AK Parti'de tüm gözler bu dev ankette!

Türkiye, 2014 Köşk senaryolarını tartışadursun AK Parti'de daha öncelikli bir adaylık telaşı var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden önce yapılacak yerel seçimler için nabızlar atmaya başladı.

AK Parti'de tüm gözler bu dev ankette!
AK Parti'de tüm gözler bu dev ankette!
GİRİŞ 07.08.2012 11:38 GÜNCELLEME 07.08.2012 14:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

AK Parti, şimdiden aday profilini oluşturmaya başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı araştırması yapılıyor. 81 ilin yanı sıra nüfusu 20 bini aşan bütün ilçelerde anket yapılıyor.

AK Parti'de bütün gözler bu ankette. Sadece Kadir Topbaşve Melih Gökçek değil 3 dönem kuralı gereği milletvekilliği sona erecek şöhretli bakan ve milletvekilleri de sonuçları bekliyor. Tam 350 bin kişi üzerinde 'memuniyet' araştırması yapılırken, "Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusu da yöneltiliyor.

Dikkat çekici bir nokta daha var. Sadece AK Parti'li değil, CHP , MHP , BDP'li başkanların yönettiği belediyeler de araştırma kapsamında.

Bakanları da ilgilendiriyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'yeşil ışık' yakmasıyla belediye seçimlerinin 2013 sonbaharında yapılma olasılığı güçlendi. Yerel yönetim seçimleri AK Parti için farklı bir öneme sahip. Sandıktan çıkan sonuçlar cumhurbaşkanlığı seçimi için gösterge olacak.

Üç dönem kuralı gereği AK Parti'de Bülent Arınç , Binali Yıldırım, Ali Babacan dahil 70 civarında isim milletvekili adayı olamıyor. Bu isimlerden bazılarının belediye başkan adayı olması gündemde. Anketin sonucu adaylık düşünen AK Parti'nin şöhretli isimlerini de yakından ilgilendiriyor.

AK Parti'nin bu kapsamlı araştırmasını partiye düzenli anket hizmeti veren 3 kamuoyu şirketi (Pollmark, Anar, Denge) birlikte yapıyor. Ankette, mevcut belediye başkanlarının hizmetlerine yönelik detaylı sorular bulunuyor. "İcraatlardan memmun musunuz?", "Hangi icraatları başarılı ve ya başarısız buluyorsunuz?" sorusu kaldırımdan çevre düzenlemesine, kanalizasyondan sosyal belediyecilik hizmetine kadar bütün icraatlar için soruluyor. Kamuoyu yoklamasında, bir de ucu açık soru var. 'Kimi belediye başkanı görmek istersiniz?" sorusuyla ilçe ve iller için gönülden geçen isimleri yazmaları isteniyor. Böylece, illerde öne çıkan isimler belli oluyor. Bazı bakan ve milletvekillerinin 'belediye başkan adayı' algısı da ölçülüyor.

Başbakan Erdoğan'ın bizzat ilgilendiği anketin sonuçları sır gibi saklanacak. AK Parti'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin Radikal'e verdiği bilgilere göre anketin ay sonuna kadar bitmesi bekleniyor.

Anket sonuçları daha sonra Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında müzakere edilecek. MYK'da ele alındıktan sonra ise bölge milletvekilleri ve belediye başkanlarına iletilecek. Tanrıverdi, "Yaptığımız bu çalışma ile belediye başkanlarının performansını ölçüyoruz. Anketten çıkacak sonuçların aday belirlemeye etkisi olur" dedi.

RADİKAL

YORUMLAR 21
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    anketlerin sebebi. anketler vatandaşın beynini yıkamak için yapılır. çoğu kimse oyunu verdiği parti seçimi kazanamasa,o bölgede seçilen partiye oy az çıkarsa o bölgeye hizmet gelmiyeceğinden korkar.esnaf bulunduğu bölgede seçilen partiye az oy çıkarsa zabıtanın üstüne geleceğinden,çalışan oyların bölünüp ,yönetime gelecek bir parti çıkamayıp,koolisyon hükümeti,yada çıkacak bir krizden korkar.kimisi karışıklık çıukacağından ,düzenin bvozulacağından korkar. bu yüzden çoğuları kazacak partiye oy verir istemesede. ve bunun için seçmeni yanılmak,oy toplamak maksatlı anketler yapılır.
    Cevapla
  • Kemal SARI 11 yıl önce Şikayet Et
    tövbe. cahillik ederek akp ye daha önce oy verdim ve şimdi özür diliyorum hatay da hizaya çekilen ve vekil çocuna oyuncak yapılan sonrada başbakanın benim gençlik kolu başkanım diye sahip ve destek çıktığı akp li vekil çocukları gerçeni göremediğim için, askere yan gelip yatan demesine rağmen, öğretmene ne kadar çalışıyor, polise yaygaracı ve sadece imamlarına ve partililerine sahip çıkan akp gerçeğini göremediğim için ülkemden özür dilerim. uludere kaçakçılarına 130 bin şehit polis ve askerine 30 bin tl veren akp ye tövbe. bayramlarda çalışan imamlara kat kat mesai ödeyen, bayramlarda çalışan diğer asker polis sağlık vb çalışanları adam yerine koymayan akp ye tövbe hemde tövbeler tövbesi bir daha...
    Cevapla
  • Emre Genç 11 yıl önce Şikayet Et
    bir öğretmen olarak.... bu hükümet döneminde daha önce getirilen meb bakanlarına sabrettik ama sonuncusuna tahammül etmek mümkün değil. işin içinde olmayan aklı kıtlar zannederler ki meb'i adam ediyor. personelini hiçe sayan, her fırsatta yerden yere vuran, görüşünü önemsemeyen bir patronun yanında çalışabilir miydiniz ? işten kaytaranlar bu işin hakkını verenler olabilir ancak bunu genele maletmek ve aba altından sopa göstererek bir şeyler yapmaya çalışmak ancak yetersiz insanlara has bir durum ki zaten meb'e işinin ehli kimseyi getirmediler. yapılan 10 iyi için bir kötü görmezden gelinir mi? gelinir kardeşim eğer görmezden gelmezsen bir sonraki sefer hadlerini hiç bilmezler.
    Cevapla
  • zafer kıran 11 yıl önce Şikayet Et
    değer hizmet karşılığımı. eğer öyle olsa pkk nın elebaşı bebek katili abd maşası katile mahsus yanında dahiliye mütehasssı tv si çamaşır makinesi olmaz tsk inin şerefli paşalarına uyduruk suçlarla isnat edip leğende çamaşır yıkıtılırmı.yani rey hizmet karşılığı olmaya blir.
    Cevapla
  • ali aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    exalted güzel kardeşim. exalted kardeşim akp ye oyvermem demişsin sebep terör şimdi akp yani tayip erdoğan güzel işler yaptığı için terör var buna inan pkk yı kuran devletin içinden bir çete yıllardır pkk la mucadele adı altında oyalandılar silah kacakcılığı uyuşturucu kacakcılığı yapıldı dürüst vatandaş dürüst asker ve polis memurun dışında herkes cebini doldurdu tüm sahtekarlar hayinler çeplerini doldurdu şimdi istediklerini yapamıyorlar halkın gözünde tayyip erdoğanın itibarını düşürmek için olan gücleriyle terör yapıyorlar sen ister oy ver ister verme olay bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!