Taşeron işçilerin sorunlarının araştırılmasını istedi

CHP, taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması için Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Taşeron işçilerin sorunlarının araştırılmasını istedi
Taşeron işçilerin sorunlarının araştırılmasını istedi
GİRİŞ 27.02.2013 15:30 GÜNCELLEME 27.02.2013 15:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, ülke genelinde gerek kamuda gerekse özel sektörde ağırlıklı bir istihdam biçimine dönüşen taşeron işçiliğin, özlük hakları ve yaşam güvencesi açısından büyük dengesizlikler ve sorunlar yarattığını ifade etti.

Taşeron usulle işçi çalıştırmanın bir istihdam biçimi olarak tümüyle kaldırılmasına, işçilerin taşeron usulle çalıştırıldıkları süre boyunca uğradıkları hak kayıplarının karşılanmasına dönük yasal ve idari çalışmaların ön hazırlıklarının yapılması gerektiğini dile getiren Öz, yerel yönetimlerin hizmet satın aldığı taşeron firmalarda çalışan işçilerle kadrolu çalışanlar arasında da maaş ve sosyal güvence açısından uçurumlar doğduğunu belirtti.

Öz, ''İstihdamda taşeron işçi statüsünde çalıştırılan emekçilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, ailelerinin sosyal ve ekonomik taleplerinin karşılanması, taşeron işçi çalıştıran yerlerde çalışma koşullarına dair denetimlerin artırılması için bir an önce adım atılması ve yaşanan insan hakları ihlalleri önlenmelidir'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • MUSTAFA YILDIRIM 11 yıl önce Şikayet Et
    sakine hanım bu iş olumlu sonuçlanırsa çok dua alırsınız. inşallah meclis bu işi kulak ardı etmez,Türkiyenin en büyük sorunlarından biri bu derhal çözülmesi lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?