Gül, Türk Konseyi bayrağını göndere çekti

Türk Konseyi Birliği bayrak çekme törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın birçok kıtasında ve bölgesindeki konseyler varsa bu da bizim en tabii hakkımızdır" dedi.

Gül, Türk Konseyi bayrağını göndere çekti
Gül, Türk Konseyi bayrağını göndere çekti
GİRİŞ 12.10.2012 20:05 GÜNCELLEME 12.10.2012 20:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Nasıl dünyanın birçok kıtalarında birçok bölgelerinde çeşitli konseyler, çeşitli birlikler varsa, bu da bizim en tabi hakkımızdır. Tarih boyunca gelen beraberliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz, ana yurtlarımız bunların hepsi bugün ki, kültürel dünyada bir araya gelip dayanışma göstermesi en tabi hakkımızdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Konseyi Birliği Bayrak Çekme Törenine katıldı. 2009 Yılında, Nahçıvan'da imzalanan anlaşma sonucunda kurulan Türk Konseyi'nin Bayrak Çekme Töreni'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazer Bayev ile davetliler katıldı.

Türk Konsey'in kuruluş aşaması hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "2009 yılında, çok büyük bir tarihi kararı Nahçıvan da almıştık. Sayın Nazer Bayev, Sayın Aliyev, ve ben hep beraber, uzun yıllar düzensiz bir şekilde Türkçe konuşan devletler topluluğu diye toplanan bir ruhu tarihi anlaşmayla 2009 yılında Nahçıvan'da imzalayarak o zaman hep beraber Türk Konseyi ismini verdik ve 2009 yılında biz, Türk Konseyini kurduk. Bundan 2 ay önce Bişkek'te de bütün anlaşmaları imzaladık. Bu devletler, karşılıklı birbirine sevgi, saygı, eşitlik çerçevesinde büyük bir dayanışma gösterme azmindedir. Nasıl dünyanın birçok kıtalarında birçok bölgelerinde çeşitli konseyler, çeşitli birlikler varsa, buda bizim en tabi hakkımızdır. Tarih boyunca gelen beraberliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz, ana yurtlarımız bunların hepsi bugün ki, kültürel dünyada bir araya gelip dayanışma göstermesi en tabi hakkımızdır" dedi.

Nazarbayev'in sürece önemli katkılarının bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu gün bu noktaya gelmemizde Türk dünyasının aksakallı Sayın Nazer Bayev'in çok büyük katkısı olmuştur, çok büyük desteği olmuştur. Tekrar söylüyorum bu bizim en tabi hakkımızdır. Önce kültürel, ekonomik, siyasi, savunma konuları, bütün bunlar çok geniş sahalardır.

İşbirliği yapabilmemiz için, bütün bu sahalarda karşılıklı saygı, sevgi ve eşitlik çerçevesinde, gayet şeffaf bir şekilde dünyaya açık bu dayanışmayı göstereceğiz. Ve bunla da çok azimliyiz. Çünkü Türk halkı bizden bunu bekliyor ta anayurdumuzdan en batıya Türkiye ye kadar. İşte bu dayanışma neticesinde daha güçlü hale geleceğiz. Daha zengin hale geleceğiz, hepimiz hak ve hukukumuzu daha iyi koruyacağız ve nihayet ve şüphesiz ki büyük Türk milletine gurur kaynağı olacağız" diye konuştu.

Türk Konseyi Bayrak Çekme Töreni'ne katılan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazer Bayev ise "Bugünkü sevincimiz her daim olsun, böyle birleşmeler hep olsun, Türk birliği daim olsun" dedi.
Türk Konseyi Bayrak Çekme Töreni'nin ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindekiler Türk Konseyi binasından ayrıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Aykiri ve Icten 11 yıl önce Şikayet Et
    bu bayragi benimseyelim, benimsetelim.. ınternetten bulun, sembolunuz, avatariniz olarak kullanin, alin evinize, odaniza asin.
    Cevapla
  • HARPUTLUM23 11 yıl önce Şikayet Et
    zamanı gelmıstı. dunyada ozelliklede bizimde bulundugumuz ortadoguda istikrarsizlik ve belirsizlikler surerken uyesi oldugumuz nato ve muttefiklerimiz bize islerine gelmedimi sirtini donup yalniz biraktigi bir ortamda turki devletleri rusyanin etkisinde kurtarip birlesmenin zamani gelmusti coktan bizim kendi milletimizden baska dostumuz yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi