MHP'den Arınç'a ürkek tepkisi

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın, Mesut Barzani ile yaptıkları konuşmayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

MHP'den Arınç'a ürkek tepkisi
MHP'den Arınç'a ürkek tepkisi
GİRİŞ 22.06.2012 17:10 GÜNCELLEME 22.06.2012 17:10

MHP Genel Başkan Yardımcısı Abbas Bozyel, TRT'deki açıkoturumda Barzani'nin "Türkiye'deki kardeşlerimizin parlamento içinde faaliyetlerine devam etmelerini istiyoruz" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Bozyel, "Barzani PKK'nın siyasi uzantısı gibi faaliyet icra eden kesimin, hem de Parlamento'da ki Kürt diye gördüğü bazı milletvekillerinin emir ve komutasının kendi ellerinde olduğunu ima etti. Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bakanı olan bu ürkek zat da kalkıp kendisine; 'hem gazi Meclisi'mizin hem de ülkemizin iç işlerine karışacak olana, millet ve devlet olarak haddini bildiririz' diyecek cesareti ortaya koyamamıştır" dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, "Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın, TRT Şeş'in Kuzey Irak'a yönelik Soranice haber bülteninin yayına başlaması dolayısıyla, Mesut Barzani ile yaptıkları konuşma" hakkında yazılı açıklama yaptı. AKP İktidarının, "açılım projesi" diyerek millete dayattığı, aslında bir "ihanet ve yıkım" senaryosundan ibaret sinsi ve alçak planın gerçekleşmesi uğrunda sarf etmiş olduğu rezilliğe, bir yenisini daha eklediğini iddia eden Bozyel, Mesut Barzani'nin, bu konuşmada öncelikle Kürt milletinden bahsederek, "bizim tavrımız çok açık ve çok belli. Biz Türkiye'deki kardeşlerimize de söylüyoruz. Parlamento içinde faaliyetlerine devam etmelerini istiyoruz" sözlerine tepki gösterdi. Bozyel, "Barzani bu sözleriyle TBMM içindeki PKK'nın siyasi uzantısı gibi faaliyet icra eden kesimin, hem de Parlamento'da ki Kürt diye gördüğü bazı milletvekillerinin emir ve komutasının kendi ellerinde olduğunu ima etmiştir. Maatteessüf ki adeta meydan okuyan bu diklenmeyi ve de tüm bu alçakça cümleleri, Başbakan Vekili Arınç'ın da, gözünün içine baka baka sarf edebilmiştir. Bu cüretkâr tavra rağmen, karşısında oturan ve bu coğrafyanın asıl hâkimi olan Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bakanı olan bu ürkek zat da kalkıp kendisine; 'hem gazi Meclisi'mizin hem de ülkemizin iç işlerine karışacak olana, millet ve devlet olarak haddini bildiririz' diyecek cesareti ortaya koyamamıştır."

-MİLLİ BENLİĞİNİ KAYBETMİŞ ZİHNİYET-

Peşmerge başının bu sözlerinin hangi hedef ve fitneye matuf olduğunu idrak edemeyecek kadar milli tefekkürden uzak, o ve onun gibilere cevap veremeyecek kadar milli benliğini, kimliğini ve cesaretini kaybetmiş, garabet ve berbat bir zihniyetle karı karşıya bulunulduğunu savunan Bozyel, "Etnik-bölücü PKK örgütünü ve bu örgütün yarattığı 'terör meselesini' örtbas ederek, sözde 'Kürt meselesi var' diyerek ortaya çıkan ve bu olmayan meseleyi sancak yapanları başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, teşekkürle taltif eden Barzani denilen bu zevatı iyi tanımaktayız" dedi. Bozyel Barzani'nin PKK örgütünün yardakçısı, koruyucusu ve bölgenin bir diğer fitne başı olduğunun herkesçe bilindiğini anlattı. Abbas Bozyel şunları söyledi:
"Dolayısıyla Küresel güçlerin emrinde olup, onların bölgedeki bekçiliğini yapan, Kerkük ve çevresindeki Türkmen kardeşlerimizin kanını elinde taşıyan böylesi bir hain zihniyetten yardım umacak kadar küçülen, bugünkü AKP iktidarını ve sorumlularını milletimiz asla affetmeyecektir. Sayın Arınç bilmelidir ki; en başta, Öcalan'a ev hapsi isteyen arzusu ve şimdi de Barzani'yi aklamaya çalışan çabaları dâhil olmak üzere, ne kadar gayr-i milli söz ve niyetleri varsa tamamı; kendilerinin, PKK'lıların ve onların arkasında duran ihanet odaklarının hoşuna gitse bile, milletimiz böylesi bir kaypak ve korkak siyasi zihniyeti; hiçbir zaman unutmayacaktır."

Ayrılıkçı arzulardan beslenen bu ihanet dalgasının geçmişte de böyle başladığını, felaket sinyallerinin böyle çaldığını, o dönemde de vatanın bugünkü gibi yangın yerine döndüğünü, ocakların böyle söndüğünü aktaran Bozyel, "Amma velakin ülkenin sevk ve idaresini elinde bulunduran Damat Ferit Paşalar da, tıpkı bugünün AKP hükümeti ve yöneticileri gibi davranmış, ihanetle mücadele yerine müzakere masasına oturmuş, taviz üzerine taviz vermişti. Sonuç olarak tekrar ortaya çıkmıştır ki; Türk milletinin ve devletinin bağımsızlığını, milletimizin birlik ve bütünlüğünü yaşatmaya, vatanımızı böldürmemeye kararlı ve azimli Milliyetçi Hareket Partisi'nden, onun mümtaz lideri Sayın Devlet Bahçeli'den ve hareketin mensupları ülkücülerden başkası kalmamıştır. Bu anlamda Arınç'ın bile, Irak'ın kuzeyindeki bu akrep yuvasının başına, 'MHP'yi jurnallemesi' ve 'MHP'nin bu ihanet projesine destek vermediğini' yana yakıla anlatması, şüphesiz ki, 'söyleyene değil, söyletene bak' hakikatinin ayrı bir tecellisidir" dedi.

MHP'li Bozyel açıklamasını, "Hülasa, Erbil ile Ankara arasında döşenmeye çalışılan bu ihanet taşlarını er veya geç sahiplerinin başında parçalayacak, örülmeye çalışılan bu ihanet tezgâhını ters yüz edecek yegâne milli irade olan Milliyetçi-Ülkücü Hareket, aziz Türk milletinin yanında ve dimdik ayaktadır. Ne Mutlu Türküm Diyene" diye bitirdi.

 

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti