AK Parti'den '2015 seçimini öne alma' hamlesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 2015 yılında yapılacak olan seçimlerin öne alınması için dikkat çektiği bir nokta var.

AK Parti'den '2015 seçimini öne alma' hamlesi
AK Parti'den '2015 seçimini öne alma' hamlesi
GİRİŞ 01.07.2012 07:54 GÜNCELLEME 01.07.2012 12:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Ana muhalefet ve muhalefet partilerinin düşüncesi, 'kış şartlarında değil de sonbaharda seçim yapılsın' ise o zaman yetkili organlarımızda bunu değerlendirir, TBMM'de bir anayasa değişikliğiyle seçimler öne alınabilir'' dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca Kocaeli'de düzenlenen ''2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı''nda konuşan Tanrıverdi, parti içinde yapılan bu toplantıların önemli olduğuna dikkati çekerek, toplantılar sayesinde parti üyelerinin bir birleriyle hasret gidermelerine vesile olduğunu söyledi.

Tanrıverdi, 2014 yerel seçimlerinin Türkiye açısından önemli olduğuna işaret ederek, bu seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanı'nı halkın seçeceğini hatırlattı. Tanrıverdi, ''Halkımızın seçeceği Cumhurbaşkanı'nın seçimine katkı vermemiz gerekiyor'' dedi.

Bu seçimlerin ardından 2015 yılında genel seçimlerin yapılacağını belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu:
''Gerçi biz, seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışan bir parti olarak her zaman seçime hazırız. Kimi zaman ana muhalefet partisinin milletvekillerinden ya da temsilcilerinden 'Mart'ta seçim mi olur'. Özellikle 2009 yerel seçimlerinde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin kış şartlarında dağa çarpıp vefat etmesiyle o zaman herkes 'Bu kış günlerinde seçim mi olur, son bahara alınmalıdır' diyordu.
AK Parti iktidarının döneminde seçimler her defasında zamanında yapılmıştır ve Türkiye'de böyle bir alışkanlık kazandırılmıştır. Dolayısıyla biz, süresinde yapılmasını isteriz. Ana muhalefet ve muhalefet partilerinin düşüncesi 'kış şartlarında değil de sonbaharda seçim yapılsın' ise o zaman yetkili organlarımızda bunu değerlendirir, TBMM'de bir anayasa değişikliğiyle seçimler öne alınabilir.''

Tanrıverdi, Anayasa değişikliği yapmadan seçimin öne alınmasının söz konusu olamayacağını dile getirerek, ''Anayasa değişikliği için de 367 garabeti var. Dolayısıyla bu garabet nedeniyle muhalefet partileri, ana muhalefet partisi birlikte olmadan bu seçimin öne alınması mümkün olamaz. Biz 'Seçim yarın' dense de hazır olduğumuzu gözlemliyoruz. Kimse bizi seçimden kaçıyormuş gibi değerlendiremez. Böyle bir düşünce söz konusu olursa yetkili organlarımızla bunu değerlendirebiliriz'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • iryah 11 yıl önce Şikayet Et
    zaten yaz ayında. oluyor 2011 haziran da idi . ee 2015 de haziranda yapılması gerekiyor zaten .belediye seçimleri için ise marttaydı yanılmıyorsam onlar geriye alınabilir belki. başlık hatalı geldi bana.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!