Kabinedeki revizyonla ilgili ilk tepkiler

Ak Parti hükümetindeki 4 bakanın değişmesiyle ilgili gazetecilerden peş peşe değerlendirmeler geldi. Bazı gazeteciler hükümetin yürüttüğü yeni sürecin bakanların tespitinde önemli rol aldığını ileri sürdüler.

Kabinedeki revizyonla ilgili ilk tepkiler
Kabinedeki revizyonla ilgili ilk tepkiler
GİRİŞ 24.01.2013 19:09 GÜNCELLEME 24.01.2013 19:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinden sonra İçişleri, Sağlık, Kültür ve Turizm ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na yeni isimleri ataması gerçekleşti.

Atalarla ilgili gazetecilerden peş peşe açıklamalar geldi. Akşam Gazetesi Genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya,  İçişleri Bakanı Şahin'in çıkışlarının çok sivri olduğunu ve geldiği günden beri belirli kesimlerin tepkisini çektiğini belirtirken Muammer Güler'in Mardin Milletvekili olması dolayısıyla  özellikle müzakere sürecine ilişkin önemli bir isim olacağını söyledi. 

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, yeni seçilen isimlerin çok dikkatli seçildiğini, yumuşamaya yönelik bir adım atıldığını özellikle Mumammer Güler ve Nabi Avcı'nın kendi bakanlıklarına yönelik eleştirilere nokta koyacağını dile getirdi.

Yeni bakanlar içersinde Mehmet Müezzinoğlu ile Ömer Çelik'in ise Başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isimler olduğunu Müezzinoğlu'nun sağlık sektörünün içinde yer aldığına dikkat çekildi.

 Radikal Gazetesi yazarı Akif Beki,8 bakanlıkta değişiklik beklediğini,dar kapsamlı bir kabine revizyonu olduğunu dile getirirken, kabine değişimine ilişkin kararın daha önce alındığını, Mehmet Müezzinoğlu'nun bakanlık için ilk akla gelen isim olmadığını ancak Başbakan'ı çok iyi tanıdığını söyledi. 

Baki, Ömer Çelik'in hemen her kabinede olacak şeklinde isminin geçtiğini nihayet bakanlığa getirildiğini söyledi.Beki, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in daha çok gafları ile kamuoyunun gündemine geldiğini yerine gelen isim olan Muammer Güler'in herkesin kabul edebileceği bir isim olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • A. Selahi KÜRELİ 11 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun!... sağ. bak. gidişine ülkem ve vatandaşım adına çok üzüldüm. sayın akdağ'ın başkanlığından bu yana devlet hastanelerinde vatandaş insanca muamele görmeye başlamıştı. artık hastalar özel muayenehanelere gitmek için dayatılamıyordu. bu uygulamadan en çok üniversite hocaları rahatsızdı. sanırım sayın akdağ'ı bakanlıktan eden bu hocaların lobisi çok etkili olmuştur. zavallılar vatandaşa epey bir zamandır soyup soğana çeviremediler. son sözüm yazıklar olsun birkaç hocanın rahatsızlığını dikkate alıp, 70 milyonun memnuniyetini hiçe sayan zihniyete!..
    Cevapla
  • ŞAFAK NARBAY 11 yıl önce Şikayet Et
    prof. dr. recep akdağ'a kalbi teşekkür.... gerçekleştirilen kabine değişikliği içinde hiç beklemediğim ve üzülerek karşıladığım sağlık bakanı sayın prof. dr. recep akdağ ile ilgili olarak yapılan değişikliktir. sayın akdağ bu ülkenin sağlık kaderinin ve tarihinin olumlu yönde değişmesine katkıda bulunmuş, son derece çalışkan ve işini çok iyi bilen ve de yapan bir bakandı. kendileri bakan olmadan önce bu ülkenin sağlık altyapısının nasıl olduğunu herhalde hatırlatmaya gerek yok. oysa bugün gelinen noktada türkiye cumhuriyeti devleti artık sadece kendi ülke insanı için değil tüm yakın ülkelerin insanları açısından da bir sağlık üssü haline gelmiştir. ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak bu ülkenin sağlık altyapısını ve işleyişini insanımıza yaraşır hale getirmek için büyük bir özveri ile çalışmış sayın prof. dr. recep akdağ'a en kalbi duygularla teşekkürlerimi sunuyorum. sizi arayacağız...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim