Ergin: Uzun süren yargılamalar kısalacak

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''3. Yargı Paketi''nin uzun süren yargılamaların kısaltılmasında, makul noktaya çekilmesinde önemli hizmetler vereceğine inandığını söyledi.

Ergin: Uzun süren yargılamalar kısalacak
Ergin: Uzun süren yargılamalar kısalacak
GİRİŞ 02.07.2012 14:32 GÜNCELLEME 02.07.2012 14:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

''3. Yargı Paketi''nin görüşmeleri sırasında, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, verdiği önergenin üzerinde konuşmasına ara vererek Sivas'ta ölenler için kürsüde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşu sırasında CHP'li milletvekilleri alkışladı.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın, dün, ''Bir eşeği bile seçebilecek nitelikte bir yargı yarattınız'' şeklinde ifadesinin bulunduğunu belirterek, eleştirilerde bulundu.

Tarhan da sataşmadan söz alarak, ''Bir kez daha anladım ki eğitim cehalete engel olmuyor. Bu söz, Adalet Bakanlığı'na yandaş yargıçların sözüydü. Bu bir simgeydi. Siz kitap okumadığınız için bunun ne anlama geldiğini çözememişsiniz'' dedi.

Tarhan, ''Sizin yargılamadan anladığınız şey, Habur ve çadır tiyatrolarıdır'' diye konuştu.

Tasarı üzerinde oyunu rengini belli etmek üzere söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''Bir milletvekili bunu zafer olarak niteledi. Bu tarihe bir Pirus zaferi olarak geçecektir'' dedi.

Hamzaçebi, konuşması sırasında laf atan bir milletvekiline ''saygısız, biraz dinle'' karşılığını verdi.

Hamzaçebi, beş dakikalık konuşması süresinin bitmesini ardından, mikrofonun kapanması üzerine konuşması bitmeden kürsüden inmeyeceğini kaydetti.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, ''İnmeyebilirsiniz. Maksadınız başkaysa ona bir sözün yok'' dedi. Yakut, daha sonra Hamzaçebi'ye ek süre verdi.

Tasarının kabul edilmesini AK Parti'li milletvekilleri alkışlarla karşıladılar.

Daha sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin bir teşekkür konuşması yaptı. Ergin, tasarının, iki tam gün,  kesintisiz çalışılarak yasalaşmasına katkı sunan milletvekillerine teşekkür etti.

Ergin, ''Bu yasanın uzun süren yargılamaların kısaltılmasında, makul noktaya çekilmesinde önemli hizmetler vereceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Ergin, teşekkür konuşması yaparken CHP'li milletvekillerinin Genel Kurul'dan çıktığı görüldü.

AK Parti'li milletvekilleri Ergin'i tebrik etti.

TBMM Başkanvekili Yakut da yasam yılının sonuna gelindiğini belirterek, milletvekillerine ve Meclis çalışanlarına teşekkür etti.

Yakut, saat 14.00 toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Daha sonra Genel Kurul, 14.00'de TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu Başkanlığında tekrar açıldı.

AA

YORUMLAR 1
  • semih öztürk 11 yıl önce Şikayet Et
    yalan. şike davası bitti ne kadarcık zamanda cübbeli ahmet hoca hala bekliyor neden işlerine gelmiyo çünkü ne olur bunların adalet anlayısından
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi