'Çarkçı Kemal' beraat etti

Yazar Süleyman Yeşilyurt, “Çarkçı Kemal” adlı kitabında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti

'Çarkçı Kemal' beraat etti
'Çarkçı Kemal' beraat etti
GİRİŞ 12.07.2012 07:31 GÜNCELLEME 12.07.2012 07:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hakim yazılanların ifade özgürlüğü kapsamında hazırlandığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren “Çarkçı Kemal” isimli kitapla yazar Süleyman Yeşilyurt’un “basın yayın yoluyla kendisine hakaret” ettiği iddiasıyla  suç duyurusunda bulunarak 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptıdılmasını istemişti.



Davanın dün görülen karar duruşmasında, Kılıçdaroğlu’nun avukatı İlsu Çatak’ın geç kalması tartışma konusu oldu. Sanık Süleyman Yeşilyurt ve avukatı Berrin Yeşilyurt duruma tepki gösterdi. Daha sonra söz alan davacı avukatı Çatak “Çarkçı Kemal” kitabının belgesiz ve iftiralarla dolu olduğunu savundu. Süleyman Yeşilyurt, kitabının içeriğinin belgelere dayandığını dile getirerek Kılıçdaroğlu’nun küçük torununu sigortaladığını belgeledik. Akyurt’taki 150 bin TL değerindeki villasını 15 bin TL olarak gösterdiğini belgeledik. Bunların dikkate alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Yeşilyurt, Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının somut iddiaları karşısında sessiz kaldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, daha önce PKK’lıların avukatıydı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun öz amcasının oğlu İbrahim Karabulut PKK’nın Hamburg sorumlusudur. Bunu dedim ancak hiçbir itiraz gelmedi. Beraatımı istiyorum. Çünkü ben araştırmacı gazeteciyim. Roman yazmıyorum.”

Kitap ifade özgürlüğü kapsamında

Kılıçdaroğlu’na “mezhepçi” dediği iddiasıyla cezalandırılmak istendiğini, ancak CHP mensubu ve aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun avukatı olan Şahin Mengü’nün de aynı suçlamalarda bulunduğunu anlattı. Avukat Berrin Yeşilyurt da kitabın kesinlikle hakaret içermediğini vurgulayarak, “Her şey kaynakçalarla belirtilmiştir. Her şey belgelere dayanıyor”dedi. Tarafları dinleyen hakim kitabın hazırlanmasını “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirdiğini belirterek Yeşilyurt hakkında beraat kararı verdiği açıkladı.

ERDOĞAN’A HAKARETTEN PARA CEZASI

YAZAR Ahmet Akgül yazdığı bir kitapta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret’ ettiği gerekçesiyle 11 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen Ahmet Akgül’ün ‘ABD’li siyonistler, AKP’li piyonistler’ adlı kitabına ilişkin davada hakim Hasan Gülver “demokratik bir eleştiri kapsamı dışında, tamamen küçük düşürme, rencide etmek” amacıyla kitabın kaleme alındığını, müşteki ile ilgili değişik yerlerde yayımlanan hakaret içeren olumsuz düşünce belirten yazı ve değerlendirmelerin kitapta bir araya toplandığını kaydetti.

STAR

YORUMLAR 3
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    işte adalet...!. adalet organlarımızın ve yargı organımızın bu kadar mükemmel ve eşitlikçi, üstün adalet veren bir şekilde verimli olarak çalışıyor olması beni gururlandırıyor helal olsun...! bir yazarı sırf gerçekleri açıklıor ve malum mahluk'u eleştiriyor diye dava açılması bağnazlık, gericilik ve edebi sanat düşmanlığıdır ve yargı en doğru kararı vererek bu rezaleti safdışı bırakmıştır. sayın yeşilyurta kitabından dolayı helal olsun diyor ve akgül denilen bağnazı korkaklığından ve milletin iradesine olan düşmanlığından dolayı kınıyorum...!
    Cevapla
  • İHSAN BULUT 11 yıl önce Şikayet Et
    düşünce özgurlugu mu?. kime karşi duşunce özgurlugu var burada hakaret et kufret birine düşünce özgurlugu olsun diyerine hakaret et kufret cezalandirilsin.olayin 2 boyutu var birde o kitabi okuyun sonra karar verin derim...
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    bence yanlış karar.. kişini basın özgürlüğü,ifade özgürlüğü vedüşünce özgürlüğü adı alrında kimse kimseye hakaret edemez. bu görüş yanlış ve sakattır.yalan haberlere yol açmaktır. bunlar cezasız kalmamalıdır diyorum. özgürlük, bir başkasının özgürlüğüne dokunmamaktır. dokunan cezasını çekmeli. manen veya bedenen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!