O bir kahraman, tek başına darbeyi önledi!

Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ün geçtiğimiz hafta yaptığı tanıklığı değerlendiren Ergenekon soruşturmasını başlatan savcı Zekeriya Öz, “O bir kahraman, tek başına darbeyi önledi” dedi.

O bir kahraman, tek başına darbeyi önledi!
O bir kahraman, tek başına darbeyi önledi!
GİRİŞ 06.08.2012 06:40 GÜNCELLEME 06.08.2012 14:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul’da Kaçakçılık ve Narkotikten sorumlu Başsavcı Vekili olarak görev yapan Zekeriya Öz, geçen haftaya damga vuran Hilmi Özkök’ün ‘tanıklılığını’ değerlendirdi.

DEMOKRASİ KAHRAMANI

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya’nın, Bahçeşehir Üniversitesi’nin iftarında karşılaştığı Savcı Zekeriya Öz, Özkök için “Çok dirayetli biriymiş. O dönem bize anlatmıştı. O karargahta tek başınaydı. Karşısındakiler blok olarak hareket ediyordu. Darbeyi tek başına önlemiş oldu. Demokrasi kahramanı.” dedi.

YENİÇERİ İSYANI GİBİ ORDUDA BÖLÜNMEDEN KORKUYORDU

Küçükkaya’nın bugünkü köşe yazısında aktardıklarına göre Savcı Öz, İzmir’de tanık olarak ifadesini aldığı Özkök Paşa’nın ısrarla vurguladığı noktalara şöyle dikkat çekti: Silahlı Kuvvetler’i koruyor ve yıpranmasını önlemeye çalışıyordu. Hep bir Yeniçeri isyanı gibi orduda disiplinsizlik ve bölünmeden korktuğunu söylüyordu. Tepkileri, bu bilinçle çıkmış. Özkök’ün o dönem yaptıklarını anlamak için bunu bilmek gerekiyor.

İsmail Küçükkaya'nın yazısını özgün kaynağından okumak için tıklayınız

YORUMLAR 11
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    heykelini dikelim. fazlasıyla hakediyor, en azından o bir demokrat, didatör veya yandaşı değil.
    Cevapla
  • Yusuf Kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    yaradana kurban. belki bir darbe teşebbüsü olurdu. ama bilinmeli ki bundan en fazla ergenekoncu - darbeciler zarar görürdü. milletimiz uyandı. darbecilere prim de vermez. evet te demez.
    Cevapla
  • ziya retçi 11 yıl önce Şikayet Et
    savcı öz çok şükretsin ki. van savcısı ferhat sarıkaya gibi hayatı zindana çevrilmedi.
    Cevapla
  • Abdullah Öz 11 yıl önce Şikayet Et
    amerika da cumhuriyetçi ve şahin ve neoconların kaybetmesi,. demokratların ve obamanın kazanması da mutlaka hesaba katılması gereken konudur....cenab-ı allah dilerse,bir şekilde oluyor işte...çetelere boyun eğmeyen hükümetimiz,cenab-ı allah dan sonra,her zaman birinci faktördür...minnet ve şükranlarımız hükümetimize de tabi ki...
    Cevapla
  • Abdullah Öz 11 yıl önce Şikayet Et
    darbelere dur de: haklısın tabii ki,. siyasi irade var ki, sn. hilmi özkök daha cesur olabiliyor...milletin iradesi siyasi iradeyi oluşturmuş...siyasi irade milletin emrinde olmuş...tabi ki böyle...darbelerin önlenebilmiş olmasının birinci faktörü hükümetin duruşudur,tabi ki...ama,çok büyük katkılar olmuştur hükümetimize,türkiye'de...bürokrasiden de,medyadan da,internet medyasından da...sn. hilmi özkök askeri bürokrasinin tepesindeydi....hakkını da teslim edelim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti