"Facebook ve Twitter teröre yardım ediyor"

İngiliz hükümetine bağlı Dijital İletişim ve İstihbarat Kurumu GCHQ'nun başkanı, Facebook ve Twitter'ı terörizme yardımcı olmakla suçladı.

"Facebook ve Twitter teröre yardım ediyor"
"Facebook ve Twitter teröre yardım ediyor"
GİRİŞ 04.11.2014 13:31 GÜNCELLEME 04.11.2014 13:32

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'a bir makale yazan İngiliz istihbarat şefi Robert Hannigen, terör ve suç örgütlerinin "kumanda ve kontrol ağı" olarak sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'ı kullandığını iddia etti.

İngiliz Dijital İletişim ve İstihbarat Kurumu GCHQ Başkanı Robert Hannigen, ABD merkezli Facebook ve Twitter'ın "özel hayatı koruma" gerekçesiyle, istihbarat örgütleriyle bilgi paylaşmaya yanaşmadığını söyledi.

Terör ve suç örgütlerinin "özel hayatı koruma" gerekçesinden faydalanarak, Facebook ve Twitter'ı "kumanda ve kontrol ağı" olarak kullanmaya başladığını iddia eden İngiliz istihbarat şefi Robert Hannigen, Facebook ve Twitter'ın "rahatsız edici bu gerçek"le yüzleşme zamanının artık geldiğini belirtti.

'YAPTIRIM GETİRİLMELİ' 

Özel hayatın "mutlak hak" olmadığını savunan İngiliz istihbarat şefi Hannigen, işbirliği yapmaya yanaşmayan ABD teknoloji şirketleri Facebook ve Twitter'a yasal düzenlemelerle sınırlandırma getirilmesi gerektiğini söyledi.

Hannigen, İngiltere'nin üzerinde çalıştığı yeni yasanın, teröristleri izleme ve takip etme yetkisini istihbarat birimlerine vermesi gerektiğini de ileri sürdü.

GCHQ, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'yla birlikte yasadışı dinleme yapmakla suçlanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'