İşte Twitter'daki paralel yapının köstebeği

Paralel yapının Twitter’daki köstebeği Ayna programında deşifre oldu.

İşte Twitter'daki paralel yapının köstebeği
İşte Twitter'daki paralel yapının köstebeği
GİRİŞ 06.04.2015 12:50 GÜNCELLEME 06.04.2015 18:00
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Samanyolu TV’deki ‘Ayna’ adlı programın yapımcısı Saim Orhan, Twitter’in San Francisco’daki merkezinde çalışan Türk mühendis İbrahim Okuyucu tarafından ağırlandı. Twitter'ın kalbinde çalışan Okuyucu ise paralel yapının sözcüsü Fuat Avni ile Twitter’da birebir görüşüyor. 

BİLGİLERİ PAYLAŞMAYIZ 

Okuyucu Twitter adresinden bir yandan hükümete hakarete varan sözler söylüyor. Bir yandan da Paralel yapının yayın organı Sunday’s Zaman’a verdiği röportajda Fuat Avni’nin kullanıcı bilgilerinin Türk hükümetiyle paylaşılmayacağını söylerek Akşam'ın ortaya çıkardığı Fuat Avni adlı hesabın Emre Uslu olduğu ve CHP Milletvekili Umut Oran’la kanun dışı yazışmalarıyla ilgili soruşturmada Twitter'in takınacağı tutumun tarafsızlığını gölgeliyor.  

DOĞRUDAN YAZIŞIYOR 

Paralel yapıya yakın televizyon kanalı Samanyolu TV’de ‘Ayna’ adlı programı sunan Saim Orhan, 28 Ekim 2014 tarihinde paylaştığı tweetinde, Twitter’da çalışan bir Türk olan İbrahim Okuyucu ile fotoğrafına yer veriyor. Okuyucu’nun profilinde ise Bilkent Üniversitesi mezunu olduğu ve 2013 Kasım’ından bu yana Twitter’in San Francisco’daki merkezinde yönetici mühendis olarak çalıştığı bilgisi yer alıyor. Fotoğraflarda ayrıca Saim Orhan ve ekibinin Twitter’in merkezinde Okuyucu tarafından gezdirildiği de dikkatlerden kaçmadı.

Paralel ağzıyla konuşuyor 

Fuat Avni'ye 'SMS atabilirsin' diye tweet atan İbrahim Okuyucu bir başka tweetinde ise Fuat Avni'ye 'elektrikler sarayda da kesildi mi?' diye soruyor. Okuyucu bir tweetinde ise hükümete ağır küfürler ediyor. 

Fuat Avni’yi vermeyiz 

Türk mühendis İbrahim Okuyucu paralel yapının yayın organlarına da demeçler veriyor. Okuyucu'nun 19 Ocak 2015 tarihinde Today’s Zaman’a bağlı çıkan Sunday’s Zaman’a röportaj verdiği ortaya çıktı. Türkiye’nin Fuat Avni adlı kullanıcıya savaş açtığını ancak Twitter’in kullanıcılarını bilgilerini hükümetlerle paylaşmadığı bilgisine yer verilen haberde Twitter yöneticilerinden Nu Wexler’in yanı sıra İbrahim Okuyucu ile de röportaj yapılıyor. Okuyucu röportajında Twitter’in ‘ifade özgürlüğüne olan inancı’ dolayısıyla kullanıcılarının bilgilerini hükümetlerle paylaşmadığını iddia ediyor. Haberde İbrahim Okuyucu’nun Twitter’in büyümesinden sorumlu bölümün başında olduğu ifade ediliyor.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 88
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    la ıspat varmı dıyor bırde gazteniz solcu lardan peter oldu dahadamı ıspat arıyon
    Cevapla
  • aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu memleketin evlatları gitti şimdi çakallar dolaşmaya başladı ama çakalların ömrü uzun değil
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    ah saim orhan o kadarda severdim seni
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    ben zaman gazetesini 6 yildir almiyorum gecenlerde sayin üyemiz diye tebrik mektubu yolladilar ben bu gazeteyi birakali yillar oldu halen üyeymişim,zaman artik yalan zamani ülkeyi yikma zamani,esnaf arkadaslarin zorlamasiyla iki yil uye kaldim zorla kapimdan gitsinler diyede bir kurban parasi verdim ,şimdi bir gelseler onlara ne verecem gôrürler
    Cevapla
  • kerim 9 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi adama kim gelir ya tavirlara bak hele adamlar Allah riazasi icin istiyo ve ihtiyac sahibine goturuyolar
    Cevapla
  • napsitli 9 yıl önce Şikayet Et
    Sunlara asalaya yaptigimiz gibi yapalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor