BDP'li Önder'den Bakan Şahin'e şiir

BDP'li Sırrı Süreyya Önder, TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin için yazdığı şiiri okudu. Önder'in 'ironik' şiiri Bakan Şahin dahil kuruldaki tüm milletvekillerini güldürdü.

GİRİŞ 21.11.2012 04:34 GÜNCELLEME 21.11.2012 09:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesini gündeme alınıp alınmayacağı görüşüldü.

Görüşme sırasında ironik ve esprili bir konuşma yapan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'teki havayı yumuşattı.

Açlık grevindeyken memleketin halini düşündüğünü ve kendilerinde bir nedamet hasıl olduğunu ifade eden Önder, ''Sayın İçişleri Bakanı'nın bugüne kadar aldığımız günahları için özür diliyoruz'' dedi.

Önder ardından Bakan Şahin için yazdığını şu şiiri okudu: ''Kurbanım kalın kaşına, taç yakışan başına/Bir gün görmesem ey İdris Naim, yanarım ataşına.''

Şiiriyle Bakan Şahin dahil olmak üzere ve kuruldaki milletvekillerini güldüren Önder, "Şahin'in varlığı bütün yurttaşlar için büyük bir umut kaynağı. Çünkü herkes 'Sayın Şahin İçişleri Bakanı olduysa ben de her şey olabilirim' duygusu veriyor. Bir cumhuriyetin bunu başarmış olması az bir şey mi" diye konuştu.

İllerin düşman işgalinden kurtuluşu törenlerinde temsili düşman kuvvetlerinin yenilgiye uğratıldığını anlatan Önder, şöyle konuştu:

''İçişleri Bakanlığı da bu Cumhuriyet Bayramı'nı böyle bir etkinlikle kanunileştirmek istemiştir. Ne kötülük var bunda Temsili düşman olarak da CHP'lilerden daha münasibini zor bulursunuz. Çünkü BDP'lilerin temsiliyeti kalmamış, direkt düşman oldukları için geriye siz kaldınız. Diyarbakır'da pahalı TOMA'lardan özel karışımlı sular evlerin içine sıkılıyor. Hangi CHP belediyesi, vilayeti böyle bir hizmet yaptı Asıl gensoru verilecek olan sizsiniz.''

Şahin hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınması Genel Kurul'da kabul edilmedi. 

YORUMLAR 3
  • MURAT İNCE 11 yıl önce Şikayet Et
    seni seviyoruz gönül adamı sırrı abi .... inadına seni seviyoruz sırrı abi seni sevmeyen ölsün kıskananlarda çatlasın.... :))))))))))))
    Cevapla
  • Mehmet Yenici 11 yıl önce Şikayet Et
    unutmadık!. seçim bürondan yığınla molotof kokteyli çıktığını unutmadık. senin gibilerden milletvekili olması dünya tarihi için ibret verici bir hadise...
    Cevapla
  • mavi ateş 11 yıl önce Şikayet Et
    bitirecek. bakan şahine nasip olacak pkk nın bitmesi buda bazılarına kapak olacak arkandayız sayın bakanım karabüklüler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam