Tango kullanıcıları dikkat!

Akıllı telefonlarda ücretsiz görüntülü ve sesli görüşme imkanı sağlayan Tango programda güvenlik açığı tespit edildi.

Tango kullanıcıları dikkat!
Tango kullanıcıları dikkat!
GİRİŞ 29.08.2014 17:28 GÜNCELLEME 29.08.2014 17:29

Akıllı telefonlar üzerinden ücretsiz görüntülü, sesli ve yazılı iletişim kurmaya yarayan Tango'da önemli bir güvenlik açığı tespit edildi.

Dünya'da milyonlarca kullanıcısı bulunan programın web üzerinden çalışan uygulamasında, herhangi bir numara girilerek rehberlere ulaşılabiliyor. Kullanıcıların kayıt esnasında gerekli düzenlemeleri yapmaması nedeniyle oluşan açık sayesinde, hangi telefon numarasının kimin rehberinde kayıtlı olduğu görülebiliyor.

Windows üzerinden girilebilen uygulamada herhangi bir numara girilerek kayıt yapılabiliyor. Masaüstü telefon numaraları dahi kullanılarak girilen kayıtta sorgulama kısmına girildiğinde, o numarayı kimlerin kullandığı ortaya çıkıyor. Rehber röntgenciliği olarak adlandırılan güvenlik açığıyla ilgili sosyal medyada da uyarılarda bulunuldu. Konuyla ilgili forum açılarak kullanıcıların dikkat etmesi istenildi.

Tango'daki açık nedeniyle ticari ilişkiler, siyasi ve özel bağlantıları bulunan kişilerin mahrem ağlarının deşifre edildiğine dikkat çeken güvenlik uzmanları, bu tür uygulamaların güvenilirliğini bir daha gözden geçirmemiz gerektiğini ifade ediyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor