilgisi dışında parti kurmaz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Fehmi DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    ah ogünün siyasetçileri, bir konuşsalar. ortaya neler neler çıkacaktı.. brnce kimse açık seçik konuşmuyor. günah olarak baraberlerinde gömülecekler. orda silahların gölgesi yoktur. yüce tabbime ne hesap vereceklerini merak ediyorum. vellahi şapkasını bile götüremiyecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü