'Başbakan özerklik konusunda söz mü verdi?'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ı ağır dille eleştirken Erdoğan'ın Leyla Zana ile yapacağı görüşmeyi yorumladı.

'Başbakan özerklik konusunda söz mü verdi?'
'Başbakan özerklik konusunda söz mü verdi?'
GİRİŞ 29.06.2012 12:45 GÜNCELLEME 29.06.2012 12:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''devlet adamlığının one munitle, ABD Başkanı Obama'nın yanında bacak bacak üstüne atmakla olmayacağını'' ifade ederek, ''Devlet adamlığı gereğini yapmakla olur. 'Gereğini yapın' demek savaş çığırtkanlığı değildir, ülkenin onurunun korunmasıdır'' dedi.

İnce, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesini kınadıklarını söyledi.

Arama ve kurtarma çalışmalarının bir an önce sonlandırılmasını istediklerini belirten İnce, ''Bu fiyaskonun, rezaletin sorumlusu AK Parti'dir, Recep Erdoğan'dır ve Davutoğlu'dur. Bu iktidar, Başbakan 'muhafazakar demokratız' diyorlardı, sonunda muhafazakar demokratlıktan muhafızlığa geçtiler. Esed ile kankaydılar, kanlı oldular. Ordunun başına çuval geçirildi, sustu. Mavi Marmara'da insanlarımız öldü, esti gürledi, sonucu hikaye çıktı. Rum kesimi deniz sahamızda arama yaptı, Başbakan Recep Erdoğan 'savaş sebebidir' dedi arama devam ediyor, yine hikaye çıktı'' dedi.

İnce, ''Beygire binmeyi bilmeyen, uçakta pozlar vermeye başladı. Beygirden düşen, pilot pozu vermeye başladı. İki pilotunu bulamayan ülkenin Başbakanı, pilot pozu veriyor şimdi. Suriye'ye demokrasi götürüyordu sözde, Libya'ya nasıl demokrasi götürdüğünü hep birlikte gördük'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a, ABD'den, AB'den ve NATO'dan destek gelmediğini iddia eden İnce, şöyle konuştu:

''Attan düştüğün günleri özleyeceksin. Gözden düştün, dikkat et deliğe süpürüleceksin ve bunu hep birlikte göreceğiz. Mahallede herkesle kavga eden yaramaz çocuğa benziyor. Ama işin kötüsü kavga etmeyi de beceremiyor. Mahallede herkesle kavga eden yaramaz çocuklar vardır, onlar sıkıştıklarında babaya şikayet eder, bizimki sıkıştığında Obama'ya şikayet eder. Yaramaz çocukla Başbakan arasındaki fark budur. Devlet adamlığı, görüntü vermekle, one munitle, Bush'un gözünden kararlılığı okumakla, Obama'nın yanında bacak bacak üstüne atmakla olmaz. Devlet adamlığı gereğini yapmakla olur. Bu konuyla ilgili geçmişte örnek arıyorsa, 74'teki Ecevit'e bakmasını tavsiye ediyorum. Devlet adamlığı öyle olur. 74'teki Ecevit'i kendisine örnek alırsa, ülkenin ve Başbakan'ın geleceği için de doğru olur.''

-''Başbakan özerklik konusunda söz mü verdi?''-

İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile yapacağı görüşmenin sorulması üzerine, ''Görüşebilirler. Fakat bu sorun adına ne derseniz deyin, kişilerin özel istekleriyle, girişimleriyle çözülmez. Bu ortak akılla çözülür. Sayın Zana geçmişte 'özerklik yetmez' demişti, sonra 'Başbakan bu işi çözer' dedi. Acaba Başbakan özerklik konusunda kendisine bir söz mü verdi?'' ifadelerini kullandı.

Özel yetkili mahkemeler ile ilgili soruyu da yanıtlayan İnce, ''DGM'ler, sıkıyönetim mahkemeleri, terör mahkemeleri, özel yetkili mahkemeler... Bunlar hiç önemli değil, olaya ilkesel yaklaşmak lazım. Adalet herkese lazım. Olağanüstü yargılama mantığıyla adalet olmaz. olağanüstü yargılama mantığına karşı olmamız lazım'' dedi.

Muharrem İnce, ''Gereğini yapmaktan neyi kastettiniz?'' sorusuna, ''Başbakan'ın en büyük çılgın projesi Ahmet Davutoğlu'dur. Strateji derinliği değil, strateji sığlığı vardır. İşlere yanlış başlarsanız yanlış gider. Suriye ile ortak şirketler kurulmuştu. Ortak Bakanlar Kurulu yapılmıştı. Fenerbahçe futbol maçı yapmıştı, barış rüzgarları esiyordu, ailece görüşüyorlardı. Ne oldu da bu noktaya geldik? Gereğini yapmak savaş çığırtkanlığı değildir ama ülkenin onurunun da korunmasıdır. Ya uçağını düşürtmeyeceksin, komşularla ona göre geçineceksin, düşürdüklerinde de gereğini yapacaksın. Yoksa bu coğrafyada barınman zor olur'' yanıtını verdi.

YORUMLAR 5
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    sözde değil özde konuşun... ağzımızı açtırtmayın seçimlerden önce senin genel başkanın hakkaride chp mitingi yaptı ama bütün bdp liler oradaydı onlara hitap etti esas bölücülüğü senin başkanın yapıyor ortaya bir cümle atıyor iş orada kalıyor sarfettiği cümlelerin ardında dursun kürt ve pkk hareketi için hükümetle beraberiz dedi şimdi yan çizmeye başlamak üzere..sizin siyasi anlayışınız tamamen antitayyip hareketidir ülkeye bir çivi dahi çakamayıp çakılan çivileri yerinden söken ey zihniyet..
    Cevapla
  • Tezel Yorumluyor 11 yıl önce Şikayet Et
    özerlik verelim diyen kemal kılıçdaroğlunun yardımcısı nasıl bu iddiayı gündeme getirir?. başbakan için kıbrısı verecek suçlaması yaptınız o da fos çıkmıştı, pkk ile görüşüyor dediniz, pkkya büyük darbe vuruldu. demek ki her iddianız gerçek çıkmıyor. ama kılıçdaroğlu hakkaride bdp mitinginde alenen özerklik vereceğiz demişti. neden chp içinde konuyu tartışmıyorsunuz?
    Cevapla
  • sabri erdoğan 11 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür rabbime. rabim bu türk milletine acıdığın ve chp ye yıllardır bir doğru dürüst siyasetçi vermediğin için sana çok şükür. bunlar böyle olmasa akp parti bu kadar güçlü olamaz ve bu kadar köklü önemli değişiklikler yapılamaz. büyüksün yaa rabbb.
    Cevapla
  • ibrahim 11 yıl önce Şikayet Et
    sen mi adamsın!. önceleri bu adamı dikkate almıyor, dan dun konuşuyor diyordum. ama bence bunu bilerek yapıyor. hem kendi parti tabanında yer edinip liderliğe oynamaya çalışıyor, hemde provakatif tutumla hükümeti yanlışa sürüklemeye çalışıyor...
    Cevapla
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    zor günler... sn. başbakanın partiden önce, türkiyenin menfaatlerini düşüneceği sözüne inanıyoruz. iç-dış bu kadar baskıyı, bir ülke başbakanı zor görmüştür. almanya ve osmanlının 1. dünya savaşı sonrası ugradığı baskıları hatırlatıyor!. 1. dünya savaşının iç yüzünü anlatan eski siyonist benjmin freedman'ın konuşmasını incelemek iyi olur.......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...