Twitter mobil iş kuranlara 5 altın tavsiye

Mobil uygulamalar geleceğinde etkili olmak isteyen Twitter, başarılı bir mobil uygulama geliştirmek için bazı tavsiyelerde bulundu.

Twitter mobil iş kuranlara 5 altın tavsiye
Twitter mobil iş kuranlara 5 altın tavsiye
GİRİŞ 28.10.2014 10:17 GÜNCELLEME 28.10.2014 10:17

Twitter geçen hafta San Francisco’da Twitter Flight adını verdiği ilk mobil geliştirici konferansını düzenledi. Şirketin CEO’su Dick Costolo da etkinliğin başında sahne alarak hata düzeltmeleri, hayran kitlesi oluşturma ve başarılı bir uygulama geliştirmede karşılaşılabilecek zorluklardan bahsetti.

5 ÖNEMLİ TAVSİYE

Costolo; ‘‘Amacımız Twitter için en iyi olanı değil, geliştiricilerin nasıl daha verimli olacağını bulmak olacak’’ diye konuştu. İşte bu etkinlikte mobil uygulama geliştirenlere verilen tavsiyeler;

1-ÇÖKME RAPORLARINI ANALİZ EDİN

Eğer uygulamanız çökerse bu sadece sorunu yaşayan kullanıcıyı etkilemekle kalmayacaktır. Kullanıcı uygulama mağazasında 1 yıldız verdiği takdirde bu durum tüm işiniz için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

2-KULLANICI GERİ BİLDİRİMLERİNİ ALIN

Uygulamanızı Apple veya Android mağazasında yayınlanmadan önce gerçek insanların yeterince denediğine emin olmalısınız. Beta testleri bunun içindir.

3-BİR BÜYÜME PLANI BELİRLEYİN

Başarılı bir uygulama geliştirmekte onun nasıl daha çok kullanıcıya ulaşacağını ve kullanıcıları nasıl içeride tutacağını belirlemek hayati önem taşır.

4-UYGULAMANIZDAN PARA KAZANIN

Fabric, MoPub ile yaptığı partnerlik ile geliştiricilere uygulamalarından para kazanma şansını sunuyor. Hizmetleri arasında direk reklamları yönetme, en yüksek getirili reklam ağını seçme ve reklam verenlerin uygulamalar üzerinde reklam göstermek için teklifler verdiği MoPub marketinde yer alma imkanı sağlama bulunuyor.

5-KAYIT OLMAYI KOLAY HALE GETİRİN

Mobil uygulamalar üzerinden kayıt olmak için e-posta adresi ve şifre istemek en temel yöntem olsa da bu şifreleri daha sonra hatırlamak oldukça zor hale geliyor.Facebook ve Twitter hesaplarıyla giriş yaptırma yavaş yavaş popülerleşmeye başlasa da kişisel bilgilerini paylaşmaktan bıkan kullanıcılar bunu tercih etmeyebiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü