TBMM'de bu hafta görüşülecek konular

Meclis, bu hafta yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin Anayasa Değişiklik Teklifi için mesai yapacak.

TBMM'de bu hafta görüşülecek konular
TBMM'de bu hafta görüşülecek konular
GİRİŞ 07.10.2012 12:30 GÜNCELLEME 07.10.2012 12:30

Genel Kurul'da teklifin ilk turu 9 Ekim Salı günü, ikinci turu ise 12 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Genel Kurul'da 10 Ekim Çarşamba günü, görüşmeleri yarım kalan Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı ele alınacak.

TSK unsurlarının Irak'ın, PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesiyle mücavir alanlara gönderilmesine ilişkin TBMM tarafından verilen izin süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi ise 11 Ekim Perşembe günü görüşülecek

Cuma günü, CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensorunun görüşmeleri de yapılacak.

Genel Kurul, Salı günü saat 15.00'de çalışmalarına başlayacak ve bitime kadar çalışacak. Çarşamba günü 14.00-20.00 saatleri arasında, Perşembe günü ise Başbakanlık Tezkeresi'nin görüşmelerinin tamamlanmasına kadar mesai yapacak.

Genel Kurul, bu hafta Cuma günü de toplanacak. Cuma günü, 14.00'de başlayacak olan Genel Kurul, Anayasa Değişiklik Teklifi ve Davutoğlu hakkında verilen gensorunun görüşmelerinin tamamlanmasına kadar çalışacak.

-Komisyonlar-

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, çalışmalarına bu hafta da devam edecek. ''27 Mayıs-12 Mart Alt Komisyonu'', 12 Eylül Alt Komisyonu'', ''28 Şubat-27 Nisan Alt Komisyonu'', eski bakan, vali, savcı ile gazetecilerin de aralarında bulunduğu bazı kişileri 8-12 Ekim günleri arasında dinleyecek.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Apaydın Kampı ile 2 kampta yaptığı incelemelere ilişkin raporun da aralarında bulunduğu 4 raporu, 10 Ekim Çarşamba günü görüşecek. Komisyon, 11 Ekim Perşembe günü ise Silivri, Şanlıurfa, Mardin ve Kızıltepe cezaevlerinde yaptığı incelemelere ilişkin raporlar için mesai yapacak.

Dışişleri Komisyonu, 10 Ekim günü, bazı uluslararası anlaşmalara ilişkin tasarıları ele alacak.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, 10 Ekim günü yapacağı toplantıda, bu yasama döneminde kurulacak alt komisyonları belirleyecek, çalışma planını ve gruplarını oluşturacak.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı, 10 Ekim günü görüşecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, 10 Ekim günü, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının araştırılmasına ilişkin araştırma Komisyonu'na sunum yapacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz