Bakan Şahin'den engellilere müjde!

Engellilerle ilgili sürecin AK Parti hükümetiyle birlikte başladığını dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engellileri sevindirecek açıklamalarda bulundu.

Bakan Şahin'den engellilere müjde!
Bakan Şahin'den engellilere müjde!
GİRİŞ 24.07.2012 12:16 GÜNCELLEME 24.07.2012 12:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, evde yaşlı ve engellilere bakım verenlere yönelik eğitimleri yakında başlatacaklarını bildirdi.

Bakan Şahin, engellilerle ilgili çalışmalar yürüten Canda Özür Olmaz Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ve beraberindeki dernek yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Şahin, kabulde yaptığı konuşmada, engellilerin sorunlarına yönelik çalışan dernek ve vakıflarla iş birliğini çok önemsediklerini vurguladı.

Anadolu Üniversitesi ile özellikle engelli ve yaşlı bakımı eğitimi üzerine protokol imzalandığını anımsatan Şahin, ''Evde bakım hizmeti verenler, çocuklarını ya da yaşlılarını bırakıp eğitime gelemiyorlar. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde bu konuda yetişmiş akademisyenler var. Bunlar eğitici eğitimlerini yaptılar ve tüm altyapıyı hazırladılar. TRT ile de görüştüler ve bu konuda bir eğitimi başlatacağız'' dedi.

Bakan Şahin, ailelerin görsel yolla evlerinden ayrılmadan eğitim alabileceklerini, e-sertifika sistemini de hayata geçireceklerini bildirdi.

-Gelecek ay 7 bin engelliye istihdam-

Engellilerle ilgili sürecin AK Parti hükümetiyle birlikte başladığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

''Rehabilitasyon, eğitim, sağlık hizmeti yoktu. Bu yıl özellikle erişilebilirlik ve istihdamla ilgili iki alan üzerinde çalıştık. Ağustosta 7 bin kişinin istihdamını sağlayacağız. Burada özellikle anne ve babaların pozisyonu çok önemli ama çocuklar şimdiye kadar hiçbir şekilde hayatın içinde olmadığı için öncelikler onlardı. Biz daha yeni anne ve babaları konuşabilecek duruma geldik. Bu kadar engellinin yaşamın içinde güçlü bir şekilde var olması gerekiyor.''

Şahin, engellilerle ilgili bir veri tabanının oluşturulması için TÜBİTAK ile çalışma başlattıklarını da söyledi.

-Engelli eğitimi için televizyon programı hazırlayacaklar-

Dernek Başkanı Öztürk ise dernek tarafından hazırlanan ''Türkiye'de Engelli Gerçeği-2012'' raporunu Bakan Şahin'e sundu. Engelliler üzerine 10 yıldır çalıştıklarını, bu konuda radyo, televizyon programları yaptıklarını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

''Özellikle engelli çocuk sahibi anneler ve babalar özellikle bakanlıktan çok ciddi destek bekliyorlar. Çünkü çok sıkıntılılar. 8,5 milyon engellinin 8,5 milyon annesi var. Marmara Üniversitesi'nin son yaptığı araştırmada yüzde 74'ünün çok depresif ve yüksek dozajda ilaç kullandığı ortaya çıktı. Genellikle boşanıyorlar. Bu büyük sıkıntıdır.''

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle engelli ailelerine yönelik eğitim verme projelerini anlatan Öztürk, bu konuda bakanlıktan destek istedi.

Mustafa Öztürk, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada da engellilere yönelik bir televizyon programının hazırlanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileriyle bir çalışma yapacaklarını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • fermanı tan 11 yıl önce Şikayet Et
    hizmet 3. kenetlenmiş toplumların başarısıdır bu topluma en gözde topluluk iran islam cunhuriyetidir kenetlenmiş iran halkı saddamla 5 senelik savaşta 1milyon insanını kaybettiği halde kanları üzerine islam medeniyetini kurdu butun dunya ya karşı savaştı mukemmel bir kıtle yetiştirmesini başardı işte ayakta kalmanın seyir yeri iran halkların ayakta kalmalarının en görkemli göstergesidir öncülerine sadıklarına saygı ile ayakta durmak lazım
    Cevapla
  • fermanı tan 11 yıl önce Şikayet Et
    hizmet 2. başkası yerime ölebbilir deyipte safahat ehli topluluk oluruz her vatandaşın kendınde başkalrına karşı içinde hıssedebileceği acısı olabilmeli topluluk olarak ferdi yaşayıp bananeci bir topluluk asker olamaz toplumuna karşı kendinde ferdi görev sahibi olamaz bu toplumun sınırsız ihtiyaçlarına cevap olamaz şımarmış toplum oluşumuna sebep olaur hele diyorumkı bu hal uzerine allah bize hasımlarımızla savaşı nasip etmesin savaş hukuk ve sabır dırayet meselesidir bırden sıcak hal uzerine kısa sureli değildir bu azm ve sabırla
    Cevapla
  • fermanı tan 11 yıl önce Şikayet Et
    hizmet 1. memleket insanlarının fedekar bir fert yapısının oluşması gerekir yoksa fedekar kendini bilen allah ı bilir stratejisinde yetişmeyen fertler nasıl doyar dunya haytı doyum elde edilmez her aldığı bir haktan sonra bir üst hak gözüne takılır ve bu bu şekılde vurdum duymaz bencil dunya halklarının acısını hısetmez tamamıyle istek ve ve arzunun bitmediği sersem bir ülke ve vatandaş oluşur hele öyle bir mılletten askerde çıkmaz niye öleyim
    Cevapla
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    engeller kaldırıldı artık...!. engellilerin engelli olmadığı ve onlara engelli diyenlerin engelli oldukları gerçeği ortaya çıktı artık...! sayın ak parti hükümetine ve de sayın aile ve sosyal politikalar bakanı fatma şahin'e helal olsun diyorum..! engelli insanlarımıza yapılan zulümlerden sonra 10 yıldır yapılan düzeltmeler, yenilikler, reformlar, destekler ve yardımlar ve de engelli kardeşlerimize yapılan istihdamalr sayesinde hem engeller ortadan kalkıyor hem de sayın ak parti hükümetinin güçlü kapsayıcılığının kanıtlarını daha da iyi bir şekilde gün yüzüne çıkarıyoruz...! tüm engelleri tamamen ortadan kaldıran ve pürüzleri gideren sayın hükümetimize helal olsun yüce allah başımızdan eksik etmesin onları...!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor